Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Περί άκρων συνέχεια και η «θεωρία νόμος και τάξη»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΑΤ...
(κλικ για μεγεθυνση)
Πολλή φασαρία για τα «δύο άκρα» γίνεται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, πολιτικούς, ειδήμονες, κλπ, κλπ. 
Πέρα από το ανυπόστατο της ταύτισης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με την πάλη του λαϊκού κινήματος, έχει και άλλες επιδιώξεις. Καμιά υποτίμηση, λοιπόν, για την ουσία της!
Αυτό που εννοούν είναι το χτύπημα της πάλης του λαού και της φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση.
Αλήθεια, αν ήθελαν να εφαρμόσουν μια φιλολαϊκή πολιτική, να δίνουν αυξήσεις μισθών, σταθερή και μόνιμη δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, φτηνή λαϊκή στέγη, θα έκαναν επικλήσεις του τύπου «νόμος και τάξη»; Προφανώς όχι.

Κυβέρνηση: Με κάθε ευκαιρία αναμασά τη «θεωρία των άκρων»

Παρακράτος...

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ και υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, το ΚΚΕ τόνιζε σε ανακοίνωσή του ότι:
 «καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του M. Βαρβιτσιώτη. Αυτές οι ενέργειες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς και τους στόχους που υπηρετούν».
Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα και το σχόλιο του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε...
Έτσι χτες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ανώνυμη επιστολή «ανάληψης ευθύνης» για την εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, κάποιου ή κάποιων τύπων που τάχα μιλούν «για έναν άλλο κόσμο, για την αναρχία και τον κομμουνισμό». Ο Μ. Βαρβιτσιώτης έσπευσε να δει στην επιστολή την επιβεβαίωση της θεωρίας των άκρων, έτσι επιχειρώντας να τσουβαλιάσει τα πάντα, σχολίασε ότι «τα άκρα αντιλαμβάνονται και μετέρχονται ως μέσο επιβολής των απόψεών τους τη βία».

58 «προσωπικότητες» βγαλμένες απ' τη ναφθαλίνη του καπιταλιστικού συστήματος καλούν για...ισχυρή κεντροαριστερά


Διαβάσαμε σήμερα για τις 58 προσωπικότητες που υπογράφουν κείμενο-προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Προτείνουν την ίδρυση πολιτικού φορέα χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομματικών σχεδιασμών. Θέλουν να ανασυγκροτήσουν την "κεντροαριστερά", λένε, αποκρύβοντας βέβαια τον πραγματικό σκοπό αυτής της κίνησης: την αναστήλωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου.

Γράφουν οι «πεφωτισμένες» αυτές «προσωπικότητες»: "Υπάρχουν στιγμές στην πορεία ενός έθνους που οι ιστορικές πολιτικές παρατάξεις είναι υποχρεωμένες να επαναθεμελιωθούν, να ορίσουν ξανά την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλιώς παρακμάζουν και εξαφανίζονται". 

Κίνηση δηλαδή όχι από το λαό για το λαό, αλλά από ενδότερα τμήματα της κεντροαριστεράς για τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Οι παρατάξεις είναι το ζητούμενο γι' αυτούς, όχι ο λαός, οι εργατικές μάζες. Η λέξη "επαναθεμελίωση" δίνει ακριβώς το στίγμα της στήριξης του αστικού, καπιταλιστικού κατεστημένου που επιθυμούν, διαμέσου του επανακαθορισμού της παρουσίας των κομματικών σχηματισμών της κεντροαριστεράς. 

Με αφορμή μια παλιά ιστορία που επανέρχεται: εμπρησμός της MΑΡΦΙΝ

Προβοκατόρικο σχέδιο φανερών και κρυφών μηχανισμών *

Προβοκατόρικο σχέδιο, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, εκτυλίχθηκε στη διάρκεια της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας, την Τετάρτη 5 Μάη 2010. 
Κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο προβοκάτσιας, για να χτυπήσουν την οργανωμένη περιφρουρημένη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και να συκοφαντήσουν τους αγώνες.
Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, στην οδό Σταδίου 23, από προβοκάτορες με αποτέλεσμα το θάνατο 3 εργαζομένων. 

Βαρεμένη Πυθία

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
1. Η θεωρία των άκρων γεννήθηκε στο κεφάλι του μακαρίτη Αβέρωφ από τις πρώτες κιόλας ώρες της Μεταπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μαθητής του, ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί με πλάγιο τρόπο, όποτε μπορεί, να την επικαλείται. Ετσι είναι. Οταν κάποιος έχει μπροστά του ατέλειωτα μνημόνια, αναγκάζεται συχνά να καταφεύγει στα λόγια του μέντορά του. Δεν πρόκειται όμως για θεωρία, αλλά για όνειρο άπιαστο, που φαντασιώνεται κάθε δεξιά κυβέρνηση. Το να χρησιμοποιείς όμως αυτή τη θεωρία για να χτυπήσεις ως αντισυνταγματάρχης τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, αυτό είναι επικίνδυνο.

2. Η κυρίαρχη δημοσιογραφία που αποτελείται από ακέραιους και ευαίσθητους ανθρώπους ανακάλυψε με πόνο τρύπες στο κέντημα του εισαγγελέα, το οποίο έδεσε τους χρυσαυγίτες. Επιθυμούν, και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, να τηρηθεί το Σύνταγμα με το νι και με το σίγμα και ν' αποδοθεί δικαιοσύνη. Και έχουν δίκιο. Μ' ένα τέτοιο νι και σίγμα οι χρυσαυγίτες έστησαν, παρέσυραν και δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Οσο για τον ξυλοδαρμό στο Πέραμα, η τύχη φρόντισε να μην έχουμε νεκρό από την ομάδα συντρόφων του ΠΑΜΕ. Αυτά τα λίγα διαδραματίστηκαν μέσα σ' ένα μήνα. Αν τα τάγματα εφόδου μπορούν ν' αντιμετωπιστούν με άρθρα του Συντάγματος, τότε το πολιτικό άρλεκιν που με περισσή φροντίδα μας χάριζαν τόσο καιρό σε συνέχειες οι δημοσιογράφοι επαληθεύεται.