Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Για την «επίθεση του ΚΚΕ στον αστικό Τύπο»


«Η σφοδρότητα με την οποία επιτίθενται η ηγεσία και ο Ριζοσπάστης στα "αστικά" μέσα ενημέρωσης δεν είναι κάτι που πρέπει να ξενίζει… είναι ένας μηχανισμός άμυνας του κόμματος, περιφρούρησης της συνοχής του και ιδεολογικής προστασίας των μελών του, από τη δράση των αντιπάλων του» (Τάσος Παππάς, «Εφημερίδα των Συντακτών», 04/04/13, σελ. 7).
Το να διαφωνεί κανείς με την πολιτική του ΚΚΕ είναι δικαίωμά του. Δικαίωμά του είναι και να πολεμά τις θέσεις του ΚΚΕ με επιχειρήματα ουσίας. Όμως άλλο αυτό και άλλο η επίθεση που παραποιεί και διαστρεβλώνει τις θέσεις και την πρακτική του ΚΚΕ. 

1. Το ΚΚΕ δεν επιτίθεται στον αστικό Τύπο λόγω άμυνας, αλλά γιατί έχει κάθε δικαίωμα να απαντά - να υπερασπίζει  τον εαυτό του από τη δημοσιογραφία του τύπου «Πυρά σε όσους ασκούν κριτική», «Στην πυρά της Αλέκας», «Κεφάλια παίρνει η Αλέκα» κλπ. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αντικειμενική δημοσιογραφία; 
2. «Ποιος θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος κάλυψης της προσυνεδριακής διαδικασίας; Η απλή παράθεση των επίσημων ανακοινώσεων; Η απλή παράθεση των Θέσεων της Κ.Ε. χωρίς περαιτέρω αναφορές;». Ανησυχεί ο κ. Παππάς  για την ενημέρωση;

Κεφάλαιο - Εργασία


Το πρόβλημα στην Ελλάδα - και στον κόσμο - πηγάζει από την ανειρήνευτη αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Από το γεγονός, δηλαδή, ότι μία χούφτα εκμεταλλευτών κατέχουν την οικονομική εξουσία, κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Είναι επομένως πρόδηλο:
Από αυτήν τη δράκα, που σφετερίζεται τους καρπούς που γεννούν το μυαλό και τα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων, πρέπει να της αφαιρεθεί η οικονομική εξουσία, που της επιτρέπει, αφενός να ιδιοποιείται τον πλούτο που παράγει μια ολόκληρη κοινωνία, αφετέρου να ρίχνει στα Τάρταρα εκείνους που τον δημιουργούν.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση με εθνικιστές και «μετανοημένους» υπουργούς ΠΑΣΟΚ


Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη, την Τετάρτη, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την οποία προτείνει. Γιατί σε αυτήν την κυβέρνηση, την οποία πότε ονομάζει κυβέρνηση της αριστεράς, πότε αντιμνημονιακή και πότε εθνικής σωτηρίας, χωράνε οι εθνικιστές και δηλωμένοι υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας του κόμματος του Καμμένου, καθώς και οι μετανοημένοι «ανιδιοτελείς» πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και επίσης η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε στέλεχος αστικών κομμάτων που έχουν «κάνει την αυτοκριτική τους»!
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «αντιμνημονιακή κυβέρνηση» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το πώς ακριβώς θα χωρέσουν εκεί οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Καμμένου (π.χ. θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ολική απέλαση λαθρομεταναστών, για να ανοίξουν τα ξερονήσια και οι βραχονησίδες και να φτιαχτούν στρατόπεδα για μετανάστες, για κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.λπ.), ο Α. Τσίπρας λέει: «Σε ό,τι αφορά δε τον κύριο Καμμένο, φαντάζομαι ότι στην κυβέρνηση που ανακοινώσαμε χτες δεν υπάρχουν αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις».

«Πίνδος»: Νέα 24ωρη απεργία από σήμερα το βράδυ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


24ωρη απεργία προκηρύχθηκε την Παρασκευή στην πτηνοτροφική επιχείρηση «Πίνδος» από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά από τη δυναμική αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που απαίτησαν τηνάμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης βιομηχανικής εργάτριας Αλίκης Γιώτη.
Εργάτες και εκπρόσωποι από τα ταξικά σωματεία έκαμψαν την κωλυσιεργία, την αναβολή από μέρα σε μέρα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για να παρθεί σχετική απόφαση, πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο την Αστυνομία που ειδοποιήθηκε και προκλητικά επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων των εργαζομένων την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η απεργιακή κινητοποίηση στην «Πίνδος» ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το βράδυ, ενώ αποφασίστηκε και η κλιμάκωση

Ταξική δικαιοσύνη, δύο μέτρα και δύο σταθμά!


Είναι γνωστό το περιστατικό που είχε συμβεί στις 12 Φλεβάρη, όταν συνελήφθη ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω μαζί με τους συνεργούς τους, ένα συνταξιούχο επίσης αστυνομικό και έναν αλλοδαπό πακιστανικής υπηκοότητας, επειδή εκβίαζαν οικογένεια μεταναστών από το Μπαγκλαντές που διατηρούν οικογενειακή επιχείρηση στην Κυψέλη.
Αναφέρουμε αναλυτικά τα γεγονότα για να έχουν γνώση οι φύλακες για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων. Στις 11 Φλεβάρη το πρωί ένας άντρας επισκέφθηκε το κατάστημα του αλλοδαπού, ρωτώντας αν πουλάει «χύμα» τσιγάρα, δηλαδή λαθραία, προκειμένου να αγοράσει. Μετά την αρνητική απάντηση του αλλοδαπού καταστηματάρχη, επανήλθε μετά από λίγο, μαζί με έναν άλλο νεότερο άντρα με πολιτικά, ο οποίος του επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα και δήλωσε πως θα κάνουν έλεγχο για λαθραία τσιγάρα. Όταν και ο έλεγχος απέβη άκαρπος, κάλεσαν έναν αλλοδαπό – πακιστανικής καταγωγής – συνεργό τους, ο οποίος κρατούσε μια σακούλα με λαθραία τσιγάρα και απείλησαν τον καταστηματάρχη πως, αν δεν τους δώσει 2.000 ευρώ, θα πουν ότι τα λαθραία βρέθηκαν στο κατάστημά του και τότε θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ! Όταν ο καταστηματάρχης τους δήλωσε πως είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, «συμβιβάστηκαν» στα 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός με τους δύο συνεργούς του αφαίρεσαν τα 300 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και τηλεκάρτες, έκαναν μάλιστα σωματικό έλεγχο στο μετανάστη καταστηματάρχη για να βεβαιωθούν ότι δεν είχε άλλα χρήματα πάνω του και κανόνισαν να περάσει την επομένη μέρα ο αλλοδαπός «συνεργάτης» για να εισπράξει τα υπόλοιπα.