Σελίδες

9 Δεκ 2011

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία .



Την εκτίμηση ότι ο γαλλογερμανικός συμβιβασμός δεν πρόκειται «να θωρακίσει την ΕΕ από τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αυξάνονται διατυπώνει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου οδηγούν σε «σταδιακή αποβολή των πιο αδύναμων κρίκων απ' την Ευρωζώνη και σε κλιμάκωση της αντιδραστικής αντιλαϊκής επίθεσης σ' όλα τα κράτη μέλη με νέα μνημόνια διαρκείας, φτώχιας και εξαθλίωσης που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία», κάτι που ανοίγει το δρόμο για «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χωρών, όπως η Ελλάδα».

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη 13η διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.



Θέμα: Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! 
Η διεθνής κατάσταση και η εμπειρία των κομμουνιστών 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ. 
Τα καθήκοντα για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών πολέμων, των σύγχρονων λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, την ενίσχυση του προλεταριακού διεθνισμού και του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Θερμά σας καλωσορίζουμε ξανά στην Αθήνα. Όπως γνωρίζετε εδώ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κόμματός μας η πρώτη συνάντηση κομμουνιστών και εργατικών κομμάτων το 1998 για το συντονισμό και την κοινή δράση, αλλά και την ανασυγκρότηση του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος που αντιμετωπίζει ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική κρίση.

Δείγματα πολέμου



Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε το ναυτικό της χώρας να κάνει προετοιμασίες πολέμου….

Η Ρωσία έθεσε σε λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα στο Καλλίνιγκρατ κατά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία, Τσεχία και αλλού. 

Οι ΗΠΑ αρνούνται να παραιτηθούν από το αντιπυραυλικό σύστημα… 


Μέρκελ – Σαρκοζί: Τελευταία ευκαιρια…


Το τέλος κάθε μεγάλης κρίσης υπεσυσσώρευσης κεφαλαίου είναι η βίαιη καταστροφή του «υπερβάλλοντος» κεφαλαίου που ναι μεν συσσωρεύτηκε σε βάρος των λαών αλλά αδυνατεί να βρει πηγές κέρδους για να επενδυθεί και να υπάρξει. Και χωρίς κέρδος κεφάλαιο δεν υπάρχει. 

Ενα δισεκατομμύριο ευρώ για την... Κοινωνιολογία!



Διαχρονικά τη μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια για την έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση απολαμβάνουν η Πληροφορική/Τηλεπικοινωνίες (ICT). Τα σχετικά προϊόντα/υπηρεσίες, πέρα από την οικονομική τους διάσταση ενέχουν και την προσπάθεια κατεύθυνσης - προσαρμογής της κοινωνικής μας ζωής σε ευκολότερα διαχειρίσιμο περιβάλλον από την πλευρά του κυρίαρχου συστήματος. 
Στο τρέχον πρόγραμμα (FP 7) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτός από τα «τρέχοντα» ερευνητικά υποπρογράμματα, διάρκειας 3-5 χρόνων και κόστους περίπου 1-10 εκατομ. ευρώ το καθένα, προωθεί και τις λεγόμενες «ναυαρχίδες» της, ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή ICT, 10ετούς διάρκειας, προσδοκώντας να καταστεί τεχνολογικά πρωτοπόρα με προϊόντα/υπηρεσίες στην υπηρεσία (ποιου άλλου;) του ανθρώπου! 
Ετσι υποστηρίζονται προγράμματα για την κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, για την ιατρική του μέλλοντος, για ρομπότ που θα βοηθούν τους ανήμπορους κλπ. (όλα για τον άνθρωπο...)!

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ SEEBRIG


Δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε στρατιωτικές δυνάμεις επέμβασης
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι είναι τιμή τους, της κυβέρνησης, οι περικοπές του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας που αφορούν τα λαϊκά στρώματα της χώρας
Οταν τα λαϊκά στρώματα υποχρεώνονται να πληρώνουν το 40% των συνολικών δαπανών για υπηρεσίες Υγείας και αρχίζουν να βρίσκουν, παρά τα αλλεπάλληλα χαράτσια, όλο και περισσότερο κλειστές τις πόρτες της πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων για «δωρεάν επείγουσα ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη στο προσωπικό του Στρατηγείου SEEBRIG», που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ηδη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με εμπιστευτικό έγγραφό του προς όλους τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) 

Συνειδητός συκοφάντης ...



«Σοβιετικού τύπου κράτος» έλεγε και ξανάλεγε χτες ο Μπ. Παπαδημητρίου στο ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ για το ελληνικό δημόσιο και τα εμπόδια που βάζουν στη μεταρρύθμισή του οι «παθογένειες» που αυτό παρουσιάζει, σύμφωνα με τον Οργανισμό. 
Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση, όπως και οι προηγούμενες αποτελούν όχημα για νέες ανατροπές στο δημόσιο, με θύματα τους εργαζόμενους σε αυτό και συνολικά την εργατική τάξη. Ποιος, όμως, το έφτιαξε αυτό το κράτος και γιατί; 

Δε διαλέγεις δυνάστη...



Δεν κοιμήθηκαν όλη νύχτα οι γειτονιές. Κάθε τόσο έβγαιναν στα μπαλκόνια και ρωτούσαν τους απέναντι αν έμαθαν τίποτα για το μέλλον της Ευρώπης. Ούτε κόρη τους να 'τανε. Οι πιο διαβασμένοι θύμιζαν ότι δεν κρινόταν χτες το βράδυ το μέλλον της Ευρώπης, αλλά σήμερα. Δηλαδή και δεύτερη νύχτα ξάγρυπνοι; 
Οι υποψιασμένοι απαντούσαν «κράτα δυνάμεις και κοίτα τι θα κάνεις για να χάσουν τον ύπνο τους οι άλλοι...»
***
Μες στο γενικό χαμό έβγαιναν στα κανάλια και κάτι τύποι από τη ΓΣΕΕ - αυτοί που έχουν υπογράψει συμβάσεις για μειώσεις μισθών - και δήλωναν «έλεος μ' αυτές τις πολιτικές». Τελικά, ο Χρυσοχοΐδης δεν είναι μοναδικό παράδειγμα κωλοτούμπα.
***
Με την προχτεσινή εγκύκλιο για τα φορολογικά, το αρμόδιο υπουργείο με μια δικολαβίστικη γλώσσα επιχείρησε να πει ότι οι φόροι δεν είναι φόροι. Χτες με νέα εγκύκλιο θυμίζει ότι και οι μειώσεις μισθών από 1η Γενάρη δεν προκύπτουν από φόρους. Είναι καιρός νομίζουμε να δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών μια έδρα Νομικής με ειδίκευση στους δικολάβους...

Για την ΕΕ

Ευρω-Νταχάου!

Η ΕΕ δεν είναι το «απάνεμο λιμάνι» που περιέγραφαν οι αστοί πολιτικοί στον ελληνικό λαό.
ούτε έχει καμία σχέση με τα φληναφήματα περί της λέσχης των «ισότιμων εταίρων», της αγάπης και της συναλληλίας μεταξύ «φίλων».
Αντίθετα, μέσα στην ΕΕ εκείνο που ευδοκιμεί νομοτελειακά είναι
η ανισομετρία και οι αντιθέσεις.
*
Στην ΕΕ
«παρά τη διαπλοκή των κεφαλαίων, παρά την ενιαία στρατηγική απέναντι στην εργατική τάξη, παραμένει το έθνος - κράτος ως όργανο που εξασφαλίζει την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων, που εξυπηρετεί τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου σε ανταγωνισμό με αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Οπως στη φάση της διευρυμένης αναπαραγωγής έτσι και στη φάση της ύφεσης, υφίσταται καπιταλιστική ανισομετρία. Παραμένουν οι ανισομετρίες (...).
Ολες αυτές οι ανισομετρίες αντανακλώνται στη δημοσιονομική κατάσταση του κάθε κράτους, στα διαφορετικά μεγέθη δημοσίου χρέους και ελλειμμάτων, στα διαφορετικά επιτόκια δανεισμού των κρατών που διαμορφώνει η διεθνής αγορά ανάλογα με τη θέση του κάθε κράτους μέσα στην Ευρωζώνη αλλά και στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Στις σημερινές συνθήκες της ύφεσης, αυτές οι ανισομετρίες εκδηλώθηκαν πιο οξυμένα (...)».1