Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ καλεί τις ταξικές δυνάμεις των συνδικάτων ακόμα πιο αποφασιστικά να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων και οργάνωσης της Γενικής απεργίας

Όσο η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ εξειδικεύουν τα μέτρα τόσο αποκαλυπτικότεροι γίνονται. Τα επώδυνα μέτρα αλλά αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας όπως ψευδώς ισχυρίζονται αφού πρόκειται για μέτρα σωτηρίας και εξασφάλισης της κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών, κάνουν την απάντηση των εργαζομένων με Γενική απεργία άμεση αναγκαιότητα και μονόδρομο.

Όσο οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου δίνουν διευκρινίσεις τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο αντεργατικός, απάνθρωπος χαρακτήρας των αποφάσεων τους. Ορισμένα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

«Δράση», όπως «Χρυσή Αυγή»...Οτι η «Δράση» του Στέφανου Μάνου δε θέλει να υπάρχουν σ' αυτήν τη χώρα εργαζόμενοι, αλλά σκλάβοι χωρίς δικαιώματα, το ξέρουν και οι πέτρες. Οπως, το ίδιο θέλει και η «Χρυσή Αυγή».
Αυτό το μόρφωμα της μαύρης αντίδρασης, η «Δράση», που έχει σταθερά και μόνιμα στο στόχαστρό της το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, βγήκε χτες με ανακοίνωσή της «να βγάλει λάδι» τη «Χρυσή Αυγή», εκφράζοντας «την απορία της» (!) για τις αντιδράσεις κομμάτων, μετά τους τραμπουκισμούς σε Ραφήνα, Μεσολόγγι και αλλού.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύουν ότι «καημός» τους είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με χρεοκοπημένο το λαό


Τη βολική για το σύστημα και αποπροσανατολιστική για το λαό τακτική της απόδοσης ευθυνών αποκλειστικά σε πρόσωπα προκρίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εξουσιάζει και πορεύεται σύμφωνα με τη στρατηγική της ευρωενωσιακής τους συμμαχίας.
Σε σχόλιό του για τη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως γι' αυτόν «τα δισ. είναι νούμερα» και όχι «ανθρώπινες ζωές», αλλά και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους κατηγορεί για συνενοχή στο έγκλημα.
Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, σε δήλωση για

Ηθικοί αυτουργοί για τις φασιστικές συμμορίες

Τροϊκομματική
συγκυβέρνηση
«Γι' αυτό αρχίσαμε και το κυνηγητό του παραεμπορίου, που σκοτώνει και το νόμιμο εμπόριο και την αγορά και την οικονομία.(...). Οι λαθρομετανάστες εξάγουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα προς χώρες εκτός ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί να εξάγουν νόμιμα συνάλλαγμα από παράνομη εργασία!». 
Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το μεσημέρι του Σαββάτου στη ΔΕΘ θέλησε να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το κυνήγι των μεταναστών στο όνομα της πάταξης του παρεμπορίου. Ομως την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να πει ούτε λέξη για τη φασιστική επίθεση που είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ στη Ραφήνα από τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής». Μόνο τυχαία βέβαια δεν είναι η αυτή παράλειψη. Ομως ακόμα και αν έκανε κάποια δήλωση, είναι σίγουρο ότι δεν θα ξέφευγε από τα συνήθη

Υπήρξε 11η Σεπτέμβρη και το 1973...

Αυτή είναι η «άλλη» 11η του Σεπτέμβρη.
Είναι η απαρχή της πολύχρονης υπαγωγής μιας ολόκληρης χώρας σε έναν από τους στυγνότερους φασισμούς που επέβαλαν μέσα στον 20ό αιώνα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές για τη διατήρηση της εξουσίας τους.
Η 11η Σεπτέμβρη της Χιλής
(απ' όπου και η φωτογραφία, όταν στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, αριστεροί εργάτες και προοδευτικοί διανοούμενοι οδηγούνται υπό την απειλή των όπλων στο κολαστήριο του Εθνικού Σταδίου στο Σαντιάγκο),
είναι η 11η Σεπτέμβρη του 1973,

Φασισμός: Σαρξ εκ της σαρκός τους


Είναι
η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».
*
Είναι
το εγκατεστημένο ανταγωνιστικό μοντέλο συμβίωσης που αναπαράγει το πρότυπο «ο άνθρωπος λύκος για τον άνθρωπο» και σε συνθήκες κρίσης διαποτίζει τον κοινωνικό ιστό με το δηλητήριο «ο θάνατός σου η ζωή μου».
*
Είναι

Kλείνει η τηλεόραση του 902

Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους. Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης.Είναι σε όλους γνωστό ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Δημιουργήθηκε, για να προβάλλει την πολιτική του, να υπηρετεί την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική, προβάλλοντας τους εργατικούς, γενικότερα τους λαϊκούς αγώνες που συστηματικά αποσιωπούν ή συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ. Είναι, επίσης, γνωστό ότι για τη λειτουργία του χρηματοδοτείται από το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ για τη θέση του προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων στο Spiegel
Θα ΄λεγε κανείς πως ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων είναι "βαλτός" από το ΚΚΕ, γιατί με όσα λέει κάνει ακόμα πιο επίκαιρη , πιο αναγκαία την πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία. 
Να τι είπε ανάμεσα στα άλλα: