Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Απεργία, απάντηση στα βάρβαρα μέτρα που έρχονταιΣτα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν Τρόικα-κυβέρνηση-ΕΕ και κεφάλαιο, δε θα υπάρξει τέλος αν δε τα σταματήσει με σθένος και αποφασιστικότητα ο λαϊκός παράγοντας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία.

Ολοι το Σάββατο στα συλλαλητήρια


Απάντηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ήδη εφαρμόζεται και στα νέα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζονται, πρέπει να δώσουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι, μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια στα οποία καλούν εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Είναι η πρώτη αγωνιστική αναμέτρηση μετά τις εκλογές και το καλοκαίρι που μεσολάβησε και γι' αυτό τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δείξουν το μπόι τους. Φτάνει με την αναμονή και τις αυταπάτες. Τώρα είναι η ώρα της δράσης και η οργάνωση της πάλης και αυτό πρέπει να σηματοδοτήσουν τα συλλαλητήρια του Σαββάτου.
Αλλος δρόμος για την εργατική λαϊκή οικογένεια δεν υπάρχει. Το δίλημμα είναι αμείλικτο, όπως και η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. «'Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση». Ο φόβος, η υποταγή στους εκβιασμούς που εκτοξεύει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δεν οδηγούν στη σωτηρία. Η κατάσταση θα γίνεται κάθε μέρα ακόμα χειρότερη.

Ποιο κίνημα

Τρία ζητήματα κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων και την ικανότητα του λαϊκού κινήματος να παρεμποδίσει μέτρα, να τα ανατρέψει όλα στην πορεία, για να βαδίσει σε σίγουρη προοπτική. 
Πρώτο, η γραμμή συνεργασίας και αγωνιστικής συσπείρωσης πρέπει να βασίζεται στη θέση ότι η κρίση δεν είναι κρίση διαχείρισης ή χρέους, αλλά οικονομική καπιταλιστική κρίση που έρχεται ως συνέπεια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 
Σήμερα συγκρούονται οι δύο δρόμοι ανάπτυξης, από τη μια ο δρόμος που χαράσσεται από τα μονοπώλια και τα κόμματά τους και από την άλλη ο δρόμος του αγώνα των αποφασιστικών και ανυποχώρητων μαζών, με κλιμάκωση που οδηγεί στη ρήξη,

Οι εξεταστικές δεν ανακόπτουν την αντιλαϊκή επίθεση


Σε ανακοίνωση, σχετικά μετη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ εξετάζει συγκεκριμένα κάθε φορά τη συμμετοχή του στις εξεταστικές επιτροπές και προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα να ριχθεί φως σε ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης. Η πείρα όμως έχει δείξει ότι οι επιτροπές αυτές λειτούργησαν για τη συγκάλυψη των σκανδάλων και για τον αποπροσανατολισμό του λαού.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, παρότι αναφέρονται σε υπαρκτά ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης, και το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά για αυτά στη

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ έχει Στόχο την αθώωση συνολικά της αστικής διαχείρισης


Ζητάει τη διερεύνηση ζητημάτων που σχετίζονται με πλευρές της φιλομονοπωλιακής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
Το σύνολο σχεδόν των πολιτικών αποφάσεων, με τις οποίες τα αστικά κόμματα άσκησαν διακυβέρνηση υπέρ της πλουτοκρατίας, διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να τεθεί στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε χτες «για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπαγωγή της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης». Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει ήδη και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στο «εδώλιο» μια μορφή διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, έτσι που να βγαίνει «λάδι» το σύστημα συνολικά, προπαγανδίζοντας πως είναι δυνατή η εφαρμογή μιας άλλης, φιλολαϊκής τάχα διαχείρισης, στο πλαίσιο πάντα της αστικής εξουσίας και εντός της ΕΕ.
Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου με φανερή

Γερμανικές αποζημιώσεις: Μήπως χρωστάμε (!) κιόλας;


Πριν μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, απάντησε σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της 25ης Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
«η Ελλάδα έχει απαιτήσεις κατά της Γερμανίας από ζημιές που υπέστη στο διάστημα της γερμανικής κατοχής ύψους 7,5 δισ. δολαρίων».
*
Καταρχάς είναι πολύ... ενθαρρυντικό ότι ο νυν υπουργός βρήκε, τελικά, τους φακέλους της υπόθεσης «Γερμανικές αποζημιώσεις»...
Και τούτο διότι ο προκάτοχός του, ο Σαχινίδης, είχε δηλώσει, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο, ότι τους φακέλους
«τους έχασαν» (!),
«δεν τους έβρισκαν» (!),
«τους έψαχναν αλλά δεν ήξεραν πού είναι»!