Σελίδες

27 Μαρ 2020

Επικίνδυνος ο Μητροπολίτης Κέρκυρας: Δηλώστε ότι πάτε για άσκηση κι ελάτε να κοινωνήσετε!

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ανοιχτά έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων. Στο «κήρυγμα» του, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση (Corfu TV) και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών, ζήτησε από τους πιστούς να δηλώνουν πως βγαίνουν για σωματική άσκηση και αντί αυτού να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν! Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο «άγιος» αυτός άνθρωπος: Στο τέλος της ομιλίας τους, στις 25 Μαρτίου, υποστήριξε ότι έχει δώσει εντολή να ανοίξουν οι εκκλησίες για να κοινωνήσουν οι Κερκυραίοι!!!

Η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού

Η επιδημία του κορονοϊού θα περάσει. Το ζήτημα είναι να περάσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και αυτό είναι δυνατόν εάν παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Λύσεις υπάρχουν, μέσα υπάρχουν. Είναι πριν απ' όλα θέμα ευθύνης των κρατικών αρχών και της κυβέρνησης. Εχει διαμορφωθεί ένα κλίμα μαχητικής πίεσης προς την κυβέρνηση, για πιο ουσιαστικά και δραστήρια μέτρα στις κύριες κατευθύνσεις. Πρέπει να συνεχιστεί αμείωτα αυτή η πίεση προς την κυβέρνηση, καθώς και η λαϊκή επαγρύπνηση. Στο τέλος σε κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα γίνει απολογισμός. Θα καταγραφούν συνολικά αποτελέσματα και συμπεράσματα.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι σε ποιο βαθμό θα βγουν, μέσα απ' όλη αυτήν την περιπέτεια, ενισχυμένες η κοινωνική συνείδηση και η ευθύνη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, των γυναικών και των παιδιών τους, για το αύριο, για το μέλλον τους.