Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Η συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, δολοφονεί μετανάστες


Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τις δολοφονικές επιθέσεις ομάδων φασιστοειδών σε βάρος των μεταναστών - όπως αυτή σε βάρος του Ιρακινού - είναι τεράστιες. 
Το βασικό σύνθημα της συγκυβέρνησης και μάλιστα διά στόματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά είναι θα «ανακαταλάβουμε την πόλη μας». 
Το ίδιο χρησιμοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, όταν ξεκίνησε η απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε βάρος μεταναστών. 
Αντίστοιχη τακτική έχουν ακολουθήσει τα

Ο Σαμαράς και η βοήθεια της Παναγιάς...


Στην... Παναγία εναποθέτει τις ελπίδες του ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, τόσο για... «έξοδο της χώρας από την κρίση» όσο, και κυρίως αυτό, για τον εφησυχασμό του λαού. 
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χθες στη Μεσσηνία στη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχείο Καλαμάτας. 
Φαίνεται πως όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους και να προωθήσουν την προπαγάνδα εξαπάτησης του λαού, ώστε να δεχθεί τη μοίρα που του επιφυλάσσουν, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν όσες Παναγίες και αγίους υπάρχουν στο εορτολόγιο.

Κριτήριο τα ταξικά συμφέροντα


Οι χτεσινές δηλώσεις Σαλμά (υπουργού Υγείας) για τους ελέγχους στη φαρμακευτική δαπάνη είναι πρόκληση για όλους όσοι ήδη πληρώνουν πανάκριβα την υγεία τους, ακριβώς επειδή το σύστημα «Σαλμά» απαγορεύει να πάρεις το φάρμακο που έχεις ανάγκη, την ώρα που το έχεις ανάγκη. Και μόνο το γεγονός ότι βάζει οροφή στο πόσα θα πληρωθούν για φάρμακα από το σύστημα χωρίς να γνωρίζει τις ανάγκες ενός προς έναν των αρρώστων, είναι ικανό να δείξει το μέγεθος της απάτης και της αναλγησίας.
***
Τώρα που ο κόμπος φτάνει στο χτένι ομολογούν ότι το 68% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις πείνας, κάτω από τα 700 ευρώ. Το ομολογούν γιατί ακριβώς αυτήν την κατηγορία συνταξιούχων θα χτυπήσουν. Σήκωσαν θόρυβο για τις ψηλές συντάξεις για να καλλιεργήσουν κλίμα περικοπών. Και τώρα που νομίζουν ότι έχουν συναίνεση, προχωράνε στο μεγάλο μαχαίρι.
Δίδαγμα για κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο: Οταν χτυπάνε το διπλανό σου,

ΣΥΡΙΖΑ: Δίκτυ προστασίας στον ευρωμονόδρομο...

Συστηματική προσπάθεια απόκρυψης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γενικότερα του χαρακτήρα της, σε σχέση με όσα συντελούνται σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών της Ευρωζώνης και ευρύτερα, καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε παρέμβαση που κάνει, σε κάθε ανακοίνωση που εκδίδει. 
Σε χτεσινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει, ούτε καν αυτά που έλεγε παλαιότερα που περιόριζε το όλο θέμα στις ευθύνες κάποιων οργάνων της ΕΕ.
Συγκεκριμένα καταφέρεται κατά της «τρικομματικής συγκυβέρνησης» και κατά του «μνημονιακότερου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και της τριανδρίας που συγκυβερνά», κατηγορώντας τους για την «απόλυτη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις της τρόικας για την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου». 

Η εναλλακτική λύση του λαού


Οσο πλησιάζουν οι μέρες για την τελική ανακοίνωση από την συγκυβέρνηση του πακέτου των σφαγιαστικών μέτρων άνω των 16 δισ. ευρώ της περιόδου 2012 - 2014, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν εφαρμόστηκε καμιά «ήπια συνταγή». Ενα, προς ένα, τα μέτρα που ετοιμάζει το κυβερνητικό μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα οδηγήσουν τα λαϊκά νοικοκυριά σε μόνιμη φτώχεια και δυστυχία. Συγκυβέρνηση και ΕΕ στήνουν ένα νέο σφαγείο για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την Υγεία και την Παιδεία του ελληνικού λαού.
Μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων η συντριπτική πλειοψηφία των απόμαχων της δουλειάς θα κληθεί να επιβιώσει με πιο «κουτσουρεμένες» συντάξεις. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα έρθουν αντιμέτωποι με σφοδρότερο κύμα «επιχειρησιακών συμβάσεων» που ετοιμάζουν τα αφεντικά. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν μέσω της «εργασιακής εφεδρείας» ενώ μεγαλύτερο

Η «μνημονιακή» πολιτική... γενικεύεται


Εικόνα διαρκούς ανακύκλωσης δίνουν τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα αναφορικά με την κρίση του συστήματος, τους χειρισμούς αντιμετώπισής της και τις εσωτερικές αντιθέσεις που όλο και περισσότερο παίρνουν σχήμα και μορφή. Μέσα σε αυτό το σκηνικό στο επίκεντρο είναι οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της Ευρωζώνης, ενώ σταθερές έως μονότονες είναι οι αναφορές στην Ελλάδα και την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ.
Στη γερμανική πολιτική σκηνή έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο κάποιος πολιτικός παράγοντας να αναφέρεται στην Ελλάδα. Ετσι, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουκς, έκανε λόγο για «μπλόκο» στη συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα του Αμβούργου «Handelsblatt», που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, αναφέρει πως αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο». Η Γερμανία «έχει φθάσει στα όριά της», πρόσθεσε, λέγοντας μάλιστα πως «ακόμη κι αν το ποτήρι των μεταρρυθμίσεων είναι μισογεμάτο, δεν θα είναι αρκετό για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί». Το Βερολίνο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιμένουν την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβρη, που θα αξιολογεί την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και θα καθορίζει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων... αλλά «η θέση του χαλίφη»


«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια; Τι νόημα έχει η πρότασή σας;», αναρωτιέται η «Αυγή», ομολογώντας πόσο ενοχλείται όταν κατατίθενται προτάσεις που και διαμορφώνονται με άξονα την αληθινή προστασία των ανέργων και προσφέρουν αφετηρία αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που γεννά και αυξάνει την ανεργία.
Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ένστασή της, ακόμα για την ίδια την κατάθεση αιτημάτων, όπως η επιδότηση του ανέργου για όσο καιρό δεν έχει δουλειά, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το πάγωμα και η παραγραφή των δανείων, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δραστική μείωση των τιμολογίων; Ενώ, από την άλλη μεριά, ξεμπροστιάζεται ο θεατρινισμός του συγκεκριμένου