Σελίδες

15 Μαρ 2014

Η Αστική Δημοκρατία, η προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού και η μετεξέλιξη της Χρυσής Αυγής

Η δολοφονία που έγινε πριν από έξι μήνες στην Αμφιάλη, οι συλλήψεις του αρχηγού και βασικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης που την ακολούθησαν καθώς και η δολοφονία των δύο μελών και μάλλον στελεχών της Χρυσής Αυγής που συνέβη στο Νέο Ηράκλειο είναι γεγονότα που εντάσσονται απόλυτα στη διαδικασία της μετάλλαξης της Χρυσής Αυγής από ναζιστικό, ρατσιστικό, μη αποδεκτό από τις... αστικές πολιτικές δυνάμεις κόμμα σε κόμμα εθνικιστικό, αποδεκτό από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, που θα διατηρεί στον πυρήνα της ιδεολογίας του τα ναζιστικά χαρακτηριστικά του, ώστε αφενός να αξιοποιηθεί σήμερα από το αστικό σύστημα στην επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού για να είναι δυνατός ο σχηματισμός αστικών κυβερνήσεων για την προώθηση διαφόρων παραλλαγών της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αφετέρου να αξιοποιηθούν αύριο, αν και όταν οι συνθήκες θα το επιβάλουν, τα ναζιστικά χαρακτηριστικά του!

Η Ουκρανία διδάσκει

H κλιμάκωση της ενδοϊμπεριαλιστικής στρατιωτικο-διπλωματικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αυτή έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας σκληρής γεωστρατηγικής διαπάλης με απρόσμενες διαστάσεις. ΗΠΑ - ΕΕ, από τη μια, και καπιταλιστική Ρωσία, από την άλλη, συγκρούονται ανεξαρτήτως προσχημάτων που χρησιμοποιούνται. Η σύγκρουση αυτή επισπεύσθηκε με την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, με μπροστάρηδες τη Γερμανία και την Πολωνία, που έσπευσαν να συνδράμουν τη μερίδα της αστικής τάξης που συνέδεε τα συμφέροντά της με το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, ενώ σφήνα μπήκαν και οι ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωστρατηγικών συμφερόντων σε ανταγωνισμό τόσο με τη Ρωσία όσο και με την ΕΕ. Η προσπάθεια δημιουργίας σφαιρών επιρροής, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αφορά επίσης μια σειρά πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ρεπορτάζ του προηγούμενου διαστήματος καταγράφεται προγραμματισμός επισκέψεων από αντιπροσωπείες ορισμένων από αυτά τα κράτη στις ΗΠΑ.

Ευρωεκλογές και Διοικητικές Εκλογές χωρίς κουβέντα για την ΕΕ

Έχουμε ζαλιστεί. Ελιές γεμάτες δάκο που κατατρώει τα συστατικά τους μέρη, ποτάμια που ξεχειλίζουν από την τηλεοπτική προβολή. Πολυποίκιλα σχήματα μεταμφιεσμένα με παλιά υλικά να εμφανίζονται στην πολιτική σκηνή σαν κάτι από παρθενογένεση. Το αστικό πολιτικό σύστημα βλέποντας ότι δεν «φτουράνε» πλέον οι παλιές αυτοδύναμες κυβερνήσεις καταπιάνεται με τη δημιουργία «ενδιάμεσων, πρόθυμων διαθέσιμων», που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα «αριστερά», πότε στα «δεξιά», σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα.
Αριστεροί σωτήρες που ορκίζονται στην «Ευρωπαϊκή Ιδέα» και διεκδικούν την προεδρία της Κομισιόν για να κάνουν αυτή τη λυκοσυμμαχία φιλολαϊκή με άθικτα τα μονοπώλια να κατασπαράζουν τον μόχθο των εργαζομένων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.
Δημοσκοπήσεις που καταγράφουν πόσο πιάνει τόπο η χειραγώγηση και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Χρυσή Αυγή: Σταθερά στο πλευρό του κεφαλαίου

Στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 13 Μάρτη,  ο Η. Παναγιώταρος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έκανε την εξής δήλωση ανάμεσα στα άλλα:
«Ήρθε τις προάλλες μας είπανε ένα μεγάλο πλοίο (Στο Πέραμα), το έφερε ένας εφοπλιστής -πρέπει να είχε βίτσιο-  γιατί δεν μπορούσε φυσικά να κάνει τις επισκευές, γιατί δεν μπορούσαν να βρούνε τη μεγάλη δεξαμενή για να βάλουν το πλοίο και να γίνουν οι επισκευές από κάτω, στο κάτω τμήμα του πλοίου. Με τη Χρυσή Αυγή πολλά από αυτά τα πράγματα… όλα θα αλλάξουνε. Θα υπάρχει ένα θετικό κλίμα για όλους. Για εφοπλιστές, για ναυτεργάτες, για βιομηχάνους, για εργάτες. Από τη στιγμή που θα υπάρχει και γίνεται αυτό, γιατί υπάρχουν τρανά παραδείγματα. Υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν αυτή τη στιγμή και οι εργαζόμενοι σε αυτές πίνουν νερό στην υγειά των αφεντικών τους. Γιατί όλοι αμείβονται πλουσιοπάροχα, σωστά και μιλάμε για αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις με Έλληνες εργαζόμενους.»
Η Χρυσή Αυγή, συνεπής στην αποστολή της να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καπιταλιστών, όχι μόνο τους αθωώνει από τις ευθύνες τους για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά πλέον τους παρουσιάζει ως υποδείγματα για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας. Η μέθοδος δοκιμασμένη. Απόδειξη ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί

Ψευτορεπορτάζ

Κατά τη διαδικασία της επιλογής της ιμπεριαλιστικής δύναμης που θα ξεσκίσει τις σάρκες του λαού της Ουκρανίας, τα ντόπια αστικά Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το μέλλον των Ουκρανών εξαρτάται από το αν θα πάνε με τη «Δύση» ή με τη Ρωσία. 
Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια οι ανταποκριτές τους από τη Μόσχα τάσσονται ανοιχτά με τη Ρωσία, ενώ όλες τις τελευταίες μέρες «κεντούν» οι απεσταλμένοι τους από την Αθήνα, που παπαγαλίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Εκεί όμως που όλοι τους είναι άτεγκτοι, εκεί που κανείς δεν έχει δεύτερη κουβέντα, εκεί που όλα τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών ακολουθούν ενιαία και απόλυτα ομοιόμορφη γραμμή είναι η αμαύρωση και η κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού. 
Σε αυτά τα πλαίσια αποσιωπούν και πνίγουν κάθε μαρτυρία υπέρ του σοσιαλισμού, ενώ δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν και τα όσα λένε ακόμα και οι πολίτες στους οποίους προσφεύγουν για να κάνουν υποτίθεται ρεπορτάζ.