Σελίδες

27 Φεβ 2011

«πωλείται η Ελλάς»


   Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «απαγορεύεται η πώληση δημόσιας γης» για να προσθέσει η στήλη με ευρηματική διάθεση «διότι επιτρέπεται η πώληση δημόσιας θάλασσας». Το ζήτημα της ικανοποίησης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προς τους απανταχού τοκογλύφους φούντωσε εξαιτίας της γνωστής δήλωσης της «Τρόικας» για την πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας πενήντα δισ. ευρώ.
Η εκβιαστική αυτή δήλωση έγινε για να υπενθυμίσει το μνημονιακό δικαίωμα των δανειστών τοκογλύφων πάνω στη δημόσια περιουσία που μπήκε ως ενέχυρο από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Οι πάσης φύσεως επίσημοι κι ανεπίσημοι δημοσιολογούντες από τα χειραγωγημένα τηλεοπτικά κανάλια των εγκάθετων, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της οιασδήποτε μορφής

ΑΘΗΝΑ - ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Πληρώνει ο λαός αναπλάσεις, τις καρπώνεται το κεφάλαιο.

Ρόλο κλειδί στην επιχείρηση κατάληψης της Αθήνας από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, παίζει το αντιλαϊκό «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς» 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ). Χρηματοδοτεί με 24,3 δισ. ευρώ (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) μεγαλοκαρχαρίες, ώστε να «αναπλάσουν» επίτηδες υποβαθμισμένες περιοχές, να αλλάξουν χρήσεις γης με βάση τα συμφέροντά τους, να οριοθετήσουν ζώνες «επιχειρηματικότητας», προκειμένου να θησαυρίσει πάλι το μεγάλο κεφάλαιο. Οσοι έσπευσαν με τη δύναμη του χρήματός τους και πήραν κοψοχρονιά ρημαγμένη σήμερα γη και κτίρια.
Λόγω της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΕΕ, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών,

Επίσημη ιδεολογία της ΕΕ ο αντικομμουνισμός...


Η ένταση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που επιχειρεί η ΕΕ, για τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό, επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία από επίσημα και ανεπίσημα όργανα της Ευρωένωσης, από πλήθος αποφάσεων και αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων στα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Η συκοφάντηση του κομμουνισμού και η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στα κομμουνιστικά κόμματα, στη δράση και την ιδεολογία τους, έχει στόχο να χτυπήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η στοχοποίηση και το σφυροκόπημα των κομμουνιστών αποτελεί προάγγελο για ένταση της επίθεσης σε βάρος των λαών, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

ΛΙΒΥΗ : Λουτρό αίματος και διακύβευμα μεγάλων συμφερόντων...

Αποφασισμένος «να πολεμήσει μέχρι τέλους» δήλωνε και στο τελευταίο του μήνυμα, την Παρασκευή το απόγευμα, ο Μουαμάρ Καντάφι, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι θα συντρίψει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος της Ανατολικής Λιβύης και των σημαντικότερων πετρελαϊκών τερματικών σταθμών και λιμανιών. Ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια τι συμβαίνει στη χώρα, όμως το βέβαιο είναι ότι επικρατεί χάος και ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις αντικαθεστωτικές και εκείνες που παραμένουν πιστές στον Καντάφι είναι ιδιαίτερα αιματηρές και σκληρές. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι μπορεί ν' ανέρχεται σε χιλιάδες, όπως ανάφερε και ο πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ, που δήλωσε ότι δεν υπακούει πλέον στο καθεστώς Καντάφι.
Οι πληροφορίες για φυλάρχους

Προκλητική φοροελάφρυνση του μεγάλου κεφαλαίου!

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικότερης οικονομικής της πολιτικής. Στο όνομα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση εξαπολύει μια συνολική επίθεση διαρκείας στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και να διασφαλίσει την κερδοφορία του σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης του ανταγωνισμού. Μιας επίθεσης που οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα σε απόλυτη επιδείνωση της θέσης τους.
Το γεγονός ότι αποτελεί ένα ακόμη νομοσχέδιο διευκόλυνσης της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από νέες διευρυμένες φορολογικές απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, το παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση.

Περί Κωνσταντίνου Καντάφη...

«Ο Κων/νος Καντάφης είναι Ελληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας...» (!!!)
   Αυτό το υπέροχο συνθετικό πόνημα, με τη μορφή μάλιστα «ορισμού», ανήκει σε σύγχρονο μαθητή γυμνασίου στην Ελλάδα του 2011 και γεφυρώνει υπέροχα το πολιτισμικό παρελθόν, το ζοφερό παρόν και το τηλεοπτικό μέλλον αυτού του τόπου, που λάμπει ως μαργαριτάρι στη βρωμερή Μεσόγειο, γεμάτη απόβλητα, δικτατορίσκους και τεράστιες στρατιωτικές και πετρελαϊκές λερές κηλίδες. Η αναλυτική αμοιβάδα της κυρίαρχης πολιτικής έχει καταπιεί αλφάβητα, αετώματα, πυραμίδες, ετρούσκικα λιοντάρια, μύθους, ιδέες, παγκόσμιες κληρονομιές, ναυτοσύνη, όλα τα παιδιά, χιλιάδες χρόνια τώρα, που μετρούσαν τ' άστρα και τώρα υπολογίζουν τα δωρεάν sms.

Το αληθινό πρόσωπο της Ε.Ε.


Αναδημοσίευση από faros's weblog 

Πέρα από τα “μεγάλα λόγια” ή τις βαρύγδουπες δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μια κοινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Αν κανείς τραβήξει τις έξυπνα αλήθεια στημένες κουρτίνες (βλέπε μέσα “ενημέρωσης” και άλλα επικοινωνιακά τερτίπια), θα δει τον … βασιλιά γυμνό !
Θα δει ότι το αληθινό πρόσωπο της Ε.Ε., είναι μια καλοστημένη ομάδα, ένας πολυπλόκαμος μηχανισμός που:

Μαζική προλεταριοποίηση αυτοαπασχολούμενων και μονοπώληση των κλάδων...


Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων -
«Η συζήτηση θα ήταν πάρα πολύ σημαντική και ωραία, αν έφευγαν απ' τη μέση οι ψευδεπίγραφοι τίτλοι, τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα και μιλάγαμε ανοιχτά και κανονικά.
Να πείτε, για παράδειγμα, ότι "ακούτε κύριοι, είναι αναχρονισμός σήμερα έναν σημαντικό τομέα της αγοράς είτε είναι μελέτες, είτε είναι επίβλεψη έργων, είτε είναι κατασκευή, είτε υπηρεσίες, ένα σημαντικό μέρος της αγοράς να το καταλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατά κανόνα ατομικές ή αυτοαπασχολούμενοι". Σε μια περίοδο που υπάρχει αναπασχόλητο συσσωρευμένο κεφάλαιο, γιατί υπάρχει. Δεν υπάρχουν τώρα χρέη και ελλείμματα, υπάρχουν αυτά, αλλά είναι η άλλη όψη του αναπασχόλητου συσσωρευμένου κεφαλαίου.
Οι επιχειρηματίες, λοιπόν, παλιοί και νέοι, θέλουν να φτιάξουν μετοχικές εταιρείες καινούργιες και να επεκταθούν σ' αυτούς τους τομείς για να αντλήσουν κέρδη. Κι επομένως, είναι αναχρονισμός για το καπιταλιστικό σύστημα - και έτσι είναι - να υπάρχει ένας τόσο μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Είναι αναχρονισμός για το καπιταλιστικό σύστημα. Κι απ' αυτήν την πλευρά, λέτε στους μικρομεσαίους ότι "δεν βλέπετε τα πράγματα εκσυγχρονιστικά". Οχι, δεν μπορούν να τα δουν εκσυγχρονιστικά τα πράγματα, διότι όταν αυτός ο εκσυγχρονισμός που κάνετε σημαίνει το βίαιο εκτοπισμό τους,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«Η διαρκής απορία που βασάνιζε τον ελληνικό λαό επί 10 μήνες (...) αν είστε πολιτικά ανεπαρκής ή αν είχατε σχέδιο, λύθηκε προχθές. Το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης! Με σχέδιο οδηγήσατε τη χώρα στο ΔΝΤ (...) Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς αυτό το οποίο εσείς κάνετε (...) το ονομάζουμε εθελοδουλία. Δεν έχουμε κατοχή στη χώρα. Εθελοντικά προσφύγατε εκεί με δική σας επιλογή (...) Εχετε όμως ένα τελευταίο χαρτί στα χέρια σας, εκτός και αν είναι και αυτό σημαδεμένο. Πολύ πιθανόν. Το τελευταίο χαρτί είναι να αρνηθείτε το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, δε θα έχουμε άλλο διαπραγματευτικό όπλο, προσφεύγοντας στον ελληνικό λαό, σε δημοψήφισμα. Αλλιώς αν το αρνηθείτε, κοντοζυγώνει η ώρα που θα σας αρνηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο για σας, κύριε Πρωθυπουργέ».
Πρόκειται για απόσπασμα από ομιλία στη Βουλή χτες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.