Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Συμπεράσματα με αφορμή το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη Βουλή, η ΔΗΠΑΚ 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ) 
εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η κατάθεση του σχεδίου νόμου επιβεβαιώνει ότι έχουμε απέναντί μας μια αδίστακτη κυβέρνηση. Οπως δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πάρει την μπουκιά από το στόμα του εργαζόμενου για να ταΐσει την πλουτοκρατία, έτσι δεν έχει κανένα δισταγμό να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, έχοντας από κοντά τη ΝΔ και τις πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν τιμή τους να υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ταρίφα της απελευθέρωσης...Το έχει, φαίνεται, «τάμα» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να «περιποιείται» και από έναν κλάδο των αυτοαπασχολούμενων στις μεταφορές. 
Πέρσι οι φορτηγατζήδες, φέτος οι ταξιτζήδες. 
Στην περίπτωση του ταξί, μιλάμε για έναν τομέα της οικονομίας, στον οποίο δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά αυτοαπασχολούμενοι, με πολύ χαμηλή συγκέντρωση. 
Είναι, επομένως, εύλογο το ενδιαφέρον των κάθε λογής μεγαλοεπενδυτών για τις «ευκαιρίες» που ανοίγονται. 

Διαρκής μη επανάσταση...Αναδημοσίευση απο : Radical Desire
Πήγαν, λέει, τα ΜΑΤ, με πρωτοβουλία Καμίνη, να αδειάσουν την πλατεία από τις σκηνές που είχαν αφήσει οι θαμώνες, που στο μεταξύ την είχαν κάνει για μπάνια. Διαδόθηκε αυτό μέσω του νετ, όπως συμβαίνει συνήθως, και ξαναμαζεύτηκαν στην πλατεία, όχι βέβαια αναγκάζοντας τα ΜΑΤ σε υποχώρηση (γιατί και αυτό ειπώθηκε) με όπλο τα σορτσάκια και τις σαγιονάρες τους, όταν δεν μπορούσαν να τα φέρουν βόλτα σε πολύ πιο κρίσιμες φάσεις, αλλά δηλώνοντας έμπρακτα ότι η πλατεία είναι λαϊκό και αμεσοδημοκρατικό κεκτημένο και θα μείνει τέτοιο, ακόμα και όταν είναι άδεια λόγω υποχρεώσεων στην παραλία. Τα μπάνια τελειώνουν τον Σεπτέμβρη και την πλατεία τη θέλουμε. Μη μου την πλατεία τάρατε ένα πράμα.

Ο πραγματικός στόχος των «μεταρρυθμίσεων»...Στα ίσα το λένε πλέον οι εκπρόσωποι των γερμανικών μονοπωλίων: 
για να γίνουν επενδύσεις οι μισθοί των εργαζομένων στην Ελλάδα πρέπει να πέσουν στα επίπεδα των ανατολικών κρατών και ίσως ακόμα πιο κάτω! 
Ο επικεφαλής του ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα δήλωσε χαρακτηριστικά, στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ότι «η Ελλάδα έχει χάσει στη μάχη για την προσέλκυση επενδύσεων από τα πρώην κομουνιστικά κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που έγιναν μέλη της ΕΕ». 
Ο ίδιος θεωρεί ότι «είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα μειώσει τους μισθούς σε επίπεδα ανατολικής Ευρώπης», αλλά παρ' όλα αυτά επιμένει ότι «πρέπει να βρούμε κλάδους όπου το ύψος των μισθών δεν θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας επενδύσεων».

Περί αντικυβερνητικών μετώπων... βολικών για το σύστημα.«Η στάση της καθεμιάς ηγεσίας, δείχνει και το μέτρο ευθύνης αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα, αν θέλετε, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το να γίνουν εκλογές και να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν είναι αυτό το βασικό. Το βασικό είναι να ανατραπεί αυτή η πολιτική και αυτό γίνεται μόνο μέσα από ανατροπή της κυβέρνησης (...) Η συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να διακρίνει ως κύριο εχθρό τον νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος εκτείνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την αντιμετώπισή του πρέπει όλες οι δυνάμεις να συμπαραταχθούν. Και πρέπει, βέβαια, να συμπαραταχθούν και οι κοινωνικές δυνάμεις. Αρα, η προεκλογική συνεργασία θα δώσει νέα δύναμη»!

Φαίνεται πως στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - καθώς τα παραπάνω αποτελούν ένα απόσπασμα πρόσφατης συνέντευξης του Δ. Βίτσα, γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ στο ρ/σ «Κόκκινο» - αρέσει πολύ η εικόνα ενός κάρου ζεμένου μπροστά από το άλογο. 

Προσωρινός αντιλαϊκός συμβιβασμός στην Ευρωζώνη.Του Μάκη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Την ώρα που η Ελλάδα αναδείχθηκε επίσημα στο πρώτο κράτος - μέλος της Ευρωζώνης με μερική αδυναμία πληρωμής των δανειακών υποχρεώσεών της, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να πανηγυρίζει για την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Μια απόφαση που αποδέχεται τη μερική ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας. 
Η κυβέρνηση προβάλλει σαν σωτηρία το νέο δανειακό πακέτο των 109 δισ. ευρώ και τη συμφωνία επιμήκυνσης της διαχείρισης του δημόσιου χρέους υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Ο εξάντας μέσα μας...Μέσα σε λίγες μέρες διακοπών έρχεται για μια ακόμη χρονιά και με πνίγει η εγκαταληφθείσα πατρίδα.
Τόση ομορφιά παρατημένη στην τύχη της και υποχρεωμένη να καταβάλλει ένα πανάκριβο τίμημα στην άγνοια, την απαιδευσιά, την ταξική εκμετάλλευση, την εμπορευματοποίηση αυτών καθαυτών των αισθημάτων που γεννάει εκ φύσεως.
Ζούμε σ' όμορφο και προικισμένο τόπο. Αρωματισμένο από την ιστορία και πλούσιο. Πάμπλουτο, αν αντιμετωπιζόταν στη σύγχρονη εκδοχή του, ως ικανός να θρέψει, ν' αναστήσει, να αξιοποιήσει, πολύ περισσότερους από 10 εκατομμύρια ψυχές. 
Θάλασσες, βουνά, κάμποι, ποτάμια, χλωρίδα και πανίδα εξαίσιου κλίματος, γεωγραφική θέση μοιραία σπουδαία, πέρασμα και σταυροδρόμι, με τα έγκατα της γης ενεργειακά και ορυκτά θησαυροφυλάκια.