Σελίδες

7 Ιουν 2019

Αre you talking to me, Euklidis?

Ρωτάω, γιατί είμαι κι εγώ ένας από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που μας καλείς ή “να πιέσουμε το ΚΚΕ να αλλάξει γραμμή”, ή “να μην ψηφίσουμε ΚΚΕ”.
Δες τώρα τη σημειολογία: ο εγγονός του στρατηγού Τσακαλώτου που πολεμούσε λυσσαλέα το ΔΣΕ (με αμερικάνικες Ναπάλμ), ο υπουργός της Μέρκελ, της ΕΕ και του Τσίπρα, αυτός που κοκορευόταν στα αφεντικά του ότι εφάρμοσε και τα τρία μνημόνια, καλεί εμένα στο όνομα της αριστεράς για οτιδήποτε. Ούστ ρε. Μάλλον πήραν τα μυαλά σου πολύ αέρα. Άκου λοιπόν Ευκλειδάκο:

“Αν βγει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ” – Γεια σου ΠΑΣΟΚ μεγάλε από Ευκλείδη Τσακαλώτο

Την “αντιδεξιά” κασέτα την ακούμε από την κυβέρνηση ήδη από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και θα την ακούσουμε πολλές φορές ακόμα ως τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Αναμενόμενη είναι και η ένταση της επίθεσης στο ΚΚΕ, στην ελπίδα των κυβερνητικών στελεχών να εγκλωβίσουν τον κόσμο του στο κάλπικο δίλημμα “πρόοδος – συντήρηση”, ώστε να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από το ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Από το χορό δε θα μπορούσε να λείπε κι ένας γκουρού του λενινισμού, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αιτία της εμφανούς ενόχλησης του υπουργού ήταν προφανώς η παρέμβαση του ΚΚΕ και του Νίκου Καραθανασόπουλου, που καυτηρίασε μεταξύ άλλων την απόφαση της κυβέρνησης στην τροπολογία για το αφορολόγητο να καταργήσει και τα όποια μέτρα ελάφρυνσης είχε εξαγγείλει και δη μόνο αυτά που οφελούν τα λαό, σε αντίθεση με τις ευνοϊκές προβλέψεις για τις επιχειρήσεις, που διατηρούνται στο ακέραιο.

ΑΠΑΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

  • Ξεπέρασε τον εαυτό της... στην κοροϊδία του λαού
  • Η κυβέρνηση καταργεί προεκλογικά ένα μέτρο που η ίδια ψήφισε και ταυτόχρονα καταργεί και τα λεγόμενα «αντίμετρα», όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.ά., για να μη θιγούν τα ματωμένα υπερπλεονάσματα

Ξεπέρασε τον εαυτό της χτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την τροπολογία - απάτη που κατέθεσε για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, παρουσιάζοντάς την μάλιστα μετά φιλολαϊκών «βαΐων και κλάδων».
Κι αυτό όχι μόνο γιατί θυμήθηκε προεκλογικά - και αφού πρώτα είχε απορρίψει επανειλημμένα τις σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ - να ψηφίσει την κατάργηση της παραπέρα μείωσης του αφορολόγητου από 1/1/2020