Σελίδες

6 Μαΐ 2014

Η Ουκρανία κριτήριο ψήφου

Το στυγερό έγκλημα της περασμένης Παρασκευής στην Οδησσό, όπου οι νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» έκαψαν ζωντανούς ρωσόφωνους διαδηλωτές, και η αιματηρή επιχείρηση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου στις ανατολικές περιοχές συγκλονίζουν και το λαό μας και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στον πλανήτη. Ο ουκρανικός λαός ματώνει από την ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών του Κιέβου και συγκρούονται με την καπιταλιστική Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των αγωγών και των μεριδίων της αγοράς. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια για κανένα λαό, αλλά αντίθετα τον οδηγούν στον πόλεμο και τη δυστυχία.
Έγραφε ο «Ριζοσπάστης» του Σαββάτου ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους. Πρώτα απ' όλα, γιατί επιβεβαιώνεται ανάγλυφα ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ που στήριξε ανοιχτά φασιστικές - ναζιστικές δυνάμεις καθώς και τη νέα πραξικοπηματική αστική κυβέρνηση. Όλη η φιλολογία περί δήθεν «δημοκρατικών αξιών» της ΕΕ πάει περίπατο.

Οι Νεοναζί πρώτα βίασαν, στραγγάλισαν και δολοφόνησαν στο κτίριο του συνδικάτου. Η φωτιά μπήκε για κάλυψη

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την θηριωδία της συμμορίας του δεξιού τομέα στην Οδησσό

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του  συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα. Με βάσει, ρώσικο δημοσίευμα όπου έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, νέες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.  Διαβάστε επίσης ΕΔΩ, τις μαρτυρίες μιάς γυναίκας που επέζησε!
Από το δημοσίευμα φαίνεται πως, οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και  τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη.

Πως ο νεοφιλελευθερισμός καθοδηγεί το νέο φασισμό

Όλοι πλέον ξέρουμε για το φασιστικό έγκλημα στην Οδησσό. Εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων, δεκάδες νεκροί και ωμή δολοφονία όσων δεν καίγονταν ζωντανοί, με πυροβολισμούς και με τα ρόπαλα! 
Φρίκη; Ε, σε τι διαφέρουν από τους χιτλερικούς; 
Ο χιτλερικός φασισμός δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους συνεχιστές του.

Όμως, κάθε ταξικό έγκλημα θέλει και την «καλή» θεωρία του. Γι αυτή τη δουλειά δεν φρόντισε κάποιος φασίστας, αλλά ένας πούρος νεοφιλελεύθερος, που μιλάει σε όλους τους τόνους για τη ελευθερία! Ελευθερία παντού, στους εργοδότες, την εξουσία, στο κεφάλαιο, στους φασίστες…

Ξαναζεσταμένα ΠΑΣΟΚικά επιχειρήματα

Καθώς προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η πλήρης σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και η αντίστοιχη πλήρης ΠΑΣΟΚοποίηση της προπαγάνδας του απέναντι στο ΚΚΕ. Οσο πληθαίνουν οι εξετάσεις και οι διαβεβαιώσεις που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά του από ό,τι η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όσο αρχίζει να γίνεται «φως φανάρι» σε μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων η αντιλαϊκή στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία με συνέπεια αποκαλύπτει το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ αντιγράφοντας τα... «δοκιμασμένα» εδώ και χρόνια, ΠΑΣΟΚικής κοπής και έμπνευσης ιδεολογήματα, χωρίς ούτε καν μια υποτυπώδη προσπάθεια πρωτοτυπίας, έστω για τα προσχήματα.