Σελίδες

19 Ιουν 2011

Ποινές φυλάκισης με τον «ευρωτρομονόμο»


ΔΑΝΙΑ
Στο στόχαστρο ο πρόεδρος της αντιστασιακής οργάνωσης μέλος της FIR
Οπως είναι γνωστό στη Δανία με βάση τον σχετικό «τρομονόμο» που έχει ψηφιστεί, η οργάνωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, Rebelion, είχε συρθεί στα δικαστήρια και ο πρόεδρός της Μακ Μάνους απειλήθηκε με πολυετή φυλάκιση γιατί είχαν συγκεντρώσει οικονομική ενίσχυση για λαϊκές οργανώσεις όπως οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC) και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. H αστυνομία έκλεισε την ιστοσελίδα της οργάνωσης και πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κατηγορώντας την για «ενίσχυση της τρομοκρατίας». Τελικά δεν καταδικάστηκαν γιατί στο δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδειχτεί πότε μια οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική».

Στα χέρια του λαού η λύση.



++Η δυσκολία του αστικού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση γίνεται όλο και πιο φανερή. 
Προσπαθεί λοιπόν να ελιχθεί, να αξιοποιήσει όλες τις εφεδρείες και τα εναλλακτικά σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού για να εγκλωβίσει τη λαϊκή αγανάκτηση, στην παγίδα της αναμονής. Παράλληλα το βάθος της κρίσης της ελληνικής οικονομίας συμβάλλει στην όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους, τμήματα της άρχουσας τάξης και ιμπεριαλιστικά κέντρα. Το γαϊτανάκι των προηγούμενων ημερών απ' την προσπάθεια συγκρότησης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και λοιπών προθύμων μέχρι τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αντανακλά τόσο τις υπαρκτές αντιθέσεις στο στρατόπεδο της άρχουσας τάξης, όσο και την αγωνία της μπροστά στη δημιουργία προϋποθέσεων ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος.

`Η αντιμονοπωλιακή γραμμή ή ενσωμάτωση.



Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα. 
Η δυσαρέσκεια και η κινητικότητα λαϊκών μαζών διευρύνονται, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής. Εργαζόμενοι που μέχρι χτες ένιωθαν εμπιστοσύνη για τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής, τώρα αισθάνονται προδομένοι, δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Ο λαός και η νεολαία έχουν κάθε δικαίωμα να αγανακτούν και να οργίζονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος τους, να περνάνε από την απάθεια στη δράση, αν και δεν έχουν σπάσει οι «φοβίες», οι δισταγμοί για σύγκρουση με τον εργοδότη στους χώρους δουλειάς.

Σωθήκαμε κι η βάρκα γέρνει...



Η αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της καθεστωτικής μικροαστικής σοσιαλδημοκρατίας, που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική αρένα μεταπολιτευτικά, έλαβε προσωρινώς τέλος. 
Ανάμεσα στο «πλέγμα από οχιές», που περισφίγγει την κοινωνία κατά Φλωρίδη, αναδεικνύεται «Ηρακλής» ο πρωθυπουργός, όρθιος (;) μεταξύ δύο ομοειδών παλαιστών βαρέων πολιτικών βαρών όπως οι Βενιζέλος και Πάγκαλος.
Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν πολλά «τυχερά» καράβια σαν το ΠΑΣΟΚ, που συνεργάζονται με τους μεγάλους πειρατές του κόσμου τούτου, όπως το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα θηριώδη καπιταλιστικά «τραστ» και «φαντ», που βαφτίζονται «ιδιώτες επενδυτές» και ταυτόχρονα οι ληστές να προασπίζονται το ληστευόμενο! Κι αυτό γιατί στόχος του ρεσάλτου είναι οι εργαζόμενοι στα κουπιά ανεξαρτήτως εθνικότητος.

Πάγκαλος = πολιτικός κομπλεξισμός.



Στην ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούμε τη λέξη “ευφημισμός” για να χαρακτηρίσουμε μια λέξη που εννοεί το αντίθετο απ' αυτό που εννοεί ετυμολογικά. 
Π.χ μια αρρώστια την ονόμασαν “ευλογιά” (ευλογία δηλαδή) πιθανότατα για να απαλύνουν το αρνητικό περιεχόμενό της. Μια πολύ καλή ανάρτηση για τις μορφές ευφημισμού στην ελληνική γλώσσα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ευφημισμού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν είναι άλλο απ' το Θ. Πάγκαλο. Παν + καλός, ο καλός με όλους ή με όλα, ο τρίκαλος σε νεανική αργκώ.