Σελίδες

6 Δεκ 2012

Προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (άκρως απόρρητο και διαβαθμισμένο!)


του Θύμιου Καλαμούκη.
Έφτασε στα χέρια μας και θεωρούμε χρέος μας να δημοσιεύσουμε κείμενο non paper, απόρρητον και διαβαθμισμένο. Εννοείται έγινε η δέουσα διασταύρωση, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, μέσα στα πλαίσια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, δηλαδή τυχαία! Το κείμενο είναι χαρακτηρισμένο ως «άκρως απόρρητο» και αφορά τις άμεσες προτάσεις των επιτελών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Απευθύνεται προς το γραφείο της ανωτέρας διοίκησης της Τρόικας.
(Τα σχόλια σε παρένθεση είναι του υπογράφοντος, ύστερα πάντα από ενδελεχή μελέτη και έρευνα…)
Α. Προτάσεις άμεσης απόδοσης:
- Εκτέλεση δια τουφεκισμού συνταξιούχων άνω των 75 ετών, των ταμείων ΝΑΤ, ΟΓΑ και Δημοσίου. (Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι ΟΓΑ και αντί τουφεκισμού να προτιμηθεί απαγχονισμός).

Συμμετείχε το ΚΚΕ στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008;

ΑΠΟ εδώ και τώρα
Επειδή λέγονται πολλά από πολλλές και συνήθως άκυρες πλευρές για το Δεκέμβρη του '08 και το αν συμμετείχε το ΚΚΕ στις διαδηλώσεις ενάντια στην καταστολή που έγιναν αναδημοσιεύουμε άρθρα και σχόλια από τις σελίδες του Ριζοσπάστη της Τρίτης 9 Δεκέμβρη 2008.
Το ΚΚΕ όπως ξέρουν όλοι πιστεύει στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα ενώ θεωρεί τη δράση των αντιεξουσιαστών ανώδυνη για την εξουσία και επικίνδυνη λόγω των χαρακτηριστικών της για το λαικό κίνημα.
Επίσης το ΚΚΕ προσπαθεί σε κάθε συγκυρία να αποκαλύψει και να δείξει το πρόσωπο του πραγματικού ενόχου, που δεν είναι βέβαια κάποιο πρόσωπο ή ξεκομένα κάποια κυβέρνηση αλλά το δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα. Να δώσει δηλαδή κατεύθυνση και προοπτική στους αγώνες αντί να τους αφήσει να εγκλωβιστούν και να σκορπίσουν σε μια ευκαιριακή εκτόνωση που αργά ή γρήγορα θα κοπάσει.
Τις μέρες πάντως εκείνου του Δεκέμβρη ήταν παρόν με μεγάλες συγκεντρώσεις και

Νόμος είναι το «δίκιο» του βιομήχανου


Αμέσως μόλις συγκροτήθηκε, η πρώτη «ηρωική» και «πατριωτική» πράξη της κυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και του αρμοδίου υπουργού τους, του κ. Δένδια, ήταν να στείλει τα ΜΑΤ εναντίον των εργατών της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.
Οπως είπαν τότε οι κυβερνώντες, έστειλαν τα ΜΑΤ ενάντια στην απεργία των χαλυβουργών για «να ανοίξουν το εργοστάσιο». Ετσι εξήγησαν την απροκάλυπτη «ιδιωτικοποίηση» της αστυνομίας και τη λειτουργία της ως απεργοσπαστικού - κατασταλτικού μηχανισμού στην υπηρεσία του βιομηχάνου Μάνεση.
Λίγους μήνες αργότερα, σήμερα, είναι ο βιομήχανος Μάνεσης που κρατάει κλειστό το εργοστάσιο. Αυτός είναι που έβαλε «λουκέτο». Που πέταξε στο δρόμο τους εργάτες. Τους εργάτες που απεργούσαν ακριβώς για να

Αριστο υλικό (2)...


Αναφερθήκαμε χτες στο «ποιόν» του... «αντιφασιστικού μετώπου» του οποίου προΐσταται ο κ. Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος, δηλαδή, της κυβέρνησης Παπαδήμου, με την οποία άνοιξαν επισήμως ακόμα και οι κυβερνητικές θύρες για να εισέλθουν στα αστικά σαλόνια, με όλα τα κλέη της δημοκρατικής τους νομιμοποίησης από το αστικό κράτος, οι πατενταρισμένοι ακροδεξιοί, οι φορείς της μεταναστοφαγίας και οι υμνητές του φασίστα Μεταξά, ώστε να καμώνονται τους «εθνικούς σωτήρες».
Φυσικά, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, το δικό της μερίδιο «προσφοράς» σε αυτή την υπόθεση, δηλαδή τη θωπεία της ακροδεξιάς, άμα τε και των ναζιστικών παραφυάδων της, έχει και η ΝΔ.
Βαριές κουβέντες; Ας δούμε:
*
«Επειδή λοιπόν μερικοί έχουν έναν κρετινισμό ή μια δειλία, ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Ποιο μπορεί να είναι το συμπλήρωμα αυτό; (...) Είναι η Πολιτική Ανοιξη στο μεγαλύτερο κομμάτι της, αν όχι όλο. Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα και μπορεί, η Χρυσή Αυγή, με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει (...) Η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί, οι αμετανόητοι, αυτοί δεν χρειάζονται;».

Ν. Σοφιανός στο ΜΕΓΚΑ: Μαζική οργανωμένη ανυπακοή στη φορολεηλασία (VIDEO)




Την ανάγκη μαζικής οργανωμένης ανυπακοής στη νέα φορολεηλασία που φέρνει η συγκυβέρνηση υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.