Σελίδες

12 Σεπ 2012

Υποκρισία «ΣΚΑΪ»... με αφορμή την τηλεόραση του «902»

Ο «ΣΚΑΪ» χτες, με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», πασχίζοντας να δείξει φιλεργατικό προσωπείο, βγήκε να συκοφαντήσει το ΚΚΕ ότι οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία. Ο «ΣΚΑΪ», αυτό το αστικό μέσο ενημέρωσης, δεν έχει αφήσει απεργία, κινητοποίηση, αγώνα των εργαζομένων χωρίς να τον συκοφαντήσει χυδαία (ποτέ δεν προβάλλει τις διεκδικήσεις όσων κινητοποιούνται, αντίθετα τις παρουσιάζει από τη σκοπιά που ενισχύει την αντιλαϊκή κυβερνητική προπαγάνδα και επίθεση), υπηρετώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Είτε αφορά τους ναυτεργάτες, είτε αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες κ.ά. Ο «ΣΚΑΪ» που στηρίζει αναφανδόν την πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα χρεοκοπώντας τους, συκοφαντώντας κάθε διεκδίκηση ανακούφισης της ζωής των οικογενειών τους, γιατί τάχα υπονομεύουν την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία, δηλαδή σωτηρίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Υποκρισία και βρωμερά παιχνίδια


Πού μπορεί να φτάσει η υποκρισία; 
Διαβάζοντας τις παρεμβάσεις διαφόρων, μετά τις νέες επιθέσεις των χρυσαυγιτών, κανείς δεν ξέρει... Για παράδειγμα, γνωστός αστός δημοσιολόγος των «Νέων» και παρουσιαστής του «ΜΕΓΚΑ» έγραφε προχτές: «Θεωρώ απαράδεκτο μια ομάδα ταραχοποιών που υποδύεται το πολιτικό κόμμα να υποκαθιστά την αστυνομία και να παίρνει το νόμο στα χέρια της»... Τι κι αν το ...«νόμο» τον δίνει στα χέρια της «Χρυσής Αυγής» η ίδια η συγκυβέρνηση που μιλά για «ανακατάληψη της πόλης» για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα από το μεταναστευτικό» και στρώνει το έδαφος για τέτοιες επιθέσεις και κυρίως - το πιο επικίνδυνο - για να καλλιεργεί στη συνείδηση του λαού το δηλητήριο ότι «καλά έκαναν που τους χτύπησαν»... Αλλωστε, και ο ίδιος αυτό κάνει.
Συνδέει κινητοποίηση στα διόδια που οργανώνουν σωματεία, επειδή δεν αντέχουν να πληρώσουν και να στερήσουν απ' το παιδί τους το φαΐ, με τη δράση των φασιστοειδών που χτυπάνε μετανάστες.
Μιλάει ξεδιάντροπα «για λαθραία μαζική εισβολή» μεταναστών, κάνοντας σκονάκι από ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής». Και δε λέει κουβέντα για τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις συμφωνίες όπως του Δουβλίνου που στέλνουν και εγκλωβίζουν στη χώρα μας μετανάστες.
Δε λέει κουβέντα - ούτε η «Χρυσή Αυγή» το κάνει - για τα παγκόσμια

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


Την κυβερνητική προπαγάνδα απ' την ανάποδη αναμεταδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο Τύπου, Π. Σκουρλέτη, να καθησυχάζει χτες το λαό ότι αυτό το πακέτο μέτρων «θα είναι το τελευταίο», εφόσον φύγει αυτή η κυβέρνηση και πάρει τη θέση της ο ΣΥΡΙΖΑ! Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε δηλαδή ότι η κυβέρνηση από ...μισανθρωπισμό εφαρμόζει τη συγκεκριμένη πολιτική και όχι γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κεφαλαίου, ούτε γιατί πηγάζει απ' τη στρατηγική της ΕΕ, που αποτελεί το θεματοφύλακα της εξουσίας του.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ κλήθηκε να διευκρινίσει

Η «Χρυσή Αυγή» εκφράζει τη συμπόνοια της στους ... επιχειρηματίες


Το ταξικό της πρόσωπο και ρόλο ως πολύτιμου εργαλείου στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας επιβεβαιώνει η «Χρυσή Αυγή» που έχει πάρει σβάρνα επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους δύσκολους καιρούς που περνούν.
Το ίδιο το «ρεπορτάζ» που υπάρχει στον ιστότοπο της οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνει:
«Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Μάλιστα, καλεί τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. «Είναι απαράδεκτο, για εμάς, να προτιμούν

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μετέτρεψε σε «ίχνη» το ραδιενεργό φορτίο του Μάνεση!!!


Δεν ήταν «ραδιενεργά» τα απόβλητα της «Χαλυβουργίας», που μετέφερε πλοίο, το οποίο οι Ιταλοί υποχρέωσαν να επιστρέψει στο λιμάνι του Βόλου πριν κάποιους μήνες, ενώ είχαν σταλεί σε εκεί ειδικευμένη επιχείρηση για την αποθήκευσή τους. 
Αυτό υποστηρίζει με επιστολή της προς τον Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει και η επιστολή: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΕΑΕ έχει διενεργήσει έλεγχο στο λιμάνι του Βόλου και δε διαπιστώθηκε η παραμικρή ραδιενεργός ρύπανση. Τα υλικά στα οποία αναφέρεστε δεν είναι καθ' ουδένα τρόπο "ραδιενεργά απόβλητα", απλώς ενδέχεται να περιέχουν ελάχιστα ίχνη ραδιενεργών στοιχείων, η παρουσία των οποίων δεν δημιουργεί κανένα ραδιολογικό πρόβλημα στον πληθυσμό. Η διακίνηση των εν λόγω υλικών είναι νομοθετικά και πρακτικά ελεγχόμενη, τόσο από την ΕΕΑΕ όσο και από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των χωρών αποστολής ή/και παραλαβής».
Ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει ότι για το

Καλός επιχειρηματίας είναι ο Γερμανός επιχειρηματίας !!!




Tάδε έφη , Ευκλείδης Τσακαλώτος , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το συγκεκριμένο στέλεχος από αυτά που διαμορφώνουν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να προβάρει κοστούμι για κυβερνητική θέση , όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει με "αριστερό στυλ".
Μπορείτε λοιπόν να τον φανταστείτε πόσο σκληρά ανελέητα και αντιμνημονιακά θα διαπραγματευθεί. 

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 11 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Με τη συμπλήρωση χτες των 11 χρόνων από τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη 2001 και τις επιθέσεις στους «δίδυμους πύργους» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη με χιλιάδες νεκρούς και το Αμερικανικό Πεντάγωνο, που αξιοποιήθηκαν από τους ιμπεριαλιστές για την εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων σε όλο τον κόσμο, στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, είναι χρήσιμο οι εργαζόμενοι να βγάζουν συμπεράσματα για τις εκτιμήσεις των πολιτικών δυνάμεων από τότε έως σήμερα. Παίρνοντας υπόψη και τα στοιχεία που έχουν βγει από τότε για τις ίδιες τις επιθέσεις στις ΗΠΑ, δηλώσεις όπως αυτή του περιβόητου Πολ Γούλφοβιτς ότι «ακόμη και αν δε γινόταν η 11η Σεπτέμβρη θα έπρεπε να την εφεύρουμε»!!! αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε την αλληλουχία των γεγονότων και τι έλεγε και λέει το ΚΚΕ.
Η έναρξη του αέναου πολέμου τρομοκράτησης των λαών
Λίγες βδομάδες μετά την 11η Σεπτέμβρη ξεκίνησε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, ακολούθησε το Ιράκ και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται όπως η πρόσφατη στη Λιβύη ή η εξελισσόμενη στη Συρία.

Η αφορμή της 11ης Σεπτέμβρη

Το «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC) ιδρύθηκε το 1997, με απολύτως ξεκάθαρους και διακηρυγμένους στόχους:
Την απόλυτη και με κάθε μέσο επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα.
Στα «μανιφέστα» του PNAC, που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο τον Ιούνη του 1997, όσο και το Νοέμβρη του 2000
(το δεύτερο, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους)
γινόταν καθαρό πως η αμερικανική κυριαρχία θα περνούσε μέσα από «προληπτικούς» πολέμους, μέσα από την καθυπόταξη έως και κατάργηση του ΟΗΕ (που παρουσιαζόταν σαν ένα «φόρουμ για αριστερίζοντες, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές») και μέσα από την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας ως παρονομαστή των διεθνών σχέσεων.
*
Μάλιστα, στο «μανιφέστο» του Νοέμβρη του 2000 περιέχεται και μια ενδιαφέρουσα «προφητεία»:
«Εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες» (!), σημείωναν οι εμπνευστές του σχεδίου, για να τεθεί το αμερικανικό σχέδιο σε εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα...