Σελίδες

20 Οκτ 2010

Δεν πρόκειται για... ανέκδοτο

Υπάρχουν πλέον «ριάλιτι» για όλα τα γούστα:
Δε σου αρέσει το «τάλεντ σόου», δες το «μάστερ σεφ». Δε σου αρέσει και το «μάστερ σεφ», δες το «νεξτ τοπ μόντελ». Δε σου αρέσει ούτε το «νεξτ τοπ μόντελ», δες το «μπιγκ μπράδερ». Δε σου αρέσει ούτε αυτό; Είσαι δύσκολος και απαιτητικός τηλεθεατής; Ε, λοιπόν, ακόμα και για σένα υπάρχει λύση:
Δες τον κύριο Παπανδρέου, μια φορά το μήνα - τουλάχιστον - να «σώζει τη χώρα» σε ζωντανή σύνδεση! Φροντίζει η κρατική τηλεόραση...
*
Ετσι, στο πλαίσιο της «φαστ-τρακ» προπαγάνδας και της «ανοικτής διακυβερνητικής αποχαύνωσης» (το λένε και «οpen gav»), χτες η ΝΕΤ πρόσφερε στους τηλεθεατές της ένα απολαυστικότατο θέαμα:
Τον κ. Παπανδρέου, ομού μετά των αρμοδίων υπουργών του, να συσκέπτεται παρουσία καμερών (σ.σ.: «ηλεκτρονική διακυβέρνηση») και να διαβουλεύεται μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ (σ.σ.: «κοινωνικός διάλογος»),με αντικείμενο την αντιμετώπιση της... ανεργίας!

Αστικές δημοκρατίες: καταστολή και στρέβλωση


AΠΟ  http://gregordergrieche.blogspot.com/2010/10/blog-post_1923.html#more#ixzz12uUyD03F


Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε το εξής: α) Σταδιακή σκλήρυνση της καταστολής των πολιτικών πράξεων και διεύρυνση του ελέγχου των φρονημάτων των πολιτών και β) συστηματική παρερμηνεία και διαστρέβλωση της νεότερης ιστορίας και συκοφάντηση των επαναστατικών κινημάτων και της σοσιαλιστικής θεωρίας και πρακτικής.
Το πρώτο, η «αποδημοκρατικοποίηση», γίνεται άμεσα από τα κράτη με την επίκληση των κινδύνων της τρομοκρατίας, αν και οι αποκαλούμενες «τρομοκρατικές ενέργειες» είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.




Εάν πραγματικά ανησυχούσαν οι άρχουσες τάξεις για τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, θα έπρεπε να έχουν εξαπολύσει τεράστιο πόλεμο, νομοθετικό, δικαστικό και εκτελεστικό, για να αποτρέψουν την πρόκληση δεκάδων χιλιάδων θυμάτων ετησίως από τροχαία, ναρκωτικά, σωματεμπόριο, αλκοόλ και εργατικά ατυχήματα. Δεν το κάνουν. Ενώ, για το κάπνισμα που βλάπτει τα συμφέροντα ασφαλιστικών εταιριών και φαρμακοβιομηχανιών, τα μέτρα είναι άμεσα, εκτεταμένα και αυστηρά. Οι λόγοι προφανείς. Λίγο τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή και υπόσταση. Αντιθέτως, η ποινικοποίηση και ο περιορισμός των δικαιωμάτων έχουν απόλυτη προτεραιότητα, όχι γιατί η πολιτική δράση προκαλεί ανθρώπινα θύματα, αλλά γιατί βάζει σε αμφισβήτηση τα προνόμια της καθεστηκυίας τάξης. 

Το δεύτερο, η στρέβλωση της πραγματικότητας, γίνεται από δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, δεξαμενές σκέψεις και ΜΜΕ, επιχορηγούμενες «μη-κυβερνητικές» οργανώσεις, αλλά και πανεπιστημιακούς που εργάζονται με ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από κρατικούς φορείς και μονοπώλια, συγγραφείς που επενδύουν στην επιθυμητή εκδοχή της «πραγματικότητας», καλλιτέχνες που κάνουν ταινίες με κρατικές επιδοτήσεις, εταιρικές χορηγίες κ.λπ.

Οι αμερόληπτες επιστημονικές προσεγγίσεις υστερούν σε

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Β'): Ορισμένες διευκρινήσεις



Γράφει ο askordoulakos

Είναι λογικό να παρασυρόμαστε (μέρες που'ναι) από την αντιμνημονιακή μας αγνάκτηση κι ως εκ τούτου να χρησιμοποιούμε τη λέξη “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” περιλαμβάνοντας συχνά στη συγκεκριμένη έννοια και τη ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, που η κυβέρνηση σύναψε με την τρόικα (110 δις). Κάτι τέτοιο έγινε εκ παραδρομής βέβαια στη χτεσινή ανάρτηση “ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ” 

Να διευκρινιστεί λοιπόν, ότι η άθλια παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία, που έχει ως κράτος (το κρατικό προνόμιο του ακατάσχετου των- εκτός συναλλαγής- περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου), έχει συνομολογηθεί στο άρθρο 14 της παραπάνω δανειακής σύμβασης των 110 δις κι όχι βέβαια στο
 Μνημόνιο (ο δαίμων της...αγανάκτησης), το οποίο είναι απλά μια πολιτική συμφωνία περί της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, προκειμένου ν' αποπληρωθεί το δάνειο. Άλλο δάνειο λοιπόν, άλλο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο, για να το πούμε έτσι απλά, είναι οι -εκ μέρους της τρόικας- οδηγίες προς αποπληρωμή του δανείου.

Ποιος όμως ο λόγος που παραιτήθηκαν οι δωσίλογοι απ' το κρατικό προνόμιο της χώρας τους;

Όπως λοιπόν προκύπτει απ' τη δανειακή σύμβαση (έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”), η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι, αρμόδια δικαστήρια επίλυσης των διαφορών, που τυχόν προκύψουν απ' τη σύμβαση αυτή, ΔΕΝ θα ΕΙΝΑΙ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αλλά το

Τελικά τι γίνεται; Τελείωσε η Ιστορία ή μήπως όχι;

ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Φουκογιάμα - "Το τέλος της ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος". Το βιβλίο αυτό γράφτηκε μετά από την πτώση του "ανατολικού μπλοκ" και ανέθρεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων να πιστέψει ότι τάχα "η ιστορία τελείωσε", "ο καπιταλισμός θριάμβευσε για πάντα", "δεν υπάρχει άλλη διέξοδος", "δεν υπάρχει λόγος να παλέψουμε".

"Αριστούργημα" το είπαν, και πούλησε αμέτρητα αντίτυπα. Τσίμπησε και τα [απαραίτητα] βραβεία και διδάχθηκε σε τόσες και τόσες αίθουσες διδασκαλίας ανά τον κόσμο. Οι πλέον ανιστόρητες απόψεις κυριάρχησαν για 2 δεκαετίες περίπου.

Μήπως όμως πρόκειται και αυτό για "
φούσκα", για να χρησιμοποιήσουμε και την πιο "μοδάτη" έκφραση;

Εκείνοι οι Γάλλοι εργάτες/αγρότες/φοιτητές/μαθητές για παράδειγμα τι ακριβώς θέλουν; Κάθε μέρα στο δρόμο είναι. Και έχουν και την "κοινή γνώμη" με το μέρος τους, παρά το ότι "η βενζίνη τελειώνει" όπως πανικόβλητοι μας λένε οι κεφαλαιοκράτες από τις τηλεοράσεις και τα άλλα ΜΜΕ που ελέγχουν.

Το ότι τα λεφτά του εργάτη επίσης τελειώνουν και δε μπορεί να αγοράσει ούτε φαί για να φάει, ή να πληρώσει το λογαριασμό για το νοίκι ή το ρεύμα και το νερό δεν τους νοιάζει. Τι να κάνουμε, αν είναι να πέσουν οι μισθοί [μας] και να αυξηθούν τα κέρδη [τους], είναι και αυτό μια "απαραίτητη θυσία".
Μόνο μη σταματήσει η παραγωγή και χάσουν 
αυτοί λεφτά. Αυτό ναι, τους νοιάζει. Βέβαια, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν λόγω των

Απειλητικά μηνύματα με Spam στο ΠΑΜΕ !

Απο gregordergrieche


Ηλεκτρονική επίθεση δέχεται η ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ με τη μέθοδο του spam από άγνωστους που χρησιμοποιούν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, αλλά και άλλες.Το ΠΑΜΕ που καταγγέλλει την επίθεση, αναφέρει ότι τα μηνύματα που λαμβάνει είναι υβριστικού περιεχομένου και έρχονται κατά εκατοντάδες μπλοκάροντας το σύστημα.



"Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι δεν τους γνωρίζουμε. Θα ξεσκεπαστούν σύντομα και θα αποκαλυφθεί η προέλευσή τους.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει την δράση του, την οργάνωση της εργατικής τάξης, την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των κομμάτων της πλουτοκρατίας, κατά των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σιωνισμός = Ναζισμός – Israel = Nazi

ΑΠΟ sibilla


Sephardi leader Yosef: Non-Jews exist to serve Jews
Ο πνευματικός ηγέτης των Σεφαραδιτών του Ισραήλ Ραβίνος Ovadia Yosef στην προσευχή του Σαββάτου είπε ότι "Οι μη Εβραίοι υπάρχουν για να υπηρετούν τους Εβραίους"
Από το Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων JTAόχι ισλαμική ιστοσελίδα
JERUSALEM (JTA) -- Israeli Sephardic leader Rabbi Ovadia Yosef in his weekly Saturday night sermon said...
 that non-Jews exist to serve Jews.
“Goyim were born only to serve us. Without that,

Σεμνά και ταπεινά, αλλά βασιλικά και σοσιαΛηστρικά!... Κι ακόμη δεν του ζήτησε την παραίτηση!...

ΑΠΟ SIBILLA

Από το "κουρδιστό πορτοκάλι"
   

Αποκάλυψη: Μια εβδομάδα ο Γερουλάνος μαζί με τον Αλογοσκούφη, τσάκιζαν τις σαμπάνιες και τις γαρίδες του "The New York Palace"!
Μια εβδομάδα σαν κροίσοι-σείχηδες του Κατάρ, πέρασαν στη Νέα Υόρκη ο Παύλος Γερουλάνος και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, καλεσμένοι του Ιδρύματος Ωνάση.
Μιλάμε για τη γνωστή εκδήλωση δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος με πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Ναι, σωστά διαβάσατε.
Φέτος τον Παύλο, συνόδευε ο άνθρωπος των ομολόγων και της διαπλοκής, ο πολύς...

Σύντομα θα είστε ευτυχισμένοι. Και χαρούμενοι!









Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, τα οποία ήρθαν προχτές στη δημοσιότητα, πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί έμειναν το καλοκαίρι απλήρωτοι.
Για την ακρίβεια 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ρεύμα.
*
Πότε συνέβη αυτό; Οπως λέει η ΔΕΗ, τα στοιχεία των ανεξόφλητων λογαριασμών αφορούν στο μήνα Ιούνη.
*
Πριν ακόμα ανακοινωθούν και πολύ πριν επιβληθούν οι νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που από το νέο έτος θα επιβαρύνουν επιπλέον έως και 44% τα λαϊκά νοικοκυριά, ένας στους τρεις καταναλωτές στην Αττική και ένας στους τέσσερις στο σύνολο της χώρας αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ. Ηδη...
*
Αυτή η κατάσταση, μιας Ελλάδας που λαός της οδεύει να ζήσει στο σκοτάδι γιατί αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα, εκδηλώθηκε πριν ακόμα πιάσουν τα κρύα.
Πριν ακόμα φανεί σε όλη της την έκταση η οικονομική αφαίμαξη από την επιβολή των κυβερνητικών μέτρων.
Εκδηλώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του μνημονίου!
***
Πάμε τώρα σε κάτι πιο ...ευχάριστο: 

Δεν πρόκειται για... ανέκδοτο


Υπάρχουν πλέον «ριάλιτι» για όλα τα γούστα:
Δε σου αρέσει το «τάλεντ σόου», δες το «μάστερ σεφ». Δε σου αρέσει και το «μάστερ σεφ», δες το «νεξτ τοπ μόντελ». Δε σου αρέσει ούτε το «νεξτ τοπ μόντελ», δες το «μπιγκ μπράδερ». Δε σου αρέσει ούτε αυτό; Είσαι δύσκολος και απαιτητικός τηλεθεατής; Ε, λοιπόν, ακόμα και για σένα υπάρχει λύση:
Δες τον κύριο Παπανδρέου, μια φορά το μήνα - τουλάχιστον - να «σώζει τη χώρα» σε ζωντανή σύνδεση! Φροντίζει η κρατική τηλεόραση...
*
Ετσι, στο πλαίσιο της «φαστ-τρακ» προπαγάνδας και της «ανοικτής διακυβερνητικής αποχαύνωσης» (το λένε και «οpen gav»), χτες η ΝΕΤ πρόσφερε στους τηλεθεατές της ένα απολαυστικότατο θέαμα:
Τον κ. Παπανδρέου, ομού μετά των αρμοδίων υπουργών του, να συσκέπτεται παρουσία καμερών (σ.σ.: «ηλεκτρονική διακυβέρνηση») και να διαβουλεύεται μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ (σ.σ.: «κοινωνικός διάλογος»),με αντικείμενο την αντιμετώπιση της... ανεργίας!
*
Καταρχάς, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η σύνθεση της ομήγυρης. Σκεφτείτε:
Από τη μια ο Παπανδρέου. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που η πρώτη απόφαση που πήρε (κυριολεκτικά η πρώτη τους απόφαση) ήταν να απολύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους,

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Ο κεντρικός της στόχος είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες. Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε ως γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά - και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης (...). Διαφορετικά, ο μόνος τρόπος, που εμείς αποκρούουμε, είναι να σημάνουμε πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο και μοιρολατρική πολιτική ακινησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μόνη συνοδεία τις απέλπιδες φωνές κατά του ΔΝΤ».
Η ως άνω έκθεση ιδεών φέρει την υπογραφή του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φ. Κουβέλη. Αν σωστά καταλαβαίνουμε, οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς γιατί η «Δημοκρατική Αριστερά» έχει πειστεί ότι αυτό,

Για πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουν;

   Η freepress (διανομή δωρεάν) εφημερίδα Lifo διαφημίζει σε πρόσφατο φύλλο της τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθήνας, Γ. Καμίνη. Είναι έντυπο που βρίθει από αντικομμουνισμό, «εναλλακτικότητα» («τώρα που τελειώνουν τα φράγκα ξαναθυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι», μας ενημερώνει ο εκδότης), ενώ δεν εκπλήσσει κανέναν το προμοτάρισμα του «ανδρός» με αστείες ατάκες του στιλ «μπορεί ο Καμίνης να σώσει την Αθήνα;», «Ο συνήγορος των Αθηναίων» κ.ο.κ.
Σταχυολογούμε εδώ μόνο ορισμένα από αυτά που δήλωσε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθήνας, στο εν λόγω έντυπο:
«...Aυτό που υποστηρίζω είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα ανακουφίσουμε τον κόσμο, τους δημότες από τις επιπτώσεις του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης. Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να δώσει μια απάντηση κοινωνικής αλληλεγγύης στους δημότες του, οι οποίοι χειμάζονται από την οικονομική κρίση, ένα από τα βασικά διακυβεύματα αυτών των εκλογών...»
Αυτό είναι το θράσος του κεφαλαίου και των ανθρώπων του και στους δήμους και τις περιφέρειες: Εκείνοι που στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, πουλάνε τώρα φτηνή φιλανθρωπία στους εξαθλιωμένους.

Μετά τις εκλογές έρχονται νέα σαρωτικά μέτρα


  • Ο Επίτροπος Ρεν αποκαλύπτει τις συμφωνίες που έχει κάνει με το ΠΑΣΟΚ
  • Για μετά τις εκλογές αφήνει τις ανακοινώσεις των μέτρων η κυβέρνηση
  • Παραδίνουν και τους ΟΤΑ στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΕΕ
Στα διασταυρούμενα πυρά νέων αντιλαϊκών μέτρων θα βρεθούν αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της χώρας. Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων καταλήστευσης των εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν με τις δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, μετά το πέρας των εργασιών του Γιούρογκρουπ.
Η κυβέρνηση, με το βλέμμα στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη και υπό το φόβο της καταδίκης των κυβερνητικών υποψηφίων, ακολουθεί τη γνωστή τακτική του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων λόγων. Ετσι, σε πείσμα των επιλογών στις οποίες έχουν ήδη καταλήξει, αλλά και των συμφωνιών που έχουν κάνει με τα επιτελεία της ΕΕ, συνέχισαν και χτες να υποστηρίζουν ότι δε θα επιβληθούν νέα μέτρα...Δίνοντας ωστόσο μία μικρή γεύση από τα επερχόμενα μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μετά την ...τάξη που μπήκε στα οικονομικά του Δημοσίου και τα μέτρα που παίρνονται για τις ΔΕΚΟ, σειρά έχουν οι ...φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Ο Ολι Ρεν
Με απόλυτη σαφήνεια, ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα οικονομικών και νομισματικών θεμάτων, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση,

Αυτό που ενδιαφέρει τα αφεντικά των ΜΜΕ είναι να μη δημιουργηθεί κλίμα γενικευμένης απείθειας και ανυπακοής

Τσακίστε τους! Εφαρμόστε το νόμο!
 Να επιβληθεί η τάξη! 
Εν χορώ και με μίσος που ξεχειλίζει, τα αστικά ΜΜΕ κραυγάζουν να κατασταλεί η ανταρσία των καταστηματαρχών να μην εφαρμόσουν το νόμο για το κάπνισμα. «Ούτε τον απλούστερο νόμο που σκοπό έχει την προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να εφαρμόσει το δύσμοιρο ελληνικό κράτος. 
Πώς αλήθεια θα επιτύχει άλλα κι άλλα, πιο σύνθετα και πιο απαιτητικά;», αναρωτιέται με νόημα στο πρωτοσέλιδο σχόλιό του το «Βήμα». 
Στο ίδιο μήκος η «Καθημερινή»: «Αν η κυβέρνηση σέβεται στοιχειωδώς τη δημοκρατία, οφείλει να απαντήσει άμεσα στην "ανταρσία" των καταστηματαρχών εφαρμόζοντας το νόμο μέχρι κεραίας... Η ανομία δεν μπορεί να γίνεται κανόνας σε αυτήν τη χώρα», γράφει με ασυγκράτητη οργή στο κύριο άρθρο της. 
Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που ενδιαφέρει τα αφεντικά των ΜΜΕ είναι να μη δημιουργηθεί κλίμα γενικευμένης απείθειας και ανυπακοής που θα βάλει βόμβα στα θεμέλια της καθεστηκυΐας τάξης. 
Πρέπει, λοιπόν, να αποκεφαλίζεται κάθε κατηγορία εργαζομένων ή αυταπασχολουμένων που σηκώνουν κεφάλι επειδή πλήττονται από την κρίση και την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. 
Διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κάποια «ρωγμή» που να αποτελέσει την αρχή του τέλους τους. 
Γι' αυτό το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας (κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΜΜΕ) ορμάνε να κατασπαράξουν κάθε κλάδο εργαζομένων ή αυτοαπασχολούμενων που βγαίνει στους δρόμους του αγώνα.
 Η επίθεση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία από τη συμμαχία εργατικής τάξης -αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών με ξεκάθαρο τη ρήξη με τα μονοπώλια και ορίζοντα τη λαϊκή εξουσία.

Κρύβονται πίσω από το μνημόνιο


   Το ρόλο του καλύτερου πολέμιου του μνημονίου διεκδικούν «επίσημοι» και «ανεπίσημοι» υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, προσπαθώντας όλοι μαζί - την ώρα που κορυφώνεται η προεκλογική μάχη - να εμποδίσουν το λαό να κάνει τη δυσαρέσκειά του δύναμη ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση», το μόνο συνδυασμό που αποκαλύπτει και αντιμάχεται το σύνολο της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια.
   Ετσι, η ΝΔ φτάνει στο σημείο μέχρι και να ισχυρίζεται πως αποτελεί τη ... γνησιότερη έκφραση καταδίκης του μνημονίου, τη στιγμή που όχι μόνο στηρίζει όλα όσα υπαγορεύει το μνημόνιο, αλλά και διαγκωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ για την πατρότητά τους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε ψήφο «ενάντια στο μνημόνιο», υποθηκεύοντας από σήμερα την ψήφο που ζητά στην υπηρεσία του «καλού» ΠΑΣΟΚ, στην εξασφάλιση δηλαδή άλλοθι στην κυβέρνηση για το επόμενο κύμα της σφοδρής επίθεσης. Οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» λένε πως οι κάλπες πρέπει να στείλουν μήνυμα καταδίκης του μνημονίου, αλλά όσα αυτό περιλαμβάνει και τα στηρίζουν και τα διαφημίζουν.

Προφανώς έχουν ...όραμα για την ανάπτυξη εκεί στο ΠΑΣΟΚ

   
   ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχουμε φθινοπωριάτικα! Ούτε νέα μέτρα σκοπεύει να πάρει - παρά την αναθεώρηση του ελλείμματος - και 2,6 δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση της ανεργίας δίνει...
Μόνο ότι μας ...αγαπάει πολύ δε μας είπε ακόμη, αλλά πού θα πάει, θα το πει κι αυτό όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή των εκλογών. Ο,τι θέλετε θα πει προκειμένου να πάρει καμία ψήφο.
Και φυσικά στη συνέχεια - μετά τις εκλογές - θα συνεχίσει να κάνει αυτά που κάνει, δηλαδή να περικόπτει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τροφοδοτώντας με ζεστό χρήμα το κεφάλαιο.
Γιατί εκεί θα πάνε τα περίφημα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (αφού, όπως είναι γνωστό, επιδοτεί την εργασία και όχι την ανεργία), οπότε οι εργοδότες πρέπει να ενθαρρυνθούν λιγουλάκι.
Οσο για τα «νέα» και «παλιά» μέτρα, μάλλον δεν υπάρχει πιο ανόητη ιστορία. Για προειλημμένες αποφάσεις μιλάμε, που απλά αυτοί που συναποφάσισαν περιμένουν τον ...κατάλληλο χρόνο για να τα εφαρμόσουν.
   ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ είπε ο Χ. Παμπούκης για το περίφημο «fast track» του! Αν, λέει, δε δώσουμε κίνητρα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας, τι να κάνουν κι αυτοί; Θα πάνε παραδίπλα...
Κι αν και «παραδίπλα» δεν τους δώσουν κίνητρα θα πάνε ...ακόμα πιο δίπλα. Χώρα τη χώρα όμως φτάνουμε στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί που η παιδική εργασία είναι θεσμός και το μηνιάτικο 20 δολάρια.
Προφανώς έχουν ...όραμα για την ανάπτυξη εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Προσαρμοσμένο βέβαια στην «παγκοσμιοποίηση» και στις «ανοιχτές θάλασσες» της σύγχρονης αγοράς, όπως λένε.
Μόνο που το όραμά τους μοιάζει ελαφρώς με ...ναυάγιο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντάξιο του «Τιτανικού»...

Αντιλαϊκά ανακατέματα


   Η κινητικότητα της τελευταίας περιόδου στο πολιτικό σκηνικό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διαμόρφωση των συνδυασμών για τις τοπικές εκλογές, αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι το αστικό πολιτικό σύστημα μεθοδεύει πολύτροπα το ανακάτεμα της τράπουλας, με στόχο να διασφαλίσει τα κεκτημένα του και να τα επεκτείνει σε βάρος του λαού. Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις εκλογές με δυο και τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς, με στόχο να κρατήσει εντός των τειχών τη δεδομένη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική του, είναι ένα από τα δεδομένα που για πρώτη φορά καταγράφεται με τέτοια ευκρίνεια σε εκλογική μάχη. Πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία των «ανεπίσημων» συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής και αλλού αποσπούν τη στήριξη συμπληρωματικών σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ομάδες του ίδιου χώρου.
   Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσει κανείς τα εξής: Την κυοφορούμενη δημιουργία νέων κομμάτων, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει έτοιμη για «συνεννοήσεις» και συγκυβερνήσεις με τους δύο βασικούς πυλώνες του δικομματισμού. Την κινητικότητα Καρατζαφέρη στον ευρύτερο χώρο των ψηφοφόρων της ΝΔ,

Πρέπει η ψήφος να φοβίσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της



Είναι προφανές πως δεν είναι το κάπνισμα που τους ενοχλεί.
Τα λαϊκά στρώματα προσπαθούν να εκπαιδεύσουν στην υποταγή, με ασκήσεις σε ένα σχετικά ανώδυνο θέμα, για να περάσουν σαν αυτονόητη τη θέση ότι οι νόμοι τους ήρθαν για να μείνουν. Λες και δε βλέπουν όλοι τριγύρω ότι οι νόμοι είναι ταξικοί, είναι οι νόμοι αυτωνών που έχουν την εξουσία και υπάρχουν για να κρατάνε σκυφτούς τους από κάτω.
Οι ίδιοι ομολογούν πως αν ανησυχούν για τη νομιμότητα είναι γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά. Γι' αυτά τα δύσκολα θέλουν την εφαρμογή των νόμων. Η μέχρι τώρα πίεση στο λαϊκό εισόδημα είναι μόνο η αρχή. Και σε κάθε περίπτωση το σύνολο αυτής της πολιτικής είναι για ανατροπή.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων


Μετά από τους ελιγμούς, τις απόπειρες διχασμού των εργαζομένων και αποπροσανατολισμού, επιστρατεύτηκε και το σύνηθες «όπλο» των επεισοδίων και της βίας, προκειμένου να αμαυρωθεί η απεργία και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία, ένα «έργο» που πολλάκις έχει παιχθεί και στην Ελλάδα. Στην ίδια κατεύθυνση και τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, που το μόνο που είδαν από τις χτεσινές, και πάλι, μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στη Γαλλία ήταν τα επεισόδια μιας μικρής μειοψηφίας.
Παρ' όλα αυτά, περίπου 3,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν, χτες, στις εκατοντάδες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα. Εντυπωσιακότερες σε μέγεθος οι διαδηλώσεις σε Παρίσι (330.000), Μασσαλία (240.000), Τουλούζη (155.000), Μπορντό (140.000), Ρουέν (60.000), ενώ μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους εκπαιδευτικούς και στον ιδιωτικό τομέα.

Η Γαλλία δείχνει το δρόμο



   Συνεχίζονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση οι κινητοποιήσεις των γάλλων εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησής τους. Παρά τις επίσημες αλχημείες οι αριθμοί όσων συμμετέχουν στις διαδηλώσεις αυξάνουν, μαζί μεγαλώνει και η αποφασιστικότητά τους να μην περάσουν τα μέτρα του Σαρκοζί.
Η γαλλική κυβέρνηση αρχίζει να ανησυχεί στα σοβαρά γι' αυτό και οι δηλώσεις Σαρκοζί για σύνεση "αλλιώς θα φτάσουμε σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή". Επιστρατεύει την καταστολή τη συκοφαντία και την προβοκάτσια. Χτυπάει και συλλαμβάνει εργαζόμενους και μαθητές. 1100 συλλήψεις γίνανε μόνο χθες, 300 μαθητές προχθές. Επιστρατεύει εργαζόμενους, ιδίως στα διυλιστήρια, προκαλεί και ρίχνει χημικά στους μαθητές μπροστά στα σχολεία τους!

ΖΗΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΟΥ