Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή ορισμένες «αυτοκριτικές»

«Χαστούκι από το Ευρωκοινοβούλιο στην τρόικα», «Η Κομισιόν καταγγέλλει τις πολιτικές της τρόικας για τη φτώχεια», το ίδιο και η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με επικεφαλής τον Σέρκας, «Το ΔΝΤ δίνει συμβουλές ενόψει αναιμικής ανάκαμψης και προβλέπει ότι παρά το "θετικό ρυθμό ανάπτυξης για το 2014", η αύξηση αυτή είναι εύθραυστη», προσθέτοντας ότι, από τη μια πλευρά, οι εξαγωγές είναι ισχυρές και, από την άλλη πλευρά, η εσωτερική ζήτηση είναι αδύναμη.
Ακούγοντας και διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ νομίζεις ότι επήλθε κοσμογονία. Είδανε οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα πολιτικά όργανά τους το φως το αληθινό και άρχισαν το αυτομαστίγωμα. Ορισμένοι, μάλιστα, όπως στον ΣΥΡΙΖΑ, αφιέρωσαν στα έντυπά τους σελίδες για τα σχετικά θέματα ως απόδειξη ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός (το ΔΝΤ και η ΕΕ), αλλά στραβά αρμενίζουμε (πρόβλημα διαχείρισης).

Ν.Μπογιόπουλος: Η κουβέντα περί τρομοκρατίας αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίαςΗ κουβέντα περί τρομοκρατίας προκαλεί φόβο στους πολίτες και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν σε μία προεκλογική περίοδο που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, σχολίασε μιλώντας στο Ράδιο ,94 και στο Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)«Να τιμωρηθούν, να φυλακιστούν, να δημευτούν και περιουσίες, αλλά δεν θα αλλάξει η σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας, γιατί αυτό είναι παράγωγο μιας πολιτικής που βασίζεται στη σήψη μιας οικονομίας που είναι νόμιμη κλεψιά», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ξηρός: Ένας χρήσιμος… ελεύθερος

   Κάθε φορά που οι «Ζορό» της ατομικής τρομοκρατίας ανακαλούνται στο προσκήνιο, τίθεται σε λειτουργία ο μηχανισμός της καθεστωτικής προπαγάνδας με στόχο να συκοφαντηθούν οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, το εργατικό λαϊκό κίνημα ότι διατηρούν τάχα «σχέσεις» με τέτοιες πρακτικές. Το βλέπουμε ξανά στη υπόθεση Ξηρού. Ο οποίος, σημειωτέον, κάνει τηλεοπτικά διαγγέλματα όχι επί των ημερών κάποιας… κομμουνιστικής κυβέρνησης, αλλά επί κυβέρνησης της ΝΔ.
   Με δεδομένο το ποιοί τρίβουν τα χέρια τους με την υπόθεση Ξηρού και σε ποιους ανήκουν οι μηχανές που δουλεύουν στο φουλ για να ξεράσουν ακόμα μια αφορά την θεωρία των «δύο άκρων», επαναλαμβάνουμε:
Η τρομοκρατία:
   Πρώτον, λειτουργεί ως προβοκατόρικη καρικατούρα της οργανωμένης πάλης με σκοπό την υπονόμευση του λαϊκού κινήματος

«Τρομο»-αποπροσανατολισμός

Συστηματικά αστικές πολιτικές δυνάμεις, αστοί αναλυτές και συγκροτήματα αστικών μέσων ενημέρωσης, βάζουν το λιθαράκι τους για να χτίσουν ένα τείχος αποπροσανατολισμού και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν το λαό.
Σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης τι είναι αυτό που κυριαρχεί; Η αποπροσανατολιστική κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει: Το ποιος «υιοθετεί» τρομοκράτες και το ποιος «τούς άφησε ελεύθερους», αντιπαραθέσεις για το ποιος πιστεύει στο Θεό, οι αλληλοκατηγορίες για «ακραίους», «τρομοκράτες» και «χουντικούς» κ.λπ. Σαν κάποιοι να θέλουν να σπρώξουν κάτω απ' το χαλί όλες τις πτυχές που αναδεικνύουν το κοινό στρατηγικό πλαίσιο ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την αστική διακυβέρνηση...
Αν δει κάποιος το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης μέσα στους κόλπους του κεφαλαίου, όπως αυτή εκφράζεται από τις αντιπαραθέσεις στο ίδιο το εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και ανάμεσα στην ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, θα διαπιστώσει πως τα μείγματα διαχείρισης που ευαγγελίζονται τα δύο κόμματα,