Σελίδες

21 Μαρ 2020

Αθλιότητες κυβέρνησης: Γελιούνται όμως αν θεωρούν πως τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι θα βάλουν επ’αόριστον σε καραντίνα τους αγώνες

Από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς με τη σημερινή ΠΝΠ αναστέλλει την απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και την επίταξη απεργών.
Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

Covid-19: Ο καπιταλισμός νοσεί βαθιά...

Η διαπάλη για την «πατρότητα» του νέου κορονοϊού SARS COV-2 (η ασθένεια είναι η Covid-19) ανάμεσα σε Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους είναι ενδεικτική για τις αντιθέσεις ανάμεσα στις ισχυρότερες δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής «πυραμίδας», καθώς και για τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να διεξάγεται αυτή η διαπάλη.

Ετσι, στις αρχές της βδομάδας ο «διαβολικά καλός» κ. Τραμπ χαρακτήρισε τον νέο κορονοϊό «κινέζικο», για να ακολουθήσει σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκένγκ Σουάνγκ, που κατηγόρησε τον Τράμπ πως «στιγματίζει» την Κίνα.

Τα κέρδη φρενάρουν... την προστασία της ζωής


Τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες που ζούμε ελάχιστα διαφέρουν από έναν πόλεμο. Ομως εκτός από τον πόλεμο με τον κορονοϊό, φαίνεται να έχει ξεσπάσει και μια δεύτερη «πολεμική» εστία σχετική με την πανδημία, για την πρωτοκαθεδρία στην παρασκευή εμβολίου!