Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

http://tasosnastos.blogspot.com/
«Η Ελλάδα αποτελεί για το κεφάλαιο ένα αληθινό εργαστήρι του κοινωνικού πισωγυρίσματος που προορίζεται να γενικευτεί στις πλούσιες χώρες της Ε.Ε.» τονίζει σε συνέντευξή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην «Ε» ο Πασκάλ Φρανσέ, αντιπρόεδρος του γαλλικού τμήματος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM). 
Γερμανοί και Γάλλοι βιομήχανοι επιδίωκαν την ένταξη της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιφέρειας στην ευρωζώνη «ως ένα συμπληρωματικό άνοιγμα για τα εμπορικά τους πλεονάσματα. Σήμερα είναι οι ίδιες που κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού χρέους...» συνεχίζει, καλωσορίζοντας τη δημιουργία ελληνικής επιτροπής ενάντια στο χρέος που θα συνεργάζεται με το διεθνές δίκτυο της CADTM.

«Κάντε το λογαριασμό»

Προτείνει ακόμη «να εξετάσει ο ελληνικός λαός τούς λογαριασμούς του χρέους και να αποφασίσει συλλογικά κατά πόσο αυτό βελτίωσε τη ζωή της χώρας, επέτρεψε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και ανέπτυξε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό. Ή, αντίθετα, δεν ωφέλησε παρά εκείνους που έτυχαν φοροελαφρύνσεων, τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης που ενθαρρύνονταν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών». 

Ο Γ.Α.Π. ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ


http://tasosnastos.blogspot.com/
Διαδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό του Ισραήλ
Τη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Μπ. Νετανιάχου

Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλτη Δευτέρα 16 Αυγούστου, οργανώνουν τοΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ και σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, με την οποία προωθείται η βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου:
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση σηκώνει προκλητικά τους τόνους για την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την Τουρκία, με την οποία μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στρατηγική πολιτικοστρατιωτική συμμαχία. Η Τουρκία επιδιώκει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ισχυρές προσβάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, φιλοδοξίες που έχουν άμεσα αντανάκλαση στις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν.
  • Το κράτος του Ισραήλ απειλεί ευθέως με πόλεμο το Λίβανο, αμφισβητώντας μάλιστα κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς έχει βάλει στο μάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές που εντάσσονται στην υφαλοκρηπίδα του Λιβάνου. Το πρόσφατο περιστατικό της θανάσιμης στρατιωτικής εμπλοκής στη μεθόριο και οι απειλές που ακολούθησαν, δείχνουν τον επικίνδυνο ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή.
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί ευθέως το Ιράν με στρατιωτική επέμβαση, συμβάλλοντας στο να σφίξει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός σε βάρος του ιρανικού λαού, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο διεκδικεί ρόλο στον εξελισσόμενο εκβιασμό, αλλά παραχωρεί και τον ελληνικό εναέριο χώρο στην ισραηλινή αεροπορία για τη διενέργεια ασκήσεων προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν. Μια τέτοια άσκηση έγινε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα το Φθινόπωρο.
  • Το Ισραήλ, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, πιέζει την Παλαιστινιακή Αρχή να προσέλθει άνευ όρων στο τραπέζι των απευθείας διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα που συνεχίζει το δολοφονικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και συνεχίζει τον εποικισμό, κατέχοντας για δεκαετίες μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών.
Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ είναι παράγοντας κινδύνου για τους λαούς της περιοχής. Η καταδίκη της, μαζί και της στήριξης που προσφέρει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη για τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας. Στην έκφραση αυτής της αυτονόητης καταδίκης στοχεύει και η κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα.

Να τσακιστεί η θρασύτατη κυβερνητική προπαγάνδα

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Με κάλπικους και προκλητικούς ελιγμούς, περί δήθεν στροφής σε μέτρα«κοινωνικού χαρακτήρα»,«αναδιανομής του πλούτου» και την κατάρτιση προγραμμάτων «ανάπτυξης», που θα φέρουν τάχα θέσεις εργασίας, τα επιτελεία της κυβέρνησης προετοιμάζουν την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
   Η συντονισμένη προπαγανδιστική επιχείρηση στοχεύει κατευθείαν στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων και επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα προσμονής στα εκατομμύρια των εργαζομένων και συνταξιούχων που στενάζουν από τη βαρβαρότητα του μνημονίου.
   Ηδη, το Μέγαρο Μαξίμου, η Ιπποκράτους, αλλά και το ΙΣΤΑΜΕ, με στοχευμένες διαρροές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο, κάνουν λόγο για «νέες πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης στο χώρο του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης, με την παρουσίαση «δέσμης κοινωνικών μέτρων» που θα λειτουργήσουν σαν «αντίβαρο στο μνημόνιο». Οπως διαρρέεται, το χρονοδιάγραμμα της θρασύτατης προπαγάνδας τοποθετεί τις πρώτες πρωθυπουργικές εξαγγελίες στις 3 του Σεπτέμβρη (μέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ), ενώ η «κωδικοποίησή» τους θα γίνει στη ΔΕΘ.
   Οι «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού δε θα είναι τίποτα άλλο παρά το δόλωμα με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να αγκιστρώσει τα λαϊκά στρώματα, αλιεύοντας στα νερά των λαϊκών προβλημάτων, ώστε να υποτάξει το λαό και να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή του αντιδραστικού της προγράμματος.