Σελίδες

12 Απρ 2019

Η σφαγή του Κατίν – 20 λόγοι για να μην πιστέψετε τον Γκαίμπελς κι ένας λόγος (;) για να τον πιστέψετε

  Στις 13 Απριλίου 1943 (δύο μήνες μετά το Στάλιγκραντ) ο Γκαίμπελς ανακοίνωσε την «ανακάλυψη» από τη Βέρμαχτ ενός μαζικού τάφου χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν. 
Τους είχαν εκτελέσει δήθεν οι Σοβιετικοί, είπε. Μάλιστα στις ανακοινώσεις έλεγε ότι πρωτοστάτες της σφαγής ήταν κάποιοι “Εβραίοι κομισάριοι της ΝΚVD”.

ΟΙ 20 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ:

  1. 1. Η ΕΣΣΔ αμέσως καταγγέλλει ότι οι Γερμανοί προσπαθούν «να διεγείρουν το μίσος ευκολόπιστων ανθρώπων εναντίον των Εβραίων» κι ότι τα ονόματα αυτών των «εβραίων κομισάριων» (Λεβ Ρίμπακ, Αβραάμ Μπορίσοβιτς, Πάουλ Μπροντνίσκι, Χάιμ Φίνμπεργκ κα) είναι πλαστά κι ανύπαρκτα. Η CIA αργότερα αναγνώρισε ότι η επιχειρηματολογία περί «εβραιομπολσεβικικών σφαγών», «δε στέκει» αφού μεγάλο μέρος των θυμάτων ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ




Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία μέσα στη ΓΣΕΕ και σε όλες τις άλλες οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος απευθύνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ.
Σημειώνει ότι η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, της ομάδας του Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, υπονόμευσαν κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα, έσπειραν την αναμονή και ανοχή σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων την περίοδο της κρίσης και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους.

Κι ύστερα ήρθαν τα σκάνδαλα

«Πάρτε σκάνδαλα να έχετε», κάθε μορφής και κάθε είδους. Αυτό θα είναι πλέον το κλίμα των ημερών μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες της 26ης Μαΐου.
Μια συνθήκη εδώ και καιρό προαναγγελμένη παίρνει σάρκα και οστά. Η αντικειμενική της επίπτωση θα είναι να απομακρύνει την πολιτική αντιπαράθεση που θα κυριαρχήσει έως τις εκλογές από την …πολιτική. Αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της τακτικής τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Η στοιχειώδης εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών μας έχει αποδείξει πως όταν η πολιτική ζωή γυρίζει γύρω από «σκάνδαλα», τότε αυτό που υποκρύπτεται είναι η πολιτική συμφωνία των πρωταγωνιστών της στα βασικά επίδικα.
Novartis και προσδοκίες
Η κυβέρνηση επενδύει – όπως είναι κάτι παραπάνω από προφανές- στο σκάνδαλο της Novartis. Τα στελέχη της μιλούν για ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της SIEMENS. Αν το προσδιορίσει μάλιστα κανείς με αριθμητικά στοιχεία και το ύψος των ποσών (αλλά και των μιζών) που «παίχθηκαν» στις

Hellas to Moon (Ελλάς του μουν)… τσ’ μάνας μς’

Πάρε έναν Παππά (το θλιβερό μειράκιο-υπουργό και λακέ της αστικής τάξης) κι έναν Πρωτοπαππά (τον «ότι του φανεί του λωλοστεφανή» τύπο, που βάλανε πρόεδρο του διαστημικού οργανισμού-ΕΛ.Δ.Ο.) Επίσης, τον Ιησού του Ναυή της Αγρίας Γραφής, στον οποίο ο επιστήμονας (;;;) Πρωτοπαππάς αναγνωρίζει πως…