Σελίδες

17 Φεβ 2011

Χώρις χαράτσι οι ημιυπαίθριοι..........(;;;!)

Μερική αναδημοσίευση από kapistri.blogspot.com 
Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα των ημιυπαίθριων μετά τις αντιδράσεις για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό εσωτερικών Γ. Ντόλιο να ανακαλέσει άμεσα τη νομοθετική ρύθμιση.Τόσο η κοινοποίηση όσο και η ανάκληση της επίμαχης εγκυκλίου έχει προκαλέσει αναβρασμό στους κόλπους της κυβέρνησης.

Τροπολογία Ρέππα για τα διόδια: Πώς ακυρώνεται η τροπολογία σε 24 ώρες

Αναδημοσίευση από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα του νόμου υπ’ αριθμ. 2696/1999 (με τον οποίο κυρώθηκε ο ισχύων  Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας)  «ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) καθορίζει τη συμπεριφορά όλων, όσοι χρησιμοποιούν οδούς και με αυτή την έννοια αποτελεί θεμελιώδες κείμενο διαμόρφωσης των συνθηκών κυκλοφορίας». Περεταίρω ότι «οι τροποποιήσεις του  ΚΟΚ εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για μια νέα, σύγχρονη αντίληψη της οδικής κυκλοφορίας με επίκεντρο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των οδών».

Προκύπτει από τα ανωτέρω ότι με τα άρθρα του ΚΟΚ ρυθμίζεται αποκλειστικά, η διαμόρφωση των συνθηκών κυκλοφορίας και ότι  για να υπαχθεί μια παραβατική συμπεριφορά (πράξη ή παράλειψη) στις διατάξεις του ΚΟΚ, πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και την εύρυθμη λειτουργία των οδών. Αυτονόητο είναι ότι η μη συμμόρφωση στις διατάξεις του ΚΟΚ, συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που παραβιάζει τους κοινωνικούς κανόνες ή τις προσδοκίες μιας κοινωνικής ομάδας ή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Πρόκειται για συμπεριφορά που απομακρύνεται από τα κοινωνικώς παραδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς και που κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι ξεπερνά τα όρια της ανεκτικότητας. ...

Θέλουν να κάνουν τους εγκληματίες ... ήρωες

Η αντιδραστική κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο που θα βραβεύει την υποτιθέμενη «τρίτη αντίσταση», τα εγκληματικά στοιχεία που δρούσαν κατά της σοσιαλιστικής εξουσίας
ΠΡΑΓΑ.--
Νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τσεχία με την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, της εξίσωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό, αλλά και τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης να απαγορεύσει τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, όπως εξάλλου είχε προσπαθήσει και με την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας.
Με συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός - του Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών (ODS), του νεοφιλελεύθερου «TOP 09» και του Κόμματος Δημόσιες Υποθέσεις (VV) - επιχειρείται η επίσημη αναγνώριση της λεγόμενης «τρίτης αντίστασης», δηλαδή του λεγόμενου «αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος».

Στρατευμένοι στον αντιλαϊκό πόλεμο

«Το ΚΚΕ, που έχει πρωτοπορήσει και στην κατάληψη των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, έχει και τον "902" - ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γιατί, λοιπόν, να παρανομούν (αυτό για τα ελληνικά πράγματα είναι το λιγότερο) ή να χάνουν τον καιρό τους με τις καταλήψεις άλλων ΜΜΕ; Μέλη του μπούκαραν στον ΣKAΪ, "απελευθέρωσαν" το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3...στην ουσία δεν ασκούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, θέλουν να επιβάλουν τη δική τους άποψη παντού.
Βλαστάρια του Στάλιν είναι. Με τα έργα τους και με τα λόγια τους, οι καταληψίες κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον, προσβάλλουν τους εργαζομένους σ' αυτούς τους σταθμούς. Δεύτερον, προσβάλλουν την ελευθερία των δημοσιογράφων».
***
Αυτά γράφει στη χθεσινή «Καθημερινή» ο Π. Μανδραβέλης. Γνωστός για την αντιΚΚΕ δημοσιογραφία του όπως και το συγκρότημα Αλαφούζου που δουλεύει. 

Ερχονται και πρόσθετα δημοτικά χαράτσια

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ
Και πρόσθετα χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, που έσπευσαν να τους δηλώσουν, προκειμένου να τους διατηρήσουν με βάση το νόμο 3843/2010, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της φορομπηχτικής της πολιτικής. Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που από την πρώτη στιγμή έγραψε ο «Ρ», ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων εμπαίζονται από την κυβέρνηση. Ετσι, τη στιγμή που πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για διατήρηση των ημιυπαίθριων, πληρώνοντας τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, με τη νέα Εγκύκλιο:

Απέρριψαν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση

ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Εμπόδισαν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό να εκτελέσει την αποστολή του, καθώς με πρώτο βιολί την ΠΑΣΚΕ προσπάθησε να σταματήσει τις κινητοποιήσεις
Αγωνιστικό ανάστημα ενάντια στην απογοήτευση και το συμβιβασμό ύψωσαν στη χτεσινή τους γενική συνέλευση οι οδηγοί στα αστικά λεωφορεία, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον αντεργατικό - αντιλαϊκό νόμο για τις συγκοινωνίες και ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου.

Δεν ξεπουλάνε για το χρέος - Ξεπουλάνε από «χρέος»!



Μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας,
χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.),
έχουν πράξει τα κάτωθι:
*
Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά. Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;

Μ.Κ.Ο. ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...



«Ακολούθα το χρήμα», λένε, για να βρεις τι συμβαίνει. Ισχύει και για τις ΜΚΟ, που μόνο κατ' όνομα είναι «μη κυβερνητικές».
Σ' αυτήν την ιστορία αυτό που περισσεύει είναι η υποκρισία.
Ενώ έχουν στηθεί για χίλιους δυό λόγους (από την υποκατάσταση του κράτους σε βασικές αρμοδιότητές του, στο χτύπημα της κοινωνικής πολιτικής μέσα από τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία) το θέμα ανακινείται τις τελευταίες μέρες ως πρόβλημα «οικονομικής διαχείρισης».
Χαμός μεγάλος για το πόσες είναι, πόσα παίρνουν κι αν πιάνουν τόπο. Και πόσες είναι ξέρουν και τι δουλειά κάνουν, ξέρουν.

Καθολική αντεπίθεση...

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χτες στη διυπουργική σύσκεψη την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων χωρίς ημερομηνία λήξης, σύμφωνα με το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που ετοιμάζει η ΕΕ. Προχτές, ΕΚΟΦΙΝ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ αποφάσισαν μέτρα - καρμανιόλα, σε Εργασιακά, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, καρατόμηση των δημόσιων δαπανών για λαϊκές ανάγκες, αύξηση της έμμεσης φορολογίας.