Σελίδες

14 Ιουλ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις

 «Εμείς αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με τη σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα, όπου εσύ βάζεις την περιουσία, ο άλλος χρήματα για την αξιοποίησή του και έχετε κάνει μια συμφωνία ότι μακροχρονίως έχετε κέρδη από την αξιοποίησή της. Αυτή τη διαδικασία τη θεωρούμε επωφελή και κερδοφόρα, ενώ τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων όπως-όπως τη θεωρούμε επικίνδυνη και επιζήμια». Αυτά έλεγε τις προάλλες ο Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του, επιβεβαιώνοντας ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ταυτίζονται απόλυτα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, συναντιούνται στο κύριο: Οτι το κεφάλαιο πρέπει να βάλει βαθύτερα το χέρι στη δημόσια περιουσία, προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις, με μοχλό φυσικά τους ιδιώτες.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κουκιά σπέρνω» για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ


Βερμπαλισμοί και αοριστολογίες για να συσκοτιστεί η ουσία
«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση νόμου που κατέθεσε χτες το ΚΚΕ, ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της δανειακής σύμβασης. Οπως προεκλογικά απέφευγε με σοφιστείες να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει το ΚΚΕ, έτσι και τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει κουβέντα για το πώς θα τοποθετηθεί μέσα στη Βουλή απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ.
Στον αντίποδα, αναλώνεται σε βερμπαλισμούς και αοριστολογίες, λέγοντας ότι «θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μιας ευρωπαϊκής συνολικής λύσης». Αν μη τι άλλο, η πρόταση νόμου του ΚΚΕ συνέβαλε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει στο

Συνένοχη στους εκβιασμούς προς τους απεργούς χαλυβουργούς η κυβέρνηση

Στελέχη της κλιμάκωναν χτες την προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης των απεργών. Τα αστικά ΜΜΕ επιμένουν να συντηρούν σενάρια για κλείσιμο του εργοστασίου συνδέοντάς τα με τον αγώνα των χαλυβουργών, αλλά τσιμουδιά για την προκλητική αδιαλλαξία του εργοδότη και τα ραδιενεργά απόβλητα


Λυτοί και δεμένοι, με αξιοποίηση όλων των μηχανισμών της αστικής τάξης, έχουν επιστρατευτεί εντείνοντας τους εκβιασμούς και τις απειλές προς τους περήφανους απεργούς χαλυβουργούς, προκειμένου να υποκύψουν και να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα που δίνουν εδώ και 8,5 μήνες απέναντι στην αδιάλλακτη εργοδοσία του Μάνεση. Συντονισμένα κυβέρνηση, Μέσα Ενημέρωσης, μεγαλοδημοσιογράφοι, βουλευτές κ.ά. συνέχισαν

21 Δοκιμαστικές Ατάκες Αμήχανων "Αριστερών" ...


Για την πρόταση - νόμου του ΚΚΕ περί "Κατάργησης των Μνημονίων" και την αναμενόμενη στάση που θα κρατήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι "Ριζοσπάστες Αριστεροί" εντός κι εκτός βουλής:


1. Μπα; Τώρα θυμήθηκε το ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση για κατάργηση του Μνημονίου; Εμείς όχι μόνο το καταργήσαμε πέρυσι τον Ιούνη στη Λ.Σ στην πλατεία, αλλά καταργήσαμε και το χρήμα και αλλάξαμε και το Σύνταγμα! Γιατί δεν ενώθηκαν τότε μαζί μας, να κρατάμε χέρια και να κάνουμε chanting; Ε; Γιατί; Τι θα πει δεν θέλαμε κόμματα! Να ρθουν χωρίς το κόμμα!

Καπιταλισμός (2)


Σίγουρα είναι κουραστικό να μιλάς για πολιτική οικονομία.
Ο Μαρξ, μάλιστα, αστειευόταν λέγοντας ότι είναι το δεύτερο κουραστικότερο πράγμα. Το πρώτο - όπως έλεγε αυτοσαρκαζόμενος - είναι να... γράφεις για πολιτική οικονομία.
Εντούτοις, και ειδικά λόγω του ορυμαγδού της αντιεπιστημονικότητας στην οποία επιδίδεται η αστική προπαγάνδα για να συγκαλύψει τις αιτίες της κρίσης, παρά το κουραστικό και το βαρετό του πράγματος, πρέπει να κρατήσουμε αυτό το βασικό συμπέρασμα:
Οταν μιλάμε για τη σημερινή κρίση, μιλάμε για υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και την συνακόλουθη αδυναμία του να λειτουργήσει ως κεφάλαιο.
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που έχει συσσωρευτεί τόσο