Σελίδες

25 Μαρ 2019

1821: Ποιοι «όλοι μαζί», βρε ζαγάρια;

«Ό,τι ξέρουμε για το 1821 μοιάζει με αντεστραμμένο είδωλο στον καθρέφτη. Υπάρχουν δύο ‘21, αυτό των αρχόντων, των Φαναριωτών και της επίσημης διπλωματίας και αυτό του λαού και των προοδευτικών ανθρώπων όλου του κόσμου…»
 (Δ. Φωτιάδης, από την ιστορική μονογραφία «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»)
   Πώς γίνεται η Καλαμάτα να έχει απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μάρτη του 1821, αλλά να γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης στις 25 Μάρτη;
   Η απάντηση είναι απλή: Έπρεπε ο ξεσηκωμός να εγκιβωτιστεί σε ένα σχήμα που θα εξυπηρετούσε τους επί τουρκοκρατίας εξουσιαστές του λαού που παρέμειναν τέτοιοι και μετά την Επανάσταση. Ανάμεσά τους οι σεβάσμιοι δεσποτάδες της εποχής. Κι αφού οι τελευταίοι δεν είχαν να επιστρατεύσουν τίποτα άλλο για να οικειοποιηθούν την Επανάσταση, επιστράτευσαν την Παναγία.

Τα «αριστερά» ΜΑΤ κατά του «εχθρού λαού» της Καλλιθέας (video)

Ο ΣΥΡΙΖΑ της «προόδου» για ακόμη μία φορά προστάτευσε κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά χτυπώντας άγρια τους εργαζόμενους.

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, δέχθηκε η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εργαζόμενοι της περιοχής, σήμερα το πρωί. Η κινητοποίηση έγινε από το λαό της πόλης, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία φασιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την 25η Μαρτίου. Με την ανοχή και την προστασία της Αστυνομίας η σχεδιασμένη εμφάνιση των φασιστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα ΜΑΤ να τους προστατεύσουν και τους δίνει μικρόφωνο στην ΕΡΤ.
Το παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α. καλά κρατεί. Ο ένας σωσίβια λέμβος του άλλου. Κατά τα άλλα λένε "ή ΣΥΡΙΖΑ ή νεοναζί"!!!