Σελίδες

20 Δεκ 2013

Δεν είμαστε «μαζί»

Κάθε που τελειώνει μια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, τα αστικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν για το αίσιο τέλος. Το ίδιο συνέβη και χτες. Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι από την 1η του Γενάρη νέα δεινά θα προστεθούν στην πλάτη του λαού και ότι από την αρχή του νέου χρόνου κάθε χώρα της ΕΕ, και η Ελλάδα, θα είναι υπό μόνιμη επιτήρηση και διαρκή μνημόνια. Κι επειδή αυτό είναι γνωστό, οι χτεσινοί πανηγυρισμοί στον αστικό Τύπο σπεύδουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα συνοχής κυβέρνησης και λαού, που «μαζί» κατάφεραν να είναι επιτυχής η διαπραγμάτευση, «μαζί» θα τα καταφέρουν και στη συνέχεια.
Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν «μαζί» ο λαός με την κυβέρνηση. Τον παρουσιάζουν συμβαλλόμενο για να περάσουν στο παρασύνθημα: «Να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα για καλύτερα αποτελέσματα». Καμιά τέτοια υπευθυνότητα δεν πρέπει να δείχνει ο λαός. Αντίθετα, πρέπει να κάνει τα πάντα με την πάλη του για να βάλει εμπόδια και να αποσταθεροποιήσει κάθε πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια, που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, όπως και αν χαρακτηρίζεται κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί αυτήν την πολιτική.

Θ.Παφίλης: Στόχος της κυβέρνησης η παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου (VIDEO)



Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η συγκέντρωση της γης και της κατοικίας σε λίγα χέρια τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 

Αθώα κρίθηκαν σήμερα και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ


Καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες


Αθώα κρίθηκαν και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ σήμερα από το Δικαστήριο καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.
Η απόφαση έγινε δεκτή με βροχή συνθημάτων από εκπροσώπους Συνδικάτων και εργαζομένων που από το πρωί ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του στο κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά-εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στα Δικαστήρια με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης.