Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ : Φτιάχνουν κλίμα που «μυρίζει» προβοκάτσια


Ενώσεις εφέδρων από τις Ενοπλες Δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 25 του Μάρτη, την ώρα της παρέλασης
Οσμή προβοκάτσιας, που φαίνεται πως καθοδηγείται ή συντονίζεται από συγκεκριμένα κέντρα, έχουν τα καλέσματα ακροδεξιών και παραστρατιωτικών οργανώσεων για συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 25 του Μάρτη. Το όλο κλίμα ενισχύουν τα αστικά ΜΜΕ, με κατασκευασμένες αναλύσεις περί ενίσχυσης των «άκρων» και την υπερπροβολή των επεισοδίων στην παρέλαση της Ρόδου ή τους προπηλακισμούς στις συναυλίες του Γ. Νταλάρα.
Η κυβέρνηση σπεύδει από την πλευρά της να αδράξει την ευκαιρία για συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και διασπορά τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, συγκαλώντας αύριο Δευτέρα διυπουργική σύσκεψη για την «αντιμετώπιση» τυχόν αντιδράσεων στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός καλείται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, με τη βεβαιότητα ότι η οργανωμένη πάλη του μπορεί να ακυρώσει κάθε προβοκάτσια που θα επιχειρήσουν σε βάρος του φανεροί και αφανείς μηχανισμοί του συστήματος.
Στο κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα που είναι προγραμματισμένη η παρέλαση, πρωτοστατούν Ενώσεις Εφέδρων, με φρασεολογία

Ορισμένα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο


Εχουν περάσει 6 περίπου μήνες από τη μέρα ψήφισης του εκπαιδευτικού εκτρώματος, του νόμου - πλαισίου για τα Ανώτατα Ιδρύματα. Ενας νόμος που σκοπεύει να αλλάξει το «DNA» των ελληνικών Πανεπιστημίων αλλάζοντας τη δομή, τη διοίκηση και το περιεχόμενο σπουδών. Ενας νόμος που υποβαθμίζει το επιστημονικό περιεχόμενο και προσαρμόζει την Ανώτατη Εκπαίδευση στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η εκπαίδευση και η έρευνα θα υπηρετούν αποκλειστικά την κερδοφορία και την ισχυροποίηση των μονοπωλίων με καταστροφικές συνέπειες για το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων στη μόρφωση, αλλά και για το λαό συνολικά. Ενας νόμος που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων νόμων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι η εφαρμογή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για «Πανεπιστήμια - Ανώνυμες Επιχειρήσεις» και αποτελεί την εφαρμογή των αντιλαϊκών όρων του Μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ στην Παιδεία.

Ισχυρό ΚΚΕ για να μεγαλώσουν τα ζόρια τους


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου προτείνουν ανοιχτά τη μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί μέχρι τις κάλπες να βάλει «πάγο» στα σενάρια για επανάληψη της συγκυβέρνησης, την ίδια ώρα που βουλευτές της ΝΔ τάσσονται ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης «συμμαχικής κυβέρνησης» με το ΠΑΣΟΚ. Η Α. Διαμαντοπούλου και ο Α. Λοβέρδος - εκφράζοντας και τον Ε. Βενιζέλο - ρίχνουν παράλληλα στο τραπέζι την πρόταση της«κεντροαριστερής συνεργασίας», απευθυνόμενοι κυρίως στη ΔΗΜΑΡ. Ο Φ. Κουβέλης προθερμαίνεται για το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης, αρκεί - όπως λέει - να προηγηθεί «προγραμματική συμφωνία».
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη «συγκρότηση ενός αριστερού, προοδευτικού, αντιμνημονιακού μετώπου», με στόχο τη «δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας», που αρχίζει και τελειώνει μέσα στα όρια της αστικής διαχείρισης, αφού μεταξύ άλλων θέτει σαν αδιαπραγμάτευτο όρο την παραμονή της χώρας στη ζώνη

Ας μπει ένα τέλος στα «κροκοδείλια δάκρυα»!

Επιστολή - Απάντηση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο του Προέδρου του ΚΕΑ και ΓΓ του Γαλλικού ΚΚ, Π. Λοράν, στην εφημερίδα «Μόρνινγκ Σταρ»

Η επιστολή με τίτλο «Ας μπει ένα τέλος στα κροκοδείλια δάκρυα», δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μόρνινγκ Σταρ» του ΚΚ Βρετανίας, στις 5/2/2012 και αναδημοσιεύουμε σήμερα:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Είναι αλήθεια πως η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που συνοδεύεται με μια πρωτοφανή επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, αλλά κι από μια εξίσου μεγάλη όξυνση της ταξικής πάλης, τραβάει ως "μαγνήτης" τα βλέμματα των εργαζομένων και στις άλλες χώρες. Στα πλαίσια αυτά, ακόμη κι αστικές πολιτικές δυνάμεις, που έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την αντιλαϊκή επίθεση, δηλώνουν πως "συμπάσχουν" στον ελληνικό λαό, φροντίζοντας, ωστόσο να κρύψουν επιμελώς τις αιτίες των προβλημάτων που αυτός βιώνει: την καπιταλιστική κρίση, τον εγκλωβισμό της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δέκα «ανατροπές» για να αλλάξει μακιγιάζ η Ευρωπαϊκή Ενωση

Το να αλλάζει τις θέσεις του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σαν τα πουκάμισα, ειδικά για την κρίση, δεν εκπλήσσει κανέναν. Υιοθετεί με ευκολία ό,τι είναι μοδάτο, δίνοντάς του μια αριστερή απόχρωση κι όταν σε λίγο καιρό οι εξελίξεις το ξεφτίζουν, το πετά για να φορέσει κάτι πιο «ριζοσπαστικό», δηλώνοντας ταυτόχρονα με μέγα οπορτουνιστικό θράσος ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν! Ενώ στην αρχή το μνημόνιο για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ήταν «επιβολή του ΔΝΤ», μετά έγινε «λάθος φάρμακο», ύστερα «απέτυχε» και τώρα τελευταία ο πρόεδρός του παρουσίασε ως δική του τη θέση που το ΚΚΕ από την αρχή έλεγε, ότι «το μνημόνιο πέτυχε, γιατί τα μέτρα του είχαν στόχο την εργατική τάξη και το λαό και όχι να αντιμετωπίσει την κρίση και το χρέος», όπως προπαγάνδιζαν οι υποστηρικτές τους!
10 άξονες, ο εξής ένας...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι «10 προτάσεις - άξονες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα και την κυβέρνηση της

Διαπιστευτήρια της ΔΗΜΑΡ στα μνημόνια


Τώρα που πληθαίνουν οι επιθέσεις φιλίας από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ και φουντώνουν ξανά τα σενάρια για «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις, το κόμμα του Φ. Κουβέλη επαληθεύει το ρόλο του ως καραμπινάτου σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος, με αποστολή να βάλει εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να εγκλωβίσει το λαό σε νέα διαχειριστικά σχήματα, υψώνοντας τείχος προστασίας στο αστικό σύστημα. Απαντώντας στις δηλώσεις Διαμαντοπούλου και Σκανδαλίδη, που καλούν τη ΔΗΜΑΡ να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο της μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Κουβέλης έλεγε

Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα «Δημοκρατία» επιχειρεί, με ύπουλο τρόπο, να προβοκάρει το ΚΚΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, αναπαράγοντας τη γραμμή της αστικής τάξης ότι κάθε «αντίδραση» στην κυρίαρχη πολιτική είναι διαχειρίσιμη, αρκεί να μην έχει ταξικό προσανατολισμό και στρατηγική εναντίωσης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. 
Μ' αυτό το πνεύμα, σε σχόλιό της η εφημερίδα δίνει κάλυψη στα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια της

Ανάπτυξη για ποιον;


Με τη δρομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης και ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων τον Ιούνη, κυβέρνηση και τρόικα παρουσιάζουν την ανάπτυξη σαν αναγκαίο συμπλήρωμα των μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής», πουλώντας παραμύθια στον ελληνικό και τους άλλους λαούς ότι μέσα από αυτή θα γευτούν τους καρπούς των αιματηρών περικοπών σε μισθούς, παροχές και δικαιώματα.
Στην Ελλάδα, όλα τα αστικά κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαμόρφωσαν ή στήριξαν τα μέτρα χρεοκοπίας του λαού, εμφανίζονται τώρα να υπερθεματίζουν της ανάπτυξης, ζητώντας μάλιστα από το λαό να διαγράψει τις ευθύνες τους στη σφαγή του.
Αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως μετά το PSI, οι πόροι που τάχα εξοικονομούνται από την εξυπηρέτηση των δανείων θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη, υπονοώντας ότι αυτή είναι υπέρ του λαού.
Αυτό κάνει η ΝΔ, που καυχιέται ότι η δική της πρόταση ήταν εξαρχής υπέρ της επεκτατικής διαχείρισης της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η ίδια στήριξε με νύχια και με δόντια κάθε περιοριστικό μέτρο, σαν προϋπόθεση για την ανάκαμψη της

Σαμαράς: Από τη φιλαυτία στην ιδιοτέλεια

1. Οποιος φοβάται λέει ψέματα. 
Ο Σαμαράς λέει ψέματα στο φόβο του προσπαθώντας έτσι να τον εξορκίσει.
2. Μετά το τέλος της Πολιτικής του Ανοιξης, ο Αντώνης πέρασε μια κρίση ματαιοδοξίας, χάρη στην οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως έπρεπε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του. 
Τι πιο γενναιόδωρο να τον καταστήσει πρωθυπουργό. Τα χρόνια που βρισκόταν εκτός πολιτικής κατάφερε να κρυφτεί και να περιμένει. 
Από δω και στο εξής μία θα είναι η εξέλιξή του: από τη φιλαυτία στην ιδιοτέλεια.

Βόλι, ψήφος και ... πουρές


Στην προεκλογική φρεσκοκουρεμένη πατρίδα μας, δύο γραμμές παραγωγής έχουμε σε κυριολεκτικά τρομακτικούς ρυθμούς να λειτουργούν. 
Η μία βγάζει στην αγορά το ένα κόμμα και το άλλο κίνημα με τη σέσουλα και διαδικασίες του κατεπείγοντος. Ωσάν όλα, σε συνθήκες δημοκρατικότατης εξαθλίωσης του πληθυσμού, να πρέπει να συμμετάσχουν, να προλάβουν δηλαδή, όχι στο γολγοθά αλλά στην πολυδιαφημισμένη ανάσταση των κουρεμένων. Η άλλη γραμμή παραγωγής βγάζει σε πολύχρωμη ιδεολογική συσκευασία μια αλυσίδα φιλάνθρωπων κι ένα στρατό αφυπνισθέντων αστών που είδαν ξαφνικά ότι περικυκλώθηκαν από στίφη πεινασμένων άνεργων κι οργισμένων κοινών θνητών και αυτομαστιγώνονται ή κορδώνονται δημοσίως ότι τώρα ξέρουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην απάλυνση του γενικευμένου πόνου. Ξερατό. Η υποκρισία σε πληθωριστικό τύπωμα άκρως χρήσιμων νομισμάτων «ίματζ» με την αφεντομουτσουνάρα του καθενός στη θέση της κορόνας και αντίτιμο την ανάγκη των μαζών που την ποιούν φιλοτιμία...