Σελίδες

27 Μαΐ 2011

Κάτω τα ψευτοδιλήμματα...


Θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να πιστέψει κανείς ότι το αίτημα του προέδρου του ΣΕΒ
για δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, η δήλωση της Μ. Δαμανάκη για επιστροφή στη δραχμή, αν δεν εφαρμοστεί μέχρι κεραίας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και οι εκβιασμοί των συμμάχων της κυβέρνησης ότι δε θα αποδεσμεύσουν την πέμπτη δόση, αν δεν υπάρξουν διακομματικές εγγυήσεις ότι θα προχωρήσουν οι ανατροπές, είναι άσχετα και ασυντόνιστα μεταξύ τους.

ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ...



ΝΑΙ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, έτσι είναι όπως τα λέει η υπουργός Παιδείας! 
Μας έδωσε με τις δηλώσεις της ένα καλό μάθημα, δικαιολογώντας τον τίτλο της.
Οι «κοινωνικές δυνάμεις», είπε, πρέπει να εγκαταλείψουν τον «εγωιστικό εγκλωβισμό» και να ενωθούν. 
Αυτό είναι, ο ...εγωισμός θα μας φάει!
Πώς να το κάνουμε, είναι σαφώς εγωιστικό ο μισθωτός των 800 ευρώ να μη θέλει να πληρώνει φόρους, να σταματήσει η ακρίβεια, να πάρει σύνταξη και να έχει δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
Αντ' αυτού, πρέπει να «ενωθεί» με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες 
(που έχουν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ) 
και να συζητήσουν όλοι μαζί πώς οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κερδοφόρες.
Εξυπακούεται, φυσικά, ότι θα απαιτηθούν θυσίες από όλες τις πλευρές. 
Οι εργαζόμενοι θα δώσουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους και οι επιχειρήσεις τη ...δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και την καλή τους διάθεση. 

Η ΠΑΣΚΕ φόρεσε την στολή του «αντάρτικου»



Δεν είναι καινούριο. Κάθε φορά που ο κόμπος έφτανε στο χτένι, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακόμα και στη ΓΣΕΕ, ανέβαινε στα κεραμίδια, φόραγε τη στολή του «αντάρτικου».
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και τις τελευταίες ημέρες, μπροστά στην κατά μέτωπο επίθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει ολοκληρωτικά ορισμένες πρώην ΔΕΚΟ,
να βγάλει στο σφυρί δημόσια περιουσία και κοινωνικές υποδομές, να προχωρήσει σε απολύσεις. Το ίδιο έγινε και το 2002 με το «πακέτο» Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό.

Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγα μετά το συμβούλιο αρχηγών

Ταξικός αγώνας χωρίς εκτόνωση...



Οποια παραλλαγή για τον ίδιο εκβιασμό κι αν είχαν τη χρησιμοποίησαν: 
«Εθνικά υποχρεωτική» είδε τη συναίνεση ο ένας. Κι επειδή όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στον καπιταλιστή και τον εργάτη, συμπληρώνει τον εκβιασμό με τα περί χρεοκοπίας. Τον ίδιο εκβιασμό απευθύνουν και οι Ευρωπαίοι συνεταίροι, για να εξασφαλίσουν - εκτιμούν ορισμένοι - ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Πάταξον μεν άκουσον δε...




Παρατηρώντας τις εξελίξεις τις τελευταίες μέρες, να «αναπτύσσεται» δηλαδή αυτό το κίνημα πλατείας, θεωρώ ως χρέος μου να τοποθετηθώ στο ζήτημα. 

Πολλά έχουν ειπωθεί από διάφορες πλευρές, για τις συγκεντρώσεις τις αχρωμάτιστες, του κόσμου του αγανακτισμένου, που ζητά η φωνή του να ακουστεί από κάπου…

Να ξέρει αυτός ο κόσμος, ότι αυτό το κάπου, δεν μπορεί να είναι ούτε η πολιτική ηγεσία  (σαν σύνολο), ούτε η οικονομική ηγεσία, αφενός επειδή αυτοί τους έφεραν σε αυτό το επίπεδο, και αφετέρου επειδή οι συγκεκριμένοι, χρόνια τώρα κωφεύουν απέναντι στα προβλήματα του λαού. 


Σαρώστε την «Ιερή Συμμαχία»!


Από τον Παπανδρέου και τα πιο υπερεκτιμημένα «ταγιέρ» του συστήματος μέχρι 
τον πιο θλιβερό «λαγό» της συναίνεσης!
Από τον ΣΕΒ, τους καναλάρχες και την εκδοτική ελίτ μέχρι τον πιο αστείο «παπαγάλο» των ΜΜΕ!
Από τους «αρχιδούκες» και τις «βαρόνες» των Βρυξελλών μέχρι τον τελευταίο «κλητήρα» της Κομισιόν!
Από τα αρπακτικά του ΔΝΤ μέχρι τις τελευταίες ύαινες των αγορών με τα εξαγορασμένα γιουσουφάκια τους!
Ολοι μαζί, σε μια απίθανη συγχορδία, καλούν το λαό να συναισθανθεί 

Τα ευρω-«διλήμματά τους» δεν αξίζουν «φράγκο»


5η δόση εκβιασμών



«Η μεγαλύτερη μεταπολεμική κατάκτηση της χώρας είναι το ευρώ»!
*
Να η «μεγάλη αλήθεια» τους, που διακινείται με όρους οργουελιανής προπαγάνδας τα τελευταία 24ωρα.
Η τάξη των χορτάτων βλέπει ότι μάλλον «σφίξανε τα πράγματα» και μοιάζει να αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να πάρει τη «βαριοπούλα» για να σφηνώσει μέσα στο κεφάλι των πεινασμένων την απάτη ότι τα δικά της ιδιοτελή προνόμια ισοδυναμούν με το δήθεν «εθνικό συμφέρον».

ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΕΜΟΥΝ...

Ο τρόπος που αντιμετώπισαν, πέρα από τα αστικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση και η ΝΔ τις συγκεντρώσεις και το κίνημα «αγανάκτησης» θα 'πρεπε, αν μη τι άλλο, να προβληματίσει όσους εκστασιάζονται από τέτοια κινήματα «τυφλής» διαμαρτυρίας και προσανατολισμού και σπεύδουν να τα προβάλλουν ως πρότυπο για το «κίνημα του μέλλοντος». 
Διά στόματος του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή η κυβέρνηση δήλωσε χτες ότι καθόλου δεν τρόμαξε από τις συγκεντρώσεις αυτές και συμπλήρωσε: «Οσο οι κινήσεις αυτές είναι αυθόρμητες, και είναι πραγματικά μία έκφραση πηγαίας ανησυχίας, δεν είναι αρνητικό για το πολιτικό μας σκηνικό». 
Ακριβώς το «ακηδεμόνευτο» των κινητοποιήσεων ανέδειξε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινητοποιήσεις αυτές. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως είναι ακηδεμόνευτες και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης. 

Να πλημμυρίσουν οι πλατείες στα αυριανά συλλαλητήρια.



Σε αποφασιστική, μαζική, οργανωμένη συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ σε όλη τη χώρα καλούνται οι χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές, γυναίκες, συνταξιούχοι και φτωχοί αγρότες για να δώσουν μια πρώτη και άμεση απάντηση στα μέτρα - κόλαση για το λαό που εξήγγειλε η κυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. 
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και δρόμο πρέπει να σημάνει ταξικός συναγερμός ώστε στα αυριανά συλλαλητήρια να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Στις σημερινές συνθήκες «μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών των συλλαλητηρίων.

Να τους φοβίσουμε...



Οι δραματικοί τόνοι της αστικής προπαγάνδας στο κάλπικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», στους «κινδύνους για την πατρίδα» αν χρεοκοπήσει και την αποπέμψουν από την ευρωζώνη (εδώ επιστράτευσαν χτες και την «απειλή» του ΔΝΤ να μη δώσει χρήμα) δείχνουν φόβο των αστών από τη βαθιά οικονομική κρίση, αγωνία για το χρέος, αφού θέλουν κρατική χρηματοδότηση για να κάνουν επενδύσεις. 
Τώρα δεν την έχουν λόγω κρατικού χρέους.

Η Ελληνοφρένεια (Θύμιος Καλαμούκης) για τους “αγανακτισμένους” της πλατείας

Συμβολη στον προβληματισμό της κίνησης "πραγματική δημοκρατία τώρα" από τους γλόμπερς.



(Το ελληνικό μανιφέστο της κίνησης “πραγματική δημοκρατία τώρα”, που είναι μια προσπάθεια μεταφοράς στην ελληνική πραγματικότητα του αντίστοιχου ισπανικού μανιφέστου δημοσιεύεται εδώ. Επιπλέον, έχουν κρατηθεί και πρακτικά από τη συγκέντρωση της Αθήνας τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα το μεσημέρι).

Eίμαστε κομμουνιστές, υποστηριχτές των θέσεων και των αναλύσεων του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζουμε τίμια και ανοιχτά την πολιτική μας τοποθέτηση. Διαδίδουμε μέσω του διαδικτύου την πολιτική του ΚΚΕ αλλά δεν εκπροσωπούμε επίσημα το ΚΚΕ.