Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Nέο βάθεμα της κρίσης διεθνώς...Αδιέξοδα διαχείρισης.       
Είναι γεγονός ότι ένα σχεδόν μήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκέμβρη και την απόφαση για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, που ήταν ουσιαστικά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού Γερμανίας - Γαλλίας, στον οποίο τα άλλα κράτη - μέλη, βασικά της Ευρωζώνης, συμφώνησαν και συναποφάσισαν, τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα για «δυσπιστία των αγορών» απέναντι στην ΕΕ, δηλαδή για αδυναμία δανεισμού των κρατών από τις τράπεζες ώστε να διαχειριστούν τα κρατικά χρέη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αστικής ειδησεογραφίας. 
Την ίδια ώρα, επίσης, δυναμώνει η προπαγάνδα για την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν γοργά οι αναδιαρθρώσεις, δηλαδή τα αντεργατικά μέτρα που χτυπούν την εργατική δύναμη κάνοντάς την ολοένα και φθηνότερη, μέτρα που δε συμβάλλουν στο ελάχιστο για να μπουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, αλλά μεγαλώνουν όμως τα περιθώρια κερδοφορίας του κεφαλαίου. 

Αδίσταχτη συμμαχία για να γονατίσει ο λαός .Την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα διακήρυξαν οι συνεταίροι στις συναντήσεις με τον Λ. Παπαδήμο

Πλήρη στήριξη στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου πρόσφεραν οι ηγεσίες των τριών κομμάτων της πλουτοκρατίας που την απαρτίζουν, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για μέχρι κεραίας εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του προηγούμενου και του νέου μνημονίου. Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στη συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο, προσυπέγραψε την παράταση για συγκυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη, όπως ανάλογα έπραξαν την προηγούμενη Παρασκευή οι Α. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης, στις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των τριών αρχηγών και του πρωθυπουργού να «ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση, χωρίς να τίθεται ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα εκλογών» και πως «οι εκλογές θα μετατεθούν για τον Απρίλιο», με πιθανή ημερομηνία την 8η του μήνα. 

Νέα προκλητικά προνόμια στην πλουτοκρατία...
Αφορολόγητο για τις τράπεζες σε ορίζοντα δεκαετίας! Ευεργετικές διατάξεις για τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα «φέσια» των μεγαλομπαταξήδων της Εφορίας
 

Χαριστικές ρυθμίσεις σε όφελος μιας δράκας των πλουτοκρατών, αυτών που έχουν σωρεύσει στην Εφορία επίσημα ληξιπρόθεσμα φέσια δεκάδων δισ. ευρώ, ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σε μια προσπάθεια, της τελευταίας στιγμής, να κουλαντρίσουν τη διόγκωση των «ελλειμμάτων», τις τρανταχτές εμφανιζόμενες αστοχίες τους στην εφαρμογή και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.
Πέρα από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, κλιμακώνουν με την πλήρη και σε ορίζοντα δεκαετίας φοροαπαλλαγή του τραπεζικού κεφαλαίου, με πρόσχημα τις απώλειες που θα υποστεί από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ετοιμάζουν για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Να γίνει η Αττική μια «Χαλυβουργία».Ενωμένοι σαν μια γροθιά, σαν ένας άνθρωπος για δυο ολόκληρους μήνες οι εργάτες στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δίνουν μια μεγαλειώδη απεργιακή μάχη. Μια μάχη ζωής. 
Με το ανίκητο όπλο της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης από κάθε γωνιά της χώρας κάθε μέρα και ώρα οι εργάτες στη «Χαλυβουργία» με μια φωνή δηλώνουν ότι από αυτόν τον αγώνα είναι αποφασισμένοι να βγουν νικητές. Για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, συνολικά για την τάξη τους. Σε αυτήν την κρίσιμη αγωνιστική στιγμή, που η εργοδοσία εμφανίζεται αδιάλλακτη, η έκφραση της αλληλεγγύης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η έκφραση ηθικής, αλλά και υλικής συμπαράστασης κάθε μέρα από όλο και περισσότερους τροφοδοτεί τους εργάτες της «Χαλυβουργίας» με ελπίδα, δύναμη και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουν. Από τη ζωγραφιά του μικρού παιδιού, το κουτί το γάλα, το λάδι, τα μακαρόνια, ακόμα - ακόμα το πέρασμα από την πύλη του εργοστασίου και ο καφές με τους εργάτες που βρίσκονται εκεί μέρα - νύχτα, φουντώνει τη θέληση, την ελπίδα και τον αγώνα τους.

«Ακροβατικές» τούμπες... για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας...Δήλωσε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης στο «ράδιο Σάμος»: «Είπα να υπάρξει ένα σφικτό σχήμα της κυβέρνησης με μια μείωση υπουργών (...) αλλά σαφέστατα να είναι μέσα σε αυτό και η ΝΔ. Το να είναι όπως τώρα η ΝΔ "εντός - εκτός" δεν εξυπηρετεί. Τώρα, όπως είναι το θέμα, το ερώτημα είναι: "Συμμετέχει στην κυβέρνηση η ΝΔ, ή είναι αντιπολίτευση"; Ταυτόχρονα και τα δύο, δεν μπορεί να είναι. Ετέθη το θέμα των επικουρικών συντάξεων και το πήγε πίσω. Κάθε τι που πάει προς τα πίσω, δυσκολεύει την εξασφάλιση των πόρων (...) Δεν θα υπογράψουμε αυτά τα σκληρά μέτρα, δηλαδή να κάνουμε μέσα σε δύο εβδομάδες ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε 30 χρόνια, και την επόμενη μέρα να διαλύσουμε την Βουλή. Αυτό θα το έκανε μόνο ο τρελός, ή ο απελπισμένος. Είναι τρελά πράγματα».
Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι όρος για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση είναι να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, 

Xονδροειδέστατη προβοκάτσια σε βάρος του KKEΜε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, το ΚΚΕ καταγγέλλει χονδροειδέστατη προβοκάτσια σε βάρος του, με τη διακίνηση δήθεν ημερολογίων του ΚΚΕ. Για να γίνουν πιστευτά, τα ημερολόγια, που έχουν τη μορφή μεγάλης αφίσας, εμφανίζουν για κάθε μήνα μια φωτογραφία με στιγμές από τη δράση του ΚΚΕ, του ταξικού κινήματος, ή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, συνοδευόμενη από ανάλογο κείμενο. Σε μια πλευρά του ημερολογίου - αφίσας, εμφανίζεται μια φωτογραφία του Καρατζαφέρη και από κάτω το εκλογόσημο του ΚΚΕ, με την υπογραφή Κομματικές Οργανώσεις Ανατολικής Αχτίδας. 

Επιβεβαιώνεται η δράση μυστικών υπηρεσιών.Τεράστια ερωτηματικά για το εύρος της δράσης που αναπτύσσουν οι μυστικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», σχετικά με ανάμειξη Τούρκων πρακτόρων σε καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα στο διάστημα 1995 - 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.
Στις επίμαχες δηλώσεις, ο Μ. Γιλμάζ αναφέρεται σε μυστικά κονδύλια που διατέθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο με στόχο να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του Προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές στα ελληνικά δάση ως «αντίποινα», χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα. Κατηγορεί ακόμα την Τανσού Τσιλέρ ότι ήταν η μοναδική πρωθυπουργός που δεν έδωσε στο διάδοχό της «πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων».

ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στήνει πολεμικό προγεφύρωμα στον Περσικό Κόλπο.Σε πολεμική προετοιμασία βρίσκεται η ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, με την Ελλάδα να αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τον επικίνδυνο ρόλο της. Οπως προκύπτει από έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης», το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου και για το σκοπό αυτό κίνησε τις διαδικασίες για τη συγκέντρωση εμπορικών πλοίων που θα συμβάλουν στη μεταφορά πολεμικών εφοδίων διά θαλάσσης.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) προς τα μέλη της, με ημερομηνία 22/12/2011 και θέμα «Ανάπτυξη δυνάμεων ΝΑΤΟ - Διαθεσιμότητα εμπορικών πλοίων»