Σελίδες

6 Μαρ 2021

Η «Φρίκη» βρήκε θαυμαστή: τον δήμαρχο Κόνιτσας…

 Το άγαλμα της Φρειδερίκης θέλει να επανατοποθετήσει στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Εξάρχου. Ο δήμαρχος μάλιστα ανέλυσε τα σχέδια του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr ο δήμαρχος της ακριτικής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να στηρίξει τη …βασιλικό όραμα του, «τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό»!!!

«Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα..» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος που θέλησε να «ντύσει» την προκλητική πρωτοβουλία και με μηνύματα περί …«εθνικής ενότητας».

Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε: «Έχουμε το άγαλμα της βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό…»!!!

«Ειπώθηκαν ψέµατα που ντράπηκαν και τα ίδια, µια και δεν ντρέπονταν τα στόµατα που τα ’λεγαν»

 «Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέµατα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέµατα που ντράπηκαν και τα ίδια, µια και δεν ντρέπονταν τα στόµατα που τα ’λεγαν. Έγινε πολλή κατάχρηση στόµφου, φτηνού λυρισµού, πολλή σπατάλη άχρηστης φιλοπατρίας..» (Μενέλαος Λουντέµης – “Οδός Αβύσσου, αριθµός Ο”)

Όταν το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο, οι έχοντες την ευθύνη για την κατρακύλα, επιδίδονται σε μεγαλοστομίες. Αλλά επειδή και σε αυτές είναι ανίκανοι, προστρέχουν στους συγγραφείς, στους ποιητές. Δεν αφήνουν τίποτα