Σελίδες

9 Οκτ 2013

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει


Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, ξεκαθαρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την καταδίκη και τη φυλάκιση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο οδηγώντας στο αυτόφωρο, στην καταδίκη και στη φυλάκιση μαθητές του 1ουΕΠΑΛ Λαμίας!
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές, με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 12 μετά από παρέμβαση των γονιών αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους άλλους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!

Τα "αντιφασιστικά" φαινόμενα απατούν

Ο φασισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί και να τσακιστεί σύμφωνα με την υπόδειξη του Μπρεχτ: «Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός».
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ώς άλλη όψη του ίδιου πολιτικού συστήματος της πλουτοκρατίας. Γιατί είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ας σκεφτούμε: Αλήθεια, το κράτος και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια πιο πριν δεν ήξεραν τίποτα για τον εγκληματικό χαρακτήρα της συμμορίας; Ήταν το αίμα του παλικαριού που ξέπλυνε τα μάτια τους για να δουν το φίδι και να αρχίσουν να συλλαμβάνουν την ηγεσία της συμμορίας; 

Οι κυβερνώντες τώρα τους βρήκαν τους φακέλους με τις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής; Τη δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα την είχαν ξεχάσει; Τα καταγεγραμμένα στον "υπερκοργιό" τους τώρα τα απομαγνητοφώνησαν; Αλήθεια, όλοι αυτοί οι πρόθυμοι να «κελαηδήσουν» για την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής τώρα εντοπίστηκαν από τους κρατικούς μηχανισμούς και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ;