Σελίδες

24 Ιουν 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ


  Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΑΝ, ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ , ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΤΥΧΕ Ο ΛΑΧΝΟΣ ΤΗΣ ΙΦΙΦΕΝΕΙΑΣ.
    ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΙΜΙΚΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ...), ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.
   ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΛΩΝ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ) ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.
   ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,κ.τ.λ. .
 ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
 ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ                           
ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ,  
   ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

Τα αστικά ΜΜΕ εμπορεύονται σάπια ενημέρωση, αλλά σε απεργιακές κινητοποιήσεις δρουν και ως μοχλοί συμβολής στην καταστολή τους. Επικεφαλής ο εφοπλιστικός ραδιοτηλεοπτικός «ΣΚΑΪ», από τα ξημερώματα χτες το πρωί, έσταζε αντικομμουνιστική και αντιαπεργιακή χολή, με τους φιλάρεσκα πρόθυμους στα αφεντικά δημοσιολόγους, Λυριτζήδες, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε. 

Βαμμένοι στην πιο χυδαία εκδοχή αυτής της προπαγάνδας. Εστησαν κάμερα στο λιμάνι, δήθεν για ενημέρωση, προβάλλοντας κάποιους αγανακτισμένους επιβάτες, πλοίων συγκεκριμένων εταιρειών που παρά την απεργία τούς καλούσαν να ταξιδέψουν. «Κοινωνικό αυτοματισμό» εκβίαζαν. 'Η μήπως προβοκάτσια; Δράση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού προκαλούσαν, ωρυόμενοι για «εφαρμογή του νόμου» κατά των «παράνομων απεργών» (δικοί τους οι νόμοι, δική τους η Δικαιοσύνη) ναυτεργατών. 

Την ώρα που κάποιοι «πατριώτες» του κέρδους εφοπλιστές, που άφηναν απλήρωτους ναυτεργάτες, μιλούσαν κατά των απεργών στο κανάλι τους, κάποιοι υποτακτικοί τους κυκλοφορούσαν στο λιμάνι. Αγανακτισμένοι... Πού την πάνε τη δουλειά; Γίνονται επικίνδυνοι οι ρόλοι τους. Στην ίδια ρότα τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία. Ετσι Πρετεντέρηδες, Τσίμες, Καψήδες αγανάκτησαν επειδή καταπατάται από απεργούς το «κράτος δικαίου».

 Εμφάνισαν εκπρόσωπο των εφοπλιστών να λέει ότι η σημερινή μέρα είναι μια τραγικότητα για τους νησιώτες, χτυπώντας τους απεργούς ναυτεργάτες. Οι νησιώτες, που είναι στο έλεος των εφοπλιστών, βιώνουν όλες τις μέρες του χρόνου την τραγικότητα. Αφού οι εφοπλιστές τούς αφήνουν χωρίς βαπόρια όποτε «γουστάρουν» (πρετεντέρειος έκφραση), γιατί μειώνονται τα κέρδη τους και ας επιδοτούνται από το κράτος. Είπαν για «κράτος δικαίου». Υπάρχει; Εβγαλε ποτέ η δικαιοσύνη παράνομους τους εφοπλιστές που άφηναν νησιά χωρίς δρομολόγια, έχουν ανασφάλιστα και με μισθούς πείνας πληρώματα; Την ίδια ώρα που οι δημοσιολόγοι χτυπούσαν τους απεργούς, πρόβαλλαν τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα. 
Ατιμία μέγιστη.


Ποιος λοιπόν μιλάει για νομιμότητα;

Μιλάνε λοιπόν για νομιμότητα αυτοί που όταν το συμφέρον των καπιταλιστών επιβάλλει την καταπάτηση και αυτών των αστικών νόμων τους καταπατούν, όπως καταπατούν και το Σύνταγμά τους. Κυβερνήσεις, εργοδοσία, τα φερέφωνά της στην ενημέρωση κλπ. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την απαγόρευση μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά με νόμο τώρα τα μειώνουν καταπατώντας το. Νόμος και το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα κάθε νησιώτη να μεταφέρεται ακτοπλοϊκά. 

Παράνομα οι εφοπλιστές αποφασίζουν ποιο νησί και πότε θα έχει καράβι. Με νόμο τους απαλλάσσει η κυβέρνηση από το να έχουν καράβια στα νησιά ή όχι. Η κάθε φορά δική τους κυβέρνηση. Νόμοι ορίζουν τις εργασιακές σχέσεις. Με ένα Προεδρικό Διάταγμα επιχείρησαν να καταργήσουν τους νόμους, ακόμη και έξω από το δικό τους αστικό κοινοβούλιο, καταπατώντας το Σύνταγμα, με νόμο επιχειρούν να καταργήσουν δικαιώματα που έγιναν νόμος μέσα από ποταμούς αίματος. Παράνομο με τους δικούς τους νόμους είναι να μην πληρώνεις φόρους και νόμιμα οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους. Ναι, οι εφοπλιστές με νόμο δεν πληρώνουν φόρους! Παράνομο με τους δικούς τους νόμους να μην πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές. Νόμιμα οι εφοπλιστές έχουν βουλιάξει το ΝΑΤ μη πληρώνοντας εισφορές με νόμιμες απαλλακτικές υπουργικές αποφάσεις.


Χτες απεργούσαν στα πλοία τα πληρώματα της μηχανής για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Χωρίς αυτούς προπέλα δε γυρνά. Νόμιμο το δικαίωμά τους να απεργήσουν. Νόμιμη η απόφαση των σωματείων τους. Για το δικαστήριο, όμως, υπέρτερο είναι το νομικό πλαίσιο που διασφαλίζει τα συμφέροντα του εφοπλιστή. Πρόκειται για δίκιο ενάντια σε δίκιο. Η έκβαση της μάχης κρίνεται πάντα από τους συσχετισμούς. Από την ταξική πάλη, ως την τελική της έκβαση.