Σελίδες

29 Νοε 2011

«Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης! Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!»



Κάλεσμα σε «γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και ασυμβίβαστη πάλη» απευθύνει η ΚΝΕ προς τους μαθητές. Τους καλεί σε αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους, στην πάλη για το σοσιαλισμό μαζί με την ΚΝΕ.
Η ανακοίνωση, με την οποία η ΚΝΕ θα απευθυνθεί το επόμενο διάστημα σε όλους τους μαθητές μέσα από εξορμήσεις και συζητήσεις, έχει ως εξής:
«Η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι κυβερνήσεις της, με αρχιμαέστρο την ΕΕ μάς έχουν κηρύξει πόλεμο. Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές όλης της χώρας σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και ασυμβίβαστη πάλη. Η ζωή, τα συμφέροντα των εργαζομένων και άνεργων γονιών μας, τα δικά μας, δε συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Τα κέρδη τους βγαίνουν από τη δική μας φτώχεια και εξαθλίωση, από την εκμετάλλευση της δουλειάς των γονιών μας, αύριο από τη δική μας.
Η "νέα" κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη δεν έρχεται να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες. Είναι συμμαχία εχθρική για το λαό. Ηρθε για να τσακίσει το λαό, να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία. Φέρνει μέτρα κόλαση! Τα μέτρα αυτά αφορούν τη ζωή σου, δεν είναι προσωρινά. Καταδικάζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους στην εξαθλίωση για μια ζωή.

ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, Θερμοκήπιο της αντίδρασης η ΝΑΤΟική διαπαιδαγώγηση.



Οσοι εκπλήσσονται για το περιστατικό τη μέρα του Πολυτεχνείου κρύβουν ότι τα δόγματα του στρατού επιφυλάσσουν και ρόλους καταστολής στο εσωτερικό της χώρας.
Ενδεικτικό της διαπαιδαγώγησης που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στις 17 Νοέμβρη, μέρα γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου τεταρτοετής εύελπις και αρχηγός της τάξης του επιχείρησε να αντιστρέψει το πραγματικό νόημα του γιορτασμού, υμνώντας μαζί με άλλους ευέλπιδες τη χούντα. Το γεγονός, επίσης, είναι δηλωτικό της πολιτικής κλειστών θυρών, που ασκείται γενικά στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
Αλήθεια, τι συμβαίνει στην Ευελπίδων; 

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Οι «ανισόρροποι φιλελεύθεροι» απειλούν την ΕΕ...



Αυταπάτες και αποπροσανατολισμός με τη σέσουλα.
Τις προτάσεις του κόμματός του «να φορολογηθεί ο πλούτος και το κεφάλαιο, να τεθεί το κρατικοδίαιτο τραπεζικό σύστημα υπό πραγματικό δημόσιο έλεγχο, να μπουν φραγμοί στην ασυδοσία των αγορών και να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του χρέους», επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή σε «Ελευθεροτυπία» και «Free Sunday», δένοντας τα παραπάνω με το νέο «συνασπισμό εξουσίας» που οραματίζεται, για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του οπορτουνισμού στην αστική διαχείριση.
Οι προτάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως προαπαιτούμενο την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη διάσωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής από την κρίση που τον ταλανίζει. 

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Οποια κωλοτούμπα θέλετε, όποιο βρώμικο αντιλαϊκό έργο θέλετε, αρκεί να με έχετε στις προτεραιότητές σας.



Πειθαρχημένος στις εντολές της πλουτοκρατίας.
Εγγραφες διαβεβαιώσεις πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να θωρακιστούν τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
«(...) διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει τη στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου (...) Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».
Παραπάνω από σαφής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, με άρθρο που δημοσίευσε στην κομματική του εφημερίδα,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ». Ατσαλώνονται από το παλλαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης.



«Μετά από ένα μήνα απεργία, με όλο αυτό τον κόσμο που συρρέει καθημερινά για να μας δώσουν στήριξη ακόμα και από το υστέρημά τους, έχουμε νικήσει κάθε φόβο. Να το ξέρει αυτό η εργοδοσία, ότι πλέον δεν φοβόμαστε τίποτα, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη». 
Τα παραπάνω λόγια ενός εργαζόμενου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» το περασμένο Σαββατοκύριακο εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των απεργών του εργοστασίου που για 28η ημέρα συνεχίζουν τη σκληρή, αλλά περήφανη απεργία διαρκείας. Την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα ανέδειξε και η απόλυση εργαζόμενου της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του εργοστασίου, καταγράφοντας και με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία που γεννούν στην εργοδοσία οι αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων, όπως καταγγέλλει το σωματείο, ανακοινώνοντας ότι ο αγώνας τους αφορά πλέον και την επιστροφή στη δουλειά και του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Ανύπαρκτο ρεπορτάζ ενός φαντασματοχτυπημένου... Παπούλια.




Είναι η πολλοστή φορά που ο συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας» Φ. Παπούλιας παρουσιάζει τα αποκυήματα της φαντασίας του σαν δήθεν «ρεπορτάζ» για το ΚΚΕ. 
Οπως είναι η πολλοστή φορά που ισοπεδώνει κάθε δεοντολογία, βάζοντας μέσα σε εισαγωγικά φράσεις από τους υποτιθέμενους συνομιλητές του τις οποίες αποδίδει σε στελέχη του ΚΚΕ, για να δώσει αληθοφάνεια στα παραμύθια του.
Αναφέρει π.χ. στο υποτιθέμενο ρεπορτάζ του, που το αποδίδει σε στελέχη του ΚΚΕ, ότι εκτιμούν για τον Λ. Παπαδήμο πως «η ευρωπαϊκή τουρνέ απέδειξε ότι ο καλός υπάλληλος είναι ο καλόβουλος υπάλληλος, αφού το κύρος του Λ. Παπαδήμου δεν τον έσωσε από το ευρωπαϊκό στραπάτσο». 
'Η ότι στο ΚΚΕ «τα περισσότερα στελέχη εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει παρελθόν κατ' απαίτηση της βάσης του κόμματος και ο Ευάγγ. Βενιζέλος έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων "μνηστήρων", για τον οποίο όμως λένε ότι η φασίζουσα προσέγγιση που τον διακρίνει δεν τον καθιστά δύσκολο αντίπαλο του ΚΚΕ». 

Αντικομμουνισμός για να καλύψει τη βαρβαρότητα...



«Για να σωθεί η ΕΕ πρέπει να μπουν κανόνες και εμείς, ως πλέον άσωτοι, είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να τους τηρήσουμε. Θα με ρωτήσετε, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Ασφαλώς. Είναι η βουκολική "εξέλιξη" την οποία πρεσβεύουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιστρατεύονται εξίσου την ΕΕ. Τι αντιπροτείνουν; Να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας και να έχουμε και έναν Εμβέρ Χότζα που κάθε τόσο θα σφάζει 5 - 6.000 "κεφάλια" για να "καθαρίζει" τους κακώς σκεπτόμενους και να επανέρχεται η "ηρεμία"»...
Τάδε έφη, μεταξύ πολλών άλλων, Θ. Πάγκαλος στην «Καθημερινή». 
Είναι κατανοητή η προσπάθειά του να συγκαλύψει με τις κραυγές του το «θόρυβο» της πολιτικής που εφαρμόζουν και ισοπεδώνει κυριολεκτικά όσα ο λαός αυτής της χώρας κατέκτησε με πολύχρονους, ενίοτε αιματηρούς αγώνες. 
Οχι ότι τα καταφέρνει βεβαίως. 

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Οι μύθοι έπεσαν για την ΕΕ και την Ευρωζώνη.



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατόπιν πρωτοβουλίας του, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη συναρτημένη με αυτές θέση της ελληνικής κυβέρνησης. 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:
«Τα θέματα τα οποία απασχολούν και το ΚΚΕ και τον πρωθυπουργό είναι πολύ μεγάλα. Μας έκανε μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από την πορεία του ελληνικού χρέους και γύρω από τις εξελίξεις στην ΕΕ, ύστερα και από το ταξίδι που έκανε. Αλλά και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία, γιατί και ο κ. Παπαδήμος δεν ήταν πάντα μέσα στην Ελλάδα, δεν είχε την πολιτική αρμοδιότητα, εν πάση περιπτώσει, να του εξηγήσουμε πολύ αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ πάνω σε όλα αυτά τα θέματα.

«Λεφτά υπάρχουν»!



Στις τράπεζες - και μέσω αυτών στα μονοπώλια, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους πλουτοκράτες - από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα έχουν διατεθεί:
*
1) 28 δισ. από τη ΝΔ
Με το νόμο 3723/2008 δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν οι τράπεζες από το κράτος τις ακόλουθες ενισχύσεις:
  • 5 δισ. ευρώ σε μετρητά.
  • 8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και λαμβάνουν ισόποση χρηματοδότηση, με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1%.
  • 15 δισ. ευρώ σε δάνεια που μπορούν να συνάψουν οι τράπεζες με τρίτους, δάνεια που, επίσης, έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
*
2) 80 δισ. από το ΠΑΣΟΚ
Με το Μνημόνιο (νόμος 3845/2010), αλλά και με τους νόμους που ακολούθησαν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα δεν παρέλειψαν να επιβάλουν μια νέα μεγάλη και προκλητική χρηματοδότηση των τραπεζών από το κράτος, ως εξής:

«Ευτυχείτε»!



Αν ανήκετε στο 99% του πληθυσμού που κοιτά με δέος την τιμή στην οποία έχει φτάσει το πετρέλαιο και ψάχνει «πατέντες» για να βρει λίγη ζεστασιά μέσα στο χειμώνα,
ή αν ανήκετε στα εκατομμύρια που βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή όταν φτάνουν μπροστά στην αντλία του βενζινάδικου,
προσπαθήστε να «ξεχαστείτε». 
Πώς; Μα φέρνοντας στο μυαλό σας πιο ευχάριστες σκέψεις. Να μια ευχάριστη σκέψη:
*
1) Τα κέρδη της «Motor Oil» αυξήθηκαν κατά το τρέχον 9μηνο με ρυθμό 6,4% και διαμορφώθηκαν στα 143,1 εκατ. ευρώ!

Ευρωζώνη: Τριγυρίζοντας στο αδιέξοδο...



Η αδυναμία της Γερμανίας να συγκεντρώσει στις αρχές της εβδομάδας το ποσό των 6 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων λειτούργησε σαν καταλύτης για την επιτάχυνση των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Ηδη, πολλαπλασιάζονται οι φωνές που κάνουν λόγο για το τέλος της Ευρωζώνης, τουλάχιστον υπό τη μορφή που τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, το γερμανικό δημόσιο κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 3,644 δισ. ευρώ όταν το αιτούμενο ποσό της δημοπρασίας έφτανε τα 6 δισ. ευρώ. 
Το επιτόκιο έφτασε το 2,09% από 1,98% στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων.
Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο του «Bloomberg»: «Αυτή η δημοπρασία δεν είναι τίποτε λιγότερο από μία καταστροφή (...) 
Εάν το ισχυρότερο έθνος στην Ευρώπη έχει αυτή τη δυσκολία να αντλήσει κεφάλαια, τότε μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα γίνει στις επερχόμενες δημοπρασίες σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».
ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ η ανοδική αντίδραση των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. 

Το σινεμά στην υπηρεσία της αντεπανάστασης...



Τις δύο δεκαετίες που έχουν περάσει από την επικράτηση της αντεπανάστασης στην πρώην ΕΣΣΔ, τα αστικά καθεστώτα που κυριαρχούν στις μετασοβιετικές Δημοκρατίες εξαντλούν κάθε περιθώριο χειραγώγησης της συνείδησης των λαών τους, με το πεδίο του πολιτισμού να αναδεικνύεται σε προνομιακό «εργαλείο» ιδεολογικής καταστολής.
Ο στόχος είναι προφανής και γνωστός: Η συκοφάντηση του σοσιαλισμού, η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβολή της καπιταλιστικής «επέλασης» στον πλούτο που δημιουργήθηκε από αυτούς τους λαούς κατά την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Από την παραπάνω διαδικασία δεν εξαιρείται το Καζαχστάν.