Σελίδες

20 Ιαν 2014

Χέρι χέρι με τον Ξηρό... Καρατζαφέρη....

Ο Χ. Ξηρός χωρίς περουκίνι...
Στην αρχή νόμιζα ότι είναι επαγγελματικό τρολλάρισμα κάποιου με ελεύθερο χρόνο και όρεξη για χιούμορ. Που ξανακούστηκε στην Ελλάδα, την ψωροκώσταινα της τρομοκρατίας να αντιγράφουν τις πρακτικές κοτζάμ Αλκάιντα; Μπήκα στον πειρασμό να το δω, αν και ήξερα από πριν τι θα παρακολουθήσω.
Καταρχάς έμεινα έκπληκτος για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ψωνίζει περουκίνι μαζί με τον Καρατζαφέρη. 
Τρομακτική ομοιότητα. Σαν να βλέπεις τον Καρατζαφύρερ ντυμένο ράπερ. Το σκηνικό; Μια πανδαισία! Δώσε Τσε, δώσε και Άρη, έτσι για να ταυτίσουμε τους ανθρώπους-σύμβολα μαζικών, λαϊκών αγώνων με σκοτεινές πρακτικές που το ίδιο το κομμουνιστικό κίνημα έχει καταδικάσει ακόμα απο τα παιδικά του χρόνια.  Δε βαριέσαι, λες, εδώ τον Τσε τον φοράει κάθε τελειωμένο δαπιτάκι πίνοντας το σαρντονέ του σε κάποιο wine bar της Κηφισιάς, ο Ξηρός σε πείραξε; 

Στήνουν κλίμα τρομολαγνείας

Στο κλίμα που στήνεται εδώ και πολύ καιρό και ιδιαίτερα μετά τις δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο με αρθρογραφία και αλληλοσυμπληρούμενες δηλώσεις κρατικών και άλλων παραγόντων, ήρθε να προστεθεί και η επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την προ ημερών απόδρασή του. Ενισχύονται αντικειμενικά ερωτήματα, που διατυπώθηκαν καιρό πριν, για τον ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία. Ορατή σε πρώτο επίπεδο μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τρομολαγνεία που λειτουργεί καθηλωτικά για το λαϊκό κίνημα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε να ζητά να επικρατήσει ένα κλίμα «ομόνοιας» για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ο δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός καλεί τις διάφορες ομάδες που ο ίδιος αναφέρει ως συνέχεια της «17Ν» να καταλήξουν σε «ενότητα στην πράξη». Ο Χρ. Ξηρός, με τη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του, προσπάθησε να εμφανιστεί ως ιδεολογικός απόγονος του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Βελουχιώτη και του Γκεβάρα και κάλεσε σε ενοποίηση διαφόρων διάσπαρτων ομάδων με ένα κείμενο που θυμίζει «εθνο-πατριωτικό» στιλ της παλιάς «17Ν».

Σφαίρες και «βλήματα»

Αυτοί που έστειλαν σφαίρες στην Τράπεζα της Ελλάδας με αποδέκτη τον Γ.Προβόπουλο είναι οι καλύτεροι συμπαίκτες της πολιτικής που «εκτελεί» τον ελληνικό λαό. Είναι οι καλύτεροι βαστάζοι της «νομιμότητας» μιας πολιτικής που από τη μια μεριά «προσφέρει» φόρους, χαράτσια και ανεργία στα 9/10 της κοινωνίας και από την άλλη προσφέρει θαλασσοδάνεια, χαριστικές ρυθμίσεις και πακτωλό ενισχύσεων σε μια χούφτα τραπεζιτών και «προεστών».
  Αυτοί που έστειλαν σφαίρες στο «Mega» με αποδέκτη τον Γ.Πρετεντέρη είναι οι καλύτεροι συνεργάτες του μιντιακού συμπλέγματος του Λαοκόωντα που ξεσκονίζει «πλουραλιστικά» τους ισχυρούς και βαφτίζει «ενημέρωση» την πλύση εγκεφάλου των αδυνάμων. Είναι οι καλύτεροι «γρασαδόροι» της μηχανής που ξερνά καθεστωτική προπαγάνδα και την ίδια ώρα βαφτίζει «τρομοκρατία» την κριτική στις τηλε-ερπύστριες των εργολάβων της (παρα)πληροφόρησης.