Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΜΗ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ


Για την αισχρή φημολογία εναντίον του ΚΚΕ...

Τελικα η προβοκάτσια της τελευταίας στιγμής δεν είναι μονο στο twiter. Κυκλοφορεί από χθες βράδυ και αλλού. Οι Μανιαδάκηδες κανουν καλή δουλειά. Με πηραν το πρωί τηλέφωνο  φίλοι από τη Γλυφάδα και με ρωτούσαν πόσο έγκυρη μπορεί να είναι η πληροφορία περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ απο την ΚΕ του ΚΚΕ που  δεν την είχαν δει στο twiter αλλά την είχαν ακούσει από στόματα που έλεγαν πως είναι έγκυρη. Φυσικα δεν είχε καμια σχεση με την αλήθεια και δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την αλήθεια.
Αναγκάστηκα όμως για να  πεισθούν να μιλήσω μπροστά τους με μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που φυσικα είχε αηδιάσει και απέρριψε με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τη φήμη λέγοντας ακόμη πως ήταν αναμενόμενη και καλοδουλεμένη(δεν μιλουσε μόνο για το TWITER). Λιγο μετά η δήλωση της Αλ.Παπαρηγα είπε ακριβως τα ίδια. Είπε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε καταγγελθεί ως πλαστός από την πρώτη στιγμη που δημιουργήθηκε.


Δήλωση Αλέκας Παπαρήγα για τον χαφιέδικο λογαριασμό του ΚΚΕ στο twitterΔε υπάρχουν λόγια βεβαια. Μόνο θυμός υπάρχει.
Οσο για τον "πόλεμο εναντιον του Συριζα" από το ΚΚΕ ιδου η πραγματικότητα.
Οι προβοκάτορες δεν άντεξαν. Αφου δημοσίευαν σχόλια και άρθρα του

Η μάχη που δίνει το ΚΚΕ είναι και δική μας μάχη!


Κοινό μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ για την εκλογική μάχη υπογράφουν 45 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, ενώ και δικά τους ξεχωριστά μηνύματα έστειλαν άλλα κόμματα.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Τα κόμματα που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση πιστεύουν ότι η μάχη που δίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αυτήν την περίοδο έχει εξαιρετική σημασία για τους λαούς σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και για όλα τα κομμουνιστικά κόμματα. Η συνεπής πάλη των κομμουνιστών στην Ελλάδα ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, η αγωνιστική δράση τους για να μην πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο εργαζόμενος λαός, αλλά οι καπιταλιστές, παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανέβασμα της συνείδησης των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Ενοχλεί την αστική τάξη ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε αστικές κυβερνήσεις, ότι δε συμβιβάζεται με κυβερνήσεις που σε συνθήκες κρίσης θα εξασφαλίσουν μια ανάσα για το καπιταλιστικό σύστημα, ώστε να κερδηθεί χρόνος για να συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

Μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ!‏


ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
   
Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν μπροστά τους μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό! Αυτή είναι η επιλογή - στήριγμα για το λαό την επομένη των εκλογών. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα προκύψει κυβέρνηση. Οποια κι αν είναι όμως αυτή η κυβέρνηση, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερή, αυτό που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση. Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ, δεσμεύονται από τους όρους, τους κανόνες και τις συμφωνίες της ΕΕ και όλοι τους είναι με τους επιχειρηματίες και τον καπιταλισμό. Αρα, η κυβέρνηση που θα προκύψει θα κληθεί να διαχειριστεί την κρίση εντός του καπιταλισμού. Ομως διαχείριση της κρίσης εντός του καπιταλισμού σημαίνει να βγει το κεφάλαιο από την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες. Σημαίνει ότι και πάλι θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.
Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει δεν μπορεί να ανακουφίσει πραγματικά το λαό. Εξάλλου, όλοι οι άλλοι στα προγράμματά τους δε μιλούν για μέτρα που θα επιστρέψουν στο λαό τις απώλειες που είχε μέχρι σήμερα στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του, αλλά υπόσχονται απλώς πως δεν θα πάρουν μέτρα που θα συνεπάγονται νέες μειώσεις μισθών.
Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τα κόμματα που διεκδικούν για λογαριασμό του κεφαλαίου την ψήφο του λαού ελαχιστοποιούν και στρογγυλεύουν τις εξαγγελίες τους έτσι ώστε να χωράνε όλοι μέσα σ' αυτές. Κοινό μοτίβο: «Κοιμήσου εσύ (εργάτη) και η τύχη σου (τα κέρδη του καπιταλιστή) δουλεύει».

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Κείνος δε θέλει κλάματα δε θέλει μοιρολόγια
θέλει αγώνες και χαρές αρματωσιές και βόλια

«Πρωί 16 Ιουνίου 1945, σταματάει η καρδιά του Πρωτοκαπετάνιου της Αντίστασης. Με την απόφασή του αυτή, ο Αρης Βελουχιώτης προδιέγραψε και το τέλος του το μαρτυρικό... Δεν κάνει το κέφι των αντιπάλων του να τους δοθεί, δεν ικανοποιεί την επιθυμία των φίλων του να εξευτελιστεί.

Είχε διαφωνήσει σε μια σειρά πράγματα και θαρραλέα είπε όχι για την

Έτσι πρέπει να γίνει...
Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη
Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο
Θα φροντίσουμε εμείς γι'αυτό
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει