Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασάρεται σαν «σοβαρός μεταρρυθμιστής»

Καλλιεργεί αυταπάτες ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα ανασάνει ο λαός

Σε «ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας» καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας στην τελευταία απόφασή της: «Σήμερα το κεντρικό σύνθημα κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, του δημόσιου πλούτου, των δικαιωμάτων στη ζωή, στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη χρειάζεται να έχει στόχο: Να τους διώξουμε. Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα "μνημόνια" που καταστρέφουν τη ζωή μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την αυταπάτη ότι με αλλαγή διαχειριστή στην κυβέρνηση θα αλλάξει η ζωή του λαού. Γενικόλογα ζητάει να φύγουν τα μνημόνια και η τρόικα, χωρίς να λέει πώς θα τα διώξει σαν κυβέρνηση, με τι θα τα αντικαταστήσει και με ποιους όρους, αφού θέλει κι αυτός να διαχειριστεί την κρίση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και να φέρει ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τις επενδύσεις τους.

Αρπάζουν τα σπίτια για να ενισχύσουν τις τράπεζες


Την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση των πλειστηριασμών, σχεδιασμός ο οποίος πλήττει άμεσα τη λαϊκή κατοικία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εμείς οι Τραπεζοϋπάλληλοι, όσοι εργαζόμαστε στις εισπρακτικές εταιρείες, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσες χιλιάδες νοικοκυριά αφορά ο στόχος της Κυβέρνησης και της τρόικας να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών. Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απόγνωση χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, νέων ζευγαριών που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των "κόκκινων" πλέον δανείων τους, είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άλλους άνεργους.

Ένας Καψής με πόσους συνταξιούχους ισούται;


Το παρακάτω ΦΕΚ έδωσαν στη δημοσιότητα οι απολυμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ.
 Το μαθηματικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο καθένας είναι:
Αν x  οι αποδοχές συνταξιούχου με διακύμανση από 300 ως 500 ευρώ, προσδιορίστε το μικρότερο και μεγαλύτερο αριθμό συνταξιούχων που αντιστοιχούν στις ετήσιες αποδοχές του κυρίου υφυπουργού και της παρέας του, που ανέλαβαν να καταστρέψουν τις ζωές 2500 εργαζόμενων.
Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μαθηματικό, αλλα κυρίως πολιτικό και θα πρέπει να το λύσει άμεσα ο λαός , αν δε θέλει να μετράει εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους και ξεσπιτωμένους.

Με τις ...Υγείες μας

Με ύφος υπουργάρας, αλλά λίγο ιδρωμένης υπουργάρας (δε μπορεί, λίγη ντροπή θα την ένιωσε), ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης το νέο σαρωτικό κύμα μέτρων που γκρεμίζει τη Δημόσια Υγεία ... για το καλό της Πατρίδας.
Κλείνουν 6 νοσοκομεία(!!!), κάτι ανεπανάληπτο και μοναδικό στην ιστορία, και μεταφέρουν αλλού ασθενείς και εξοπλισμό, λές και βρισκόμαστε σε αεροπορική επιδρομή, κι έχουν το θράσος περίπου να το πανηγυρίζουν.
Φυσικά για να χαθεί η μπάλα, ανακοινώθηκαν και κάτι άλλα, όπως οι υπερβολικές συνταγογραφήσεις από κάποιους γιατρούς λαμόγια, ένας εδώ 2-3 πιο πέρα, και ο Ά.Γεωργιάδης με χαμηλή φωνή και πλάγιο βλέμα είπε ότι το πάρτυ τελείωσε...

Τωρα αρχίζει το άλλο πάρτι, της παραχώρησης των διάφορων νοσοκομείων που ...περίσσεψαν σε ιδιώτες σωτήρες.
Κατόπιν ανέλαβαν δράση τα δελτία και οι σχολιαστές όλων των ειδών, απο "σοβαροί" διευθυντές ειδήσεων μέχρι χιουμορίστες παραλίες των


Γ. Τούσσας στον ΑΝΤ1: Προστασία από πλειστηριασμούς για 40.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (VIDEO)
Πρόταση για διεκδίκηση του ΚΚΕ είναι η προστασία από πλειστηριασμούς και από δάνεια όσων έχουν ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Tι τρέχει με το ΜΕGA;

Πριν λίγο στο 902.gr ανέβηκε η παρακάτω είδηση. 
Διαβάστε  την τελευταία παράγραφο. Ίσως αυτό να εξηγεί την επίθεση του ΔΟΛ στον 902. 
Νομίζω πως εύκολα θα καταλάβετε.


Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρδινογιάννης από το MEGA

Δημοσίευση: Τετ, 21/08/2013 - 21:47

Την παραίτηση του Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ανακοίνωσε χτες η εταιρία. 
Το ΔΣ σε χτεσινή συνεδρίαση εξέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Αντώνη Θεοχάρη. 
Το νέο ΔΣ της «Τηλέτυπος», διαμορφώθηκε ως εξής: 
Σταύρος Ψυχάρης, πρόεδρος, Ηλίας Τσίγκας, διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Θεοχάρης, Γεώργιος Μπόμπολας, Φώτης Μπόμπολας, Παναγιώτης Ψυχάρης, Γεώργιος Αϊδίνης, Γιώργος Προυσανίδης.

Σάμος: Διώκονται εργαζόμενοι που αντέδρασαν στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!


Διώκονται ποινικά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Απρίλη!!! 
Αυτό έγινε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων!!!
Και στη συνέχεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο,Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας. Η προκλητική αυτή κίνηση τόσο της διοικήτριας όσο και των δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διωχθούν ποινικά άλλοι 10 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση...
Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων αλλά και φορείς του νησιού είχαν οργανώσει τέσσερις παραστάσεις διαμαρτυρίας πριν τη ρατσιστική φιέστα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και ζητούσαν από τη διοικήτρια να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την αιμοδοσία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στις 27 Απρίλη υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας οκτώ από αυτούς αίμα και σε αλλοδαπή ασθενή που κινδύνευε από αιμορραγία.