Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΠΑΜΕ : Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Δήμο Αθηναίων

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Κο Καμίνη

Αθήνα 16 Μάρτη 2012Κε Δήμαρχε

Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Στο ψήφισμα αυτό συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ - ΔΗΜ.ΑΡ.- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης. Mαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, υποστηρίζετε το σχέδιο που από καιρό ζητούν να εφαρμοσθεί οι καπιταλιστές, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Στόχος σας όπως βεβαίως και της κυβέρνησης είναι να σταματήσετε κάθε αντίσταση

Όχι στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες. Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας Τρίτη 20 Μάρτη


Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Μάρτη που η Βουλή συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο. Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.
Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του.
Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Η ΕΕ, η συγκυβέρνηση και άλλοι παρατρεχάμενοι, το βάρβαρο και απάνθρωπο σύστημα προσπαθούν να σώσουν, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του λαού. Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και στη δύναμη της λαϊκής πάλης μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και να χαράξουμε το μέλλον προς όφελος των εργαζομένων.

Να πιάσει τόπο το βόλι της ψήφου


Οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια του λαού, με την προϋπόθεση να φτάσει στην κάλπη έχοντας αποτινάξει κάθε ίχνος απ' τα εκφοβιστικά, τρομοκρατικά διλήμματα που θα του θέσουν, αποφασισμένος να τιμωρήσει τους ενόχους για όλα όσα βιώνει και να ενισχύσει καθοριστικά το ΚΚΕ. Να δώσει αποστομωτική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό, αποκαλυπτικό του φόβου της άρχουσας τάξης απέναντι στο ΚΚΕ, στην πρότασή του, στην απήχησή της, «χαστούκι» στους φορείς του. Να διαψεύσει όσους τον θέλουν ηττημένο, παραλυμένο από φόβο και μοιρολατρία.
Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει απέναντί του μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα σωστό οδοστρωτήρα που θα κινηθεί να ισοπεδώσει ό,τι του απέμεινε, το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα. 'Η αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, που θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή ενός πιο ισχυρού από τα πριν κινήματος, ώστε να αποτελέσει αυτό δύναμη αποτροπής των χειρότερων που έρχονται, δύναμη ρήξης και ανατροπής, «σκαπανέα» πραγματικών αλλαγών προς όφελος του λαού. 

Στα αζήτητα οι γερμανικές αποζημιώσεις


Με απαράδεκτη μεθόδευση αναβλήθηκε χτες η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή
Με μια απαράδεκτη ενέργεια, που επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν απεμπολήσει κάθε απαίτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η κυβέρνηση ανέβαλε τη χτεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής, όπου θα συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, η προεδρεύουσα Β. Παπανδρέου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι προχτές το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας της ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, αφού δεν μπορούσε να παραστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, λόγω άλλων υποχρεώσεων. 
Κατά συνέπεια, δεν πήγαν στη συνεδρίαση ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης προκάλεσε τη διαμαρτυρία των

Πλεονάσματα του κεφαλαίου ελλείμματα του λαού...

ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ γιατί παρουσίασε λέει η κεντρική διοίκηση πλεόνασμα 650 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012! Προφανώς θεωρούν τον εαυτό τους ...επιτυχημένο.
Μόνο που όταν αυτοί παρουσιάζουν πλεόνασμα κάποιοι άλλοι παρουσιάζουν έλλειμμα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από τα 650 εκατομμύρια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομαγαζάτορες.
Φυσικά, έχουν αποσπάσει από το λαό πολύ περισσότερα από αυτά που παρουσιάζουν. Είχαν όμως να ...ταΐσουν και πολλούς στο ενδιάμεσο: Τραπεζίτες, εφοπλιστές,

Περί (ξυρισμένης) «αλήθειας» και (κουρεμένης) «ειλικρίνειας»


Mε την ιδιότητα του συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο τωρινός πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος, έγραφε - με αφορμή τα «κουρέματα», την αναδιάρθρωση του χρέους, τα PSI και όλα τα συναφή - ότι το «κούρεμα»
«συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους»,
ότι «οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά και για όσους, εκτός των οικονομικών ιδρυμάτων, κατέχουν δημόσιο χρέος θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα»,
ότι «οι αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα μιας "σκληρής" ή εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους... (για) την πραγματική οικονομία θα είναι πιθανόν σημαντικές» και «δύσκολο να προβλεφθούν και να ποσοτικοποιηθούν».
Αυτά έλεγε ο κύριος Παπαδήμος μόλις τρεις βδομάδες πριν γίνει πρωθυπουργός,

Αθλια μεθόδευση με το χαράτσι της ΔΕΗ


Το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύφθηκε ότι κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ έχουν στήσει μια άθλια μεθόδευση σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τι λένε; Οτι όσοι εργαζόμενοι πλήρωσαν από το δεύτερο λογαριασμό της ΔΕΗ μόνο ηλεκτρικό ρεύμα, δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, δεν πλήρωσαν τίποτα από αυτά! Τα χρήματα που κατέθεσαν στα μηχανήματα ΑΤΜ για το ρεύμα, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το χαράτσι ή επειδή δεν ήθελαν να στερήσουν την οικογένειά τους από άλλες ανάγκες, θα θεωρήσουν ότι είναι μέρος της πρώτης δόσης ή ολόκληρου του χαρατσιού για τα ακίνητα που δεν έχει πληρωθεί. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απλήρωτος και ότι όταν παρέλθει η σχετική προθεσμία μπορεί να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και στον τρίτο ή τον τέταρτο λογαριασμό. Αυτή είναι η άθλια μεθόδευση.

Λάθος πόρτα χτυπάει...


Ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ρ/σ της ΝΕΤ, πώς είναι δυνατή μια συνεργασία με το ΚΚΕ όταν οι δύο χώροι έχουν διαφορετική στρατηγική, όταν, π.χ., το ΚΚΕ προτείνει αποδέσμευση απ' την ΕΕ κ.λπ. Απάντησε: «Το άλλο το θέμα, της προοπτικής σε σχέση με την ΕΕ, βεβαίως υπάρχει μια διαφορά, αλλά νομίζω και το ίδιο το ΚΚΕ βλέπετε ότι την έξοδο από την ΕΕ και από την Ευρωζώνη δεν την ζητάει τώρα, την παραπέμπει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον κάτω από συνθήκες λαϊκής εξουσίας. Ας κρατήσουν, λοιπόν, για τον εαυτό τους αυτή την άποψη και ας δούμε πώς τώρα, στη σημερινή Ευρώπη, μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να θέσουμε το θέμα της επαναθεμελίωσής της (...) Αυτή είναι η άμυνα της ηγεσίας του ΚΚΕ (...) Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο και η ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς θα είναι σε τέτοιο βαθμό που θα επιδράσει καταλυτικά ώστε να ωριμάσει και στην ηγεσία του ΚΚΕ και στο χώρο αυτό η διάθεση στο να υπάρξει

Δεν είναι εύκολη η μάχη


Αποκάλυψη! Αυτός που μπήκε στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκοσίμα έχει όνομα! Το αποκάλυψε χτες ο ίδιος: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αυτό που δεν ξέραμε είναι το κίνητρο της πράξης του. Κι αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξής του, με την οποία κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να τον ψηφίσουν για πρόεδρό τους: Το έκανε για να σώσει τη χώρα!
Σχόλιο; Οχι, βέβαια. Αν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη μια τέτοια ιστορία σαν άλλοθι, τι να πούμε; η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
***
«Η διαφθορά γεννιέται από τη δυνατότητα ενός υπαλλήλου να κάνει τον νταβατζή».
Η δήλωση κατηγορηματική από τον αναλυτή του Mega. Δυστυχώς γι' αυτόν δεν απαντά σε απλά γεγονότα:
Τι έγιναν τα δισεκατομμύρια των περίφημων Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων που δόθηκαν στους βιομήχανους και στα οποία στηρίχτηκε η πρώτη περίοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία; Τι έγιναν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν επίσης στους βιομήχανους για το στήσιμο των περίφημων Βιομηχανικών

Ο «πολύς» κ. Βενιζέλος

Με ψέματα, συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και στο εργατικό κίνημα άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ο επίδοξος αρχηγός του Ε. Βενιζέλος, συνοδοιπόρος της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. 
Είναι ταξικά ομογάλακτοι. 
Μίλησε ξεδιάντροπα για «αριστερό τυχοδιωκτισμό, κόμματα που θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην απελπισία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση για να τον κάνουν πιο ριζοσπαστικό, για να προκαλέσουν την αλλαγή του κοινωνικού συσχετισμού μέσα από την καταστροφή της κοινωνίας», εννοώντας το ΚΚΕ. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, ελλείψει