Σελίδες

26 Απρ 2011

5 ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡAIΑ (ΓΙΟΒΑΝ ΤΣΑΟΥΣ- YOVAN ÇAVUŞ)

Έστειλα στο κόμμα - Γιάννης Συρρής (1975)

Ποτε μαυρα ποτε ασπρα - Λεμπεσης Γιαννης

Ο ΓΑΠ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ... (ΧΙΟΥΜΟΡ).



Μη χάσετε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη,
όπου ο "Έλληνας" πρωθυπουργός λέει για πρώτη φορά όλη την αλήθεια.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ...



Αναδημοσίευση απο : βυσσινόκηπος
Πριν τρία χρόνια (18-21 Απριλίου 2008) έγινε μια απεργία 1.500 δούλων εργατών γης στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, την οποία ακολούθησαν πογκρόμ και λιντσαρίσματα σε βάρος τους από την πλευρά των δουλοκτητών και των τραμπούκων τους. 
Μέρες που είναι των Παθών, κι αφού κάποιοι από εμάς δεν ακολουθούν το «χριστιανικό» (βλ. αστικό) εορτολόγιο, 
ας θυμηθούμε κάποια από τα πάθη της εργατικής τάξης που έλαβαν χώρα τότε και συνεχίζουν να συμβαίνουν μέχρι σήμερα:

«Στην περιοχή της Μανωλάδας γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια φράουλας, με αποδέκτες του προϊόντος την εγχώρια και ξένη αγορά», όπως αναφέρει η Εγκυκλοπαίδεια (βλ. λήμμα «Νέα Μανολάδα Ηλείας», στη Βικιπαίδεια). 

Στην περιοχή αυτή παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό της εγχώριας παραγωγής της φράουλας (περίπου το 90%). 

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για το έλλειμμα του 2010.



Η εξέλιξη του ελλείμματος του 2010 έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις προβλέψεις του ΚΚΕ ότι τα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου δεν τα λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση και το έλλειμμα, αλλά για να τσακίσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. 
Οι διάφορες δικαιολογίες της κυβέρνησης και οι ισχυρισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το μνημόνιο απέτυχε ή δεν εφαρμόζεται καλά είναι εντελώς ανυπόστατοι και εκ του πονηρού. 

Στο «κόκκινο» το χρέος των ΗΠΑ.



Η απόφαση του οίκου «Standard & Poor's» να μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι το να αγοράζει κανείς αμερικανικά ομόλογα δεν είναι και τόσο ασφαλής τοποθέτηση.
ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ η υποβάθμιση να μην έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για το δανεισμό των ΗΠΑ, έγινε όμως το έναυσμα για να αρχίσει μια δημόσια διεθνής συζήτηση για τα υψηλά ελλείμματα και το αμερικανικό χρέος και τους κινδύνους που περικλείουν για την ασθενή ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Σαπισμένες προτάσεις με «φρέσκια» γαρνιτούρα...


Η πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΝ για ένα «νέο συνασπισμό εξουσίας», την οποία συγκεκριμενοποίησε η ΠΓ σε πρόσφατη απόφασή της, αναδίδει τη δυσωδία της «κεντροαριστεράς», που «σάπισε» δοκιμαζόμενη στην πράξη. Ακριβώς γι' αυτό ο ΣΥΝ αποφεύγει τη χρήση της έννοιας και σκαρφίζεται καινούρια λεκτικά σχήματα, για να αποδώσει όμως το ίδιο ακριβώς νόημα. Γράφει η απόφαση της ΠΓ: «Το κύριο σήμερα είναι να αναπτυχθεί ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική (...) που θα επιδιώκει την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης και θα προωθεί την ιδέα κυβερνητικής λύσης από ένα συνασπισμό δυνάμεων με βάση ένα κοινό αριστερό και προοδευτικό πρόγραμμα».

Δραματική αύξηση ανεργίας, υποαπασχόλησης και ανασφάλιστης εργασίας.



«Το βασικό αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ' όλα της εργατικής δύναμης με τη μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης, η απαξίωση με τη μορφή της μείωσης μισθών και συντάξεων καθώς και της απώλειας κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών που είναι χρήσιμες στην αναπαραγωγή της». 
(Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 13.4.2011).
Η παραπάνω εκτίμηση για την ανεργία και την υποαπασχόληση ως το βασικό αποτέλεσμα της κρίσης επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ



Η απεργία της Πρωτομαγιάς και της 11ης Μάη θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μάχη για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. 
Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είναι πιο έντονη από ποτέ, ενώ παράλληλα εντείνονται και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι μονόδρομος, ώστε τα λαϊκά στρώματα να λουφάξουν και να τη δεχτούν αδιαμαρτύρητα.
Η Πρωτομαγιά και η απεργία στις 11 Μάη θα υπονομευτεί από όλους τους μηχανισμούς της αστικής τάξης, τα ΜΜΕ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.