Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Χωρίς εισιτήριο...


Ένας νέος άνθρωπος, ένα παιδί 18 χρονών χωρίς δουλειά, χωρίς δυνατότητα να πληρώσει το ακριβό εισιτήριο του τρόλευ, πόσο μάλλον το πρόστιμο, βρέθηκε να πηδάει -ή να σπρώχνεται;- από το τρόλευ που ήταν ακόμη σε κίνηση και να χάνει τη ζωή του!
Ο Θανάσης ήταν άλλος ένας από μας. Άλλος ένας άνθρωπος που ... πιάστηκε χωρίς εισιτήριο για την ίδια του τη ζωή.
Δεν υπάρχουν και πολλά για να πεί κανείς.
Βλέπουν όλοι την απόγνωση και την απελπισία, το δρόμο "σωτηρίας" που προτείνει το σύστημα, για να μπορέσει να ξεφύγει από τη δίνη όπου έχει βρεθεί.
Βλέπουν όλοι πόσο ... "παράλογο" είναι το αίτημα των εργαζόμενων -έτσι

ΚΝΕ: Για τον άδικο χαμό του 19χρονου άνεργου στο Περιστέρι


Για το τραγικό τέλος του 19χρονου άνεργου στο Περιστέρι, που δεν είχε εισιτήριο, ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. 
Το κείμενο έχει ως εξής:
«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 19χρονου ανέργου που έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Στη θέση του θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί χιλιάδες νέοι, άνεργοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας που τα προβλήματα χτυπάνε κόκκινο σε κάθε σπίτι.

Γ. Πρωτούλης στο MEGA: Να καταργηθεί το εισιτήριο στα ΜΜΜ για άνεργους, μαθητές, φοιτητές (VIDEO)
«Το ΚΚΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθούν μαζικοί και διεκδικητικοί αγώνες που θα φτάσουν μέχρι την ανατροπή τη ασκούμενης πολιτικής», ανέφερε στο MEGA ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς λέμε να αλλάξει χέρια η εξουσία και όχι ρούχα ο Μανολιός, δηλαδή να μείνουν στην εξουσία οι εφοπλιστές,

Αναρχοφασίστες χτύπησαν τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ 20/10/2011
Πολύ σωστή η κίνηση να φτιαχτεί βιντεάκι με τα συγκεκριμένα αποσπάσματα.
Ούτε ξεχνάμε, ούτε συγχωρούμε!