Σελίδες

12 Ιουλ 2019

H ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία...

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο καθεστώς της «αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος» και του μετασχηματισμού που ήδη έχει εξαγγείλει ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας και εμφανίστηκαν οι … λαγοί της ολοκλήρωσης της «ΠΑΣΟΚκοποίησης».
Πρώτη η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την νομοθετική πρόταση που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και μάλιστα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» πρέπει «να κάνουμε αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι αυτά που θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες».

Εκλογές, αστικά δίπολα και…καπιταλιστική συνέχεια

Η εξουσία δεν είναι μονοδιάστατη ούτε μονοπολική, καθότι εμπεριέχει διαβαθμίσεις αναφορικά με την ισχύ και την ένταση του κάθε πόλου που την συγκροτεί συνολικά (κεφάλαιο, κράτος, ΜΜΕ κλπ). Υπό αυτή την έννοια, η κυβερνητική εξουσία και η εκλογική κατάληψη της αποτελεί μόνο το ένα σκέλος, το πολιτικό τμήμα που υψώνεται πάνω στο οικονομικό. Γιατί, στις ταξικά προσδιορισμένες αστικές κοινωνίες η εξουσία κατέχεται από εκείνους που ελέγχουν τα κλειδιά της οικονομίας, που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής και τον κοινωνικό πλούτο που παράγεται. 
Σε αυτό το πλέγμα κοινωνικών σχέσεων υπάρχουν οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι, οι κοινωνικές τάξεις (αστική – εργατική) που συγκροτούνται γύρω από την κεντρική σύγκρουση της αντιθετικής σχέσης κεφαλαίου – εργασίας.