Σελίδες

21 Φεβ 2020

Συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το πρωί της Παρασκευής, 21/2/2020, αντιπροσωπεία  αποτελούμενη από τους Γιώργο Πέρρο, Γιάννη Τασιούλα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και Νίκο Μαυροκέφαλο, Μέλος της  Διοίκησης  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πλιώτα, ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.     
  Στην συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του νόμου και του καταστατικού από την ηγετική ομάδα της Γ.Σ.Ε.Ε., που αποσκοπεί στην συμμετοχή «νόθων» αντιπροσώπων κι εργοδοτών στο Συνέδριο. Επίσης, κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την πολυσέλιδη εξώδικη δήλωση – ένσταση είκοσι (20) Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και εξήντα ενός (61)

Σοσιαλισμός καπιταλισμός και δικαιώματα

 Ρώτησε κάποιος υποκριτικά στο Facebook: «Ψάχνω να βρω ένα κομμουνιστικό κράτος που να επιτρέπονται οι διαδηλώσεις και απεργίες, μόνο ένα». 

 

Η απάντηση

Κομμουνιστικό κράτος δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά. Υπήρξαν σοσιαλιστικά κράτη που είναι η πρώτη κατώτερη φάση του κομμουνιστικού συστήματος. Να ξέρετε τι ρωτάτε.

Προστατευόμενοι μάρτυρες: Η πολιτική υποκρισία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο...

Το άρθρο του Κώστα Παπαδάκη* είναι γραμμένο το 2018, παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο, και προέρχεται από άνθρωπο που σίγουρα δεν μπορεί να “κατηγορηθεί” για συμπάθεια προς το ΚΚΕ, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και του διαδικτυακού του μηχανισμού (Συριζοτρόλ) αυτές τις μέρες, λόγω της συνέπειας του στην πάγια εναντίωση του στο καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, που στην προκείμενη περίπτωση εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον.
Η υπόθεση Novartis επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων με αποκορύφωμα, τους μεν θιγόμενους από τις καταθέσεις τους βουλευτές και στελέχη ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. (μέχρι και τον αρχηγό της) να τους χαρακτηρίζουν «κουκουλοφόρους», παρότι ο θεσμός ψηφίστηκε και αναβαθμίστηκε κατ’ επανάληψη από το 2001 μέχρι σήμερα από τα κόμματά τους, η δε κυβέρνηση παρότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν αντίθετος στο θεσμό αυτό και τον είχε καταψηφίσει όλες τις φορές στη Βουλή, σήμερα στηρίζει σε αυτούς την οικοδόμηση του σκανδάλου και τον αναβαθμίζει επίσης.