Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Μάκη Μαΐλη για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1


Για μια ακόμα φορά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει το λαό, ενώ πολεμά ύπουλα τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο: της λαϊκής συμμαχίας για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τις πραγματικές αιτίες και τον χαρακτήρα της κρίσης και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί χτυπήματος της φοροδιαφυγής και

Η ελεύθερη καπιταλιστική ληστεία στην πράξη .Αυτή η «ελευθερία» τιμών και εμπορίου είναι η… «τέλεια ελευθερία»! Θυμάμαι το 1992, με τι ζέση κάποιοι μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι, οπαδοί του δικομματισμού και της ΕΕ, το φώναζαν, υποστηρίζοντας πως όταν εφαρμοστούν, όλα θα είναι πιο φθηνά γιατί ο έλεγχος και οι καταναγκαστικές τιμές του κράτους που δεν αφήνει τον επιχειρηματία να κάνει τα «δικά του» στον «ανταγωνισμό» για να… προσφέρει φθηνά στον καταναλωτή! Υμνούσαν τον ανταγωνισμό σαν να τους έφερνε τα δώρα του Αϊ Βασίλη!

Φυσικά δεν χρειάζεται εμείς να πούμε τι έγινε αφού όλοι αυτοί οι οπαδοί της ΕΕ που μας έλεγαν τότε ότι «δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και αντιδρούμε στο σύγχρονο μοντέλο οικονομίας» σήμερα άλλοι είναι απολυμένοι, άλλοι μισοάνεργοι, άλλοι υπό απόλυση, άλλοι με κλειστά μαγαζιά ή στο φάσμα της πτώχευση, άλλοι είναι συνταξιούχοι πείνας κλπ, κλπ. 


Η είδηση που προκαλεί αυτό το κείμενο λέει τα εξής συνταρακτικά:

ΚΚΕ VS ΣΕΒ !


ΑΠΟ Faros

Η λυσσασμένη επίθεση των εκπροσώπων των βιομηχάνων στο ΚΚΕ είναι ταξικά φυσιολογική.
(απόλυτα φυσιολογική, θα έλεγα εγώ)
Αυτό που θέλουν, μαζί με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές συνεργάτες τους (βλέπε υπηρέτες, ορντινάτσες), είναι η εργατική τάξη, υποταγμένη, να λέει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω».
Γι’ αυτό και το τόσο μίσος, όταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους.

Δεν σας φοβόμαστε, κύριοι.
Η τάξη σας (η αστική τάξη, η πλουτοκρατία, η μπουρζουαζία) είναι ένα παράσιτο που εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ...Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., οι καπιταλιστές, ετοιμάζονται να βάλουν στο σφαγείο ό,τι έχει απομείνει ακόμα σε θεσμικές και οικονομικές κατακτήσεις στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ύψος μισθών, τριετίες, επιδόματα, δώρα, σταθερή εργασία, ελευθερία απολύσεων και κατάργηση αποζημιώσεων). 
Απαιτούν την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, με τραγικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Διάφοροι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης διαφωνούν τάχα με τα νέα αντεργατικά μέτρα.

ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ , Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 'Η ΤΟ ΚΚΕ?ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΗΣΙΑ ΠΑΣΟΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ .
ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,