Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντροαριστερός : Η πολιτική αποβολή του καπιταλισμού

Είσαι ημιμαθής, σχετικά αφελής, οργανικά ανίκανος να κατανοήσεις το
Κεντροαριστεροδεξιος...
επίδικο της εποχής ; 

  • Τότε είσαι κεντροαριστερός... Δηλαδή τοποθετείσαι αριστερά της δεξιάς και δεξιά της αριστεράς. Είσαι αυταπόδεικτα ένα περίεργο κράμα, που προσπαθεί να χωρέσει την ερμαφρόδιτη ύπαρξη του στην ωμή, πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λοιπόν. Αυτό το άοσμο, άχρωμο, απρόσιτο για τα διανοητικά σου όρια, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό φαινόμενο, που θεωρείς ότι μπορείς να το κόψεις στα μέτρα σου. Έλα όμως που δεν προχωρά η ανθρώπινη ιστορία όπως εγκεφαλικά την έχεις κατασκευάσει. 
  • Καθώς η πραγματικότητα αποτελεί ένα ιστορικό απόσταγμα κοινωνικών και οικονομικών συγκρούσεων, που εσύ ως γητευτής-κεντροαριστερός εκτιμάς ότι είσαι σε θέση να την δαμάσεις. Έτσι φαντάζεσαι μια ονειρικά δομημένη ΕΕ, όπου οι λαοί θα ζουν αδελφωμένοι, μετέχοντας ισότιμα στην πράσινη οικονομία, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην τεχνολογική καινοτομία και φυσικά στην υγιή επιχειρηματικότητα.

  • Ενημέρωση: Η ΕΕ, είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, που εξωθούν τους εργαζόμενους τους στην πείνα , την εξαθλίωση και τον θάνατο.