Σελίδες

17 Μαΐ 2011

ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...



Ξέσπασε για μια ακόμα φορά κατά των μεταναστών 
ο ΛΑ.Ο.Σ. 
Ο εκπρόσωπός του δήλωσε χτες: «Με κανένα οικονομικό κίνητρο δεν πρόκειται να υπάρξει εθελοντής με τύχη ανάλογη με αυτήν που επιφύλαξαν οι λαθρομετανάστες στον Μανώλη Καντάρη. Με αερολογίες "δεν βάφονται αβγά". Αν δεν τους διώξουμε, θα μας διώξουν».
Οι δολοφόνοι του Μ. Καντάρη δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. 
Αυτό όμως δεν εμποδίζει το ΛΑ.Ο.Σ. να υποδείξει την καταγωγή τους. 
Μπορεί οι δολοφόνοι να είναι μετανάστες, μπορεί και όχι, αυτό από πού κι ως πού ενοχοποιεί συνολικά τους μετανάστες ή συνολικά τους Ελληνες; 

Η "πάσχουσα" παιδεία

Αναδημοσίευση από cogito ergo sum


Κάποτε, λέγαμε ότι στις εξετάσεις έπεσε Ξενοφών, Λυσίας ή -αν ήμασταν τυχεροί- Ισοκράτης. Αργότερα, όταν τα αρχαία εξοβελίστηκαν από τα σχολεία, οι μαθητές έλεγαν ότι έπεσε Νιρβάνας, Μυριβήλης ή Σικελιανός. Τώρα, στο "νέο σχολείο" που ονειρεύονται ο Γιωργάκης με την Αννούλα, τα παιδιά μπορούν περήφανα να λένε ότι έπεσε...Μανδραβέλης! Άντε βρε και εις ανώτερα. Του χρόνου μπορεί να πέσει Καρακούσης ή Πρετεντέρης! Εμ, πώς; Τζάμπα θα πάνε τόσα λιβανιστήρια των εξωνημένων καθεστωτικών δημοσιογράφων των "έγκυρων" Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης;

Κάποτε δίνονταν στους μαθητές αποσπάσματα από έργα αναγνωρισμένων -αρχαίων ή νεώτερων- συγγραφέων και το ζητούμενο ήταν η διερεύνηση του περιεχομένου όσων εκείνοι είχαν γράψει. 

Γλίτσα...




Να ένα ακόμα δίλημμα, όπως τίθεται στα ηλεκτρονικά, κυρίως, ΜΜΕ: Εμείς τώρα, ως λαός και ως άνθρωποι, τι πρέπει να είμαστε με την υπόθεση Στρος Καν; Να είμαστε λυπημένοι ή να είμαστε υποδορίως χαρούμενοι;
*
Αν ακολουθήσουμε την πρόταση εκείνης της γλίτσας που ισχυρίζεται ότι «ο Στρος Καν είναι ο καλύτερος  

Υποκατάστατα με... συνταγή γιατρού!



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Επιστρατεύοντας τη λίστα αναμονής στα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ - που σκόπιμα αφέθηκαν να διογκωθούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις - ως επιχείρημα, η κυβέρνηση ανοίγει με μεθοδικά βήματα τις πόρτες στην εμπορευματοποίηση και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από ιδιώτες, αρχικά με συνταγογράφηση υποκατάστατων από γιατρούς του ΟΚΑΝΑ.
Η Μένη Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για πριμοδότηση των υποκατάστατων σε βάρος της απεξάρτησης και φυσικά της πρόληψης, ανακοίνωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα («Ελευθεροτυπία») ότι άρχισε ήδη η πιλοτική συνταγογράφηση των υποκατάστατων από τους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ «σε χρήστες που έχουν  

Καμιά συναίνεση με τους αστούς...



Με επίκεντρο την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα και με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στη διαχείριση της βαθιάς κρίσης, μεγαλώνουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία στο λαό να κάτσει στ' αυγά του, να συναινέσει στα μέτρα που έχουν παρθεί έως σήμερα και στα χειρότερα που έρχονται. 
Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και τους ανταγωνισμούς τους, όλα τα αστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ και την Ευρωζώνη καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση, πέρα από αυτόν που οι ίδιοι υπηρετούν και ο οποίος οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια του λαού, με προσχεδιασμένα μέτρα, μέσα και έξω από το μνημόνιο.
Μέσα σ' ένα τέτοιο κλίμα, οργιάζει τις τελευταίες μέρες η προπαγάνδα, για το αν αρκεί το σημερινό μνημόνιο ώστε να συνεχιστεί η δανειοδότηση από την τρόικα, για το αν συμφέρει περισσότερο η λύση της αναχρηματοδότησης ή της  

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: Καθοριστικό κριτήριο τα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Ενα αντιδραστικό και συγχρόνως φιλομονοπωλιακό πλέγμα μέτρων, που έρχεται να εντείνει την κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα και να προσφέρει νέα πεδία κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο, παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, στο όνομα της «αναβάθμισης» δήθεν του κέντρου της Αθήνας και της«αντιμετώπισης της παραβατικότητας».
Το σύνολο των μέτρων που ανακοινώθηκαν δεν αγγίζουν ούτε παρωνυχίδα από τα πραγματικά αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την ανυπόφορη κατάσταση, για Ελληνες και μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας, συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζουν και υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα.

Ετοιμη η συμφωνία για «κούρεμα» του Αιγαίου...


Απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας αποκαλύπτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι λεγόμενες «διερευνητικές επαφές».
Πανηγυρική επιβεβαίωση των κατά καιρούς καταγγελιών του ΚΚΕ και των δημοσιευμάτων του «Ρ», για τα όσα έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση σε σχέση με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, αποτελεί το περιεχόμενο των εμπιστευτικών τηλεγραφημάτων της περιόδου 2009-2010, του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που διέρρευσαν στο Wikileaks και δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο («Βήμα»).

Παραμύθια «δίχως δράκο»

Το γνωστό παραμύθι περί «κόκκινων γραμμών» αναπαράγει για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει την παντελώς ψεύτικη εικόνα ότι τάχα βάζει κάποια όρια στα «παζάρια» που τάχα κάνει με την τρόικα για τα νέα πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα που προωθούνται.
«Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο ακόμα για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία: το να μας ζητείται ένα νησί ή ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό. Οι πολίτες περιμένουν ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας συνιστούν επαρκή εγγύηση», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». 

Αύριο οι φοιτητές στις κάλπες.


Αύριο εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές θα πάνε στις κάλπες των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών στους περισσότερους συλλόγους της χώρας. Οι εκλογές των φοιτητών - σπουδαστών είναι μια μάχη πολιτική. Ως τέτοια τη δίνουν μέχρι την τελευταία στιγμή οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις σχολές, καλώντας τους φοιτητές να κρίνουν με βάση την ίδια την πείρα τους, τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.
Η ΠΑΣΠ προσπαθεί να παρουσιάσει ως προοδευτικές και αναγκαίες τις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση, διακηρύσσοντας ότι δεν τρομάζουν οι αλλαγές και ότι θα πρωτοστατήσει σε αυτές, ενώ, όπου υπάρχει μια σχετική αφύπνιση και δεν την ευνοεί το κλίμα να υποστηρίξει τόσο ανοιχτά την κυβέρνηση, παίζει το έργο ότι «ψηφίζουμε για τη σχολή μας». 

Απρόσκοπτες οι αντιλαϊκές πολιτικές...

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΜΕ (θέλαμε - δε θέλαμε) για τις άθλιες ιστορίες του 
Στρος - Καν. 
Ομως, αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό...
Είναι, όμως, το ότι όλοι, από τον Σόιμπλε ως τον Πεταλωτή, έσπευσαν να μας ...καθησυχάσουν σχετικά με το ότι θα συνεχιστούν σαν να μην έγινε τίποτε οι σχέσεις Ελλάδας - ΔΝΤ!
Ο οργανισμός δουλεύει απρόσκοπτα και νυχθημερόν, οπότε δεν τον απασχολούν τέτοιες υποθέσεις, μας διαβεβαίωσαν. 
Είναι... «θεσμική» η σχέση και τίποτε δεν την πτοεί.
Τους είπε, άραγε, κανείς ότι ...έχουμε κάποιο σχετικό άγχος; 
Νομίζουν ότι στενοχωρήθηκε κανένας μήπως καθυστερήσει η εφαρμογή του μνημονίου και όποιων άλλων συμφωνιών έχουν υπογράψει;

Η σαπίλα τους δεν αντέχεται...



Βλέπαμε κι ακούγαμε χτες το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του «Αντέννα» έναν πρώην παπά που είναι και καθηγητής στο πανεπιστήμιο και τακτικός αρθρογράφος στην «Ελευθεροτυπία» και δε θέλαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Κακώς! Διατηρούμε ακόμα αυταπάτες. 
Ο ίδιος, όμως, και η τάξη που εκπροσωπεί, καμία. 
Τα είπε ευθέως: «Ολοι έχουμε τις ίδιες ευθύνες σε ποιότητα (...) όταν πάω στο γιατρό και δεν μου δίνει απόδειξη και δεν έχω το θάρρος να τσακωθώ γιατί δεν μου δίνει απόδειξη (...) Ολοι μας δημιουργήσαμε το πρόβλημα, γιατί όλοι κοιτάζαμε το προσωπικό μας βόλεμα (...) Αυτό που με πονά, θα το πω: είχαμε τέτοια προβλήματα στη δικτατορία; Ημασταν ανάξιοι του δημοκρατικού πολιτεύματος, η σύγκριση είναι ολοφάνερη.

Βιασμός...



Οσο θα παίζεται το έργο με τίτλο «Ο Ντομινίκ και η καμαριέρα», αξίζει να θυμόμαστε ότι:
*
Το παγκόσμιο «μπανιστίρι» του 1998, με θέμα τον Κλίντον και την Μόνικα Λεβίνσκι, ουδόλως απέτρεψε τον Κλίντον να βομβαρδίσει λίγους μήνες αργότερα τα Βαλκάνια.
*
Η φυλάκιση του πρώην Ισραηλινού προέδρου με την κατηγορία του βιασμού, ουδέποτε έθεσε σε αναστολή τις δολοφονίες των Παλαιστινίων.

Δέκα χρόνια δικασμένος, ανεργία ανομία και της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες...



Να που η ανεργια δεν χτυπά μόνο τους φτωχούς πλην τίμιους κακομοιρηδες παλιοτελευταίους άξεστους προλετάριους, χτυπά τους πάντες, ακόμα και τους αστούς. 
Ορίστε λοιπόν που ο Στρος Καν, όχι μόνο έμεινε χωρίς δουλειά, αλλά λιώνει το κορμάκι του στον γιεντι κουλέ, για ενα έγκλημα παθους και ηδονής.
Δύσκολα τα πράγματα για τον Στρος, ειδικά αμα μπεί φυλακή, διότι και τα χρόνια τον έχουν πάρει, και σαν φυλακόβιο ποιος θα τον προσλάβει στην επιχειρηση του; 
Βέβαια οκ, το παραδέχομαι, έχει καλό βιογραφικό, χρεωκοπίες, δανεισμούς, πανωτόκια, κατωτόκια κλπ, όμως εκεί στο ΔΝΤ, είναι αυστηροί, δεν θέλουν άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, όχι απλούς εγκληματιες της σειράς που τιμωρούνται, μόνο mass murderers που τη σκαπουλάρουν.

Πλούτη : η κυριότερη απόλαυσή τους , έγκειται στην επίδειξή τους...


Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας και σε κανένα οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη παραγωγή πλούτου και παράλληλα τέτοια έκρηξη της μαζικής φτώχειας, όπως συμβαίνει στις μέρες μας.
Οι αμέτρητες μελέτες και αναφορές των τελευταίων ετών για τη αύξηση του χάσματος μεταξύ «πλουσίων και φτωχών», αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες αυτής της υπόθεσης.