Σελίδες

7 Δεκ 2011

Πατριωτισμός η ανατροπή ...



Οσοι υπερθεματίζουν για την αναγκαιότητα εφαρμογής της άγριας αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής, δηλαδή η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., αστικά ΜΜΕ, μιλούν για «σωτηρία της πατρίδας». 
Συνδέουν δε αυτή τη «σωτηρία» με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα πλεονεκτήματα του ευρώ. 
Ολοι αυτοί είναι φανερό ότι έχουν σκοπό τους, και γι' αυτό προβάλλουν αυτήν την επιχειρηματολογία, την προώθηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Συνδέοντας δε την ΕΕ με τον ...πατριωτισμό και το μέλλον της χώρας με το ευρώ, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις λαϊκές μάζες, πίσω από διλήμματα και εκβιασμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντά τους, ούτε με τον πατριωτισμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά με τον πατριωτισμό του κεφαλαίου.

Συγκυβέρνηση πτώχευσης του λαού...



ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, πήραμε ένα θαυμάσιο δείγμα πολιτικού προβληματισμού από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό!
Ο Παπανδρέου θέλει αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά χωρίς εκλογές. Αντιθέτως, ο Σαμαράς θέλει ακριβώς το ίδιο αλλά ...με εκλογές σχετικά σύντομα! 
Μιλάμε για ...βαθιά διαφοροποίηση.
Αν και τι νόημα έχει πλέον κανείς να μιλά έστω για τεχνητές διαφοροποιήσεις μιας και είναι όλοι τους (μαζί με τα καλά παιδιά του ΛΑ.Ο.Σ.) κάτω από την ίδια στέγη και συμφωνούν σε άγρια μέτρα που ήδη «ψήνονται»;

Το χαράτσι και η επιτροπή του εξευτελισμού.



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη οδηγεί τα λαϊκά νοικοκυριά στην εξαθλίωση. 
Καθημερινά, όλο και περισσότερες οικογένειες δεν τα βγάζουν πέρα, αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη μείωση του μισθού, τους αυξημένους φόρους, την ακρίβεια, την αδυναμία να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τις δικές τους και των παιδιών τους. Εκτός από αυτή την κατάσταση, εδώ και μέρες οι εργατικές οικογένειες είναι αντιμέτωπες με το χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που συνεπάγεται η μη πληρωμή του. Μέτρο που θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια. 
Την περασμένη Παρασκευή, με μια αισχρή εγκύκλιο η συγκυβέρνηση συνέχισε τον άγριο εκβιασμό. Επιμένει στη λογική: 'Η πληρώνεις ή δεν έχει ρεύμα. Δεν εξαιρεί κανέναν από την πληρωμή του. Συγκροτεί τριμελείς επιτροπές που θα πιστοποιούν εάν κάποιος που θα του κοπεί το ρεύμα θα πεθάνει και μόνο σε αυτή την περίπτωση αναστέλλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης. Επιπλέον, η ίδια επιτροπή θα εξετάζει αν μια οικογένεια ζει κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης, εάν στην κυριολεξία ζει στην πείνα, για να αποφασίσει εάν θα μειωθεί το χαράτσι...

Να ξεμπερδεύουμε...



Να ξεμπερδεύουμε με διάφορα ιδεολογήματα:
Δίνουν παρηγοριά στον άρρωστο άρθρα στον αστικό Τύπο που ισχυρίζονται ότι κάτι πάει καλά, ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες. Τίποτα δεν πάει καλά για τη λαϊκή οικογένεια. Η συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, είναι μια αστική κυβέρνηση που ήρθε για να πείσει ότι ο βούρδουλας δεν είναι απο σκληρό πετσί, αλλά απο μετάξι. Βούρδουλας είναι η πολιτική της, κάθε μέρα που περνά, συσσωρεύει βάσανα και πόνο για τον εργάτη, για κάθε λαϊκό άνθρωπο.
Τα στοιχεία από τα κρατικά έσοδα δηλώνουν πως παρότι πολλοί - κακώς! - πήγαν και πλήρωσαν τα χαράτσια, το ταμείο είναι μείον, χειρότερο από πέρσι. Γιατί κάθε σεντς που πήγαν και κατάθεσαν στο κρατικό ταμείο οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων από το φόβο μη τους κόψουν το ρεύμα, ήδη είχε δοθεί σαν προκαταβολή - ενίσχυση και φοροαπαλλαγή στο μεγάλο κεφάλαιο.
Οσο φόρο κι αν πληρώσουν οι απο κάτω, έλλειμμα θα έχει το κρατικό ταμείο, γιατί οι κεφαλαιοκράτες απορροφούν προκαταβολικά και το ίχνος από την υγρασία κάθε φόρου. Δικό τους το κράτος, δικό τους το ταμείο, ό,τι μπαίνει εκεί μέσα είναι χάσιμο για τον εργάτη.
***
Η αστική τάξη ψάχνει τρόπο να γίνει η σάπια στα θεμέλια της πολυκατοικία, εμφανίσιμη στα μπαλκόνια. Σάπια θα είναι, στην πτώση της θα πάρει μαζί της όσους εμπιστευτούν το έχει τους στον εργολάβο.

Υπερασπίζει ωμά τους καπιταλιστές



«Η αριστερά κάνει λάθος στην ανάλυσή της για την κρίση. Προβλέπει την κατάρρευση του καπιταλισμού η οποία δεν θα έρθει... Η μετακίνηση από ένα μοντέλο το οποίο είναι ένα μοντέλο υποστήριξης της παραγωγής σε ένα πρότυπο το οποίο είναι κυρίως χρηματοπιστωτικό, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, έγινε σε συνθήκες ανοίγματος όλων των αγορών με πολύ μεγάλες ταχύτητες... και με αυτή την έννοια υπήρξε πράγματι σε παγκόσμιο επίπεδο ένα θεσμικό έλλειμμα διαχείρισης... Και ναι, πράγματι σήμερα υπάρχει μια συνέπεια εξαιτίας αυτού του ελλείμματος. Αυτό στον κόσμο. Στην Ευρώπη αυτό απεικονίστηκε ως μια εσωτερική κρίση κυρίως γιατί έχουμε ενίσχυση των νομισματικών πολιτικών, χωρίς όμως από την άλλη μεριά να έχουμε τα αντίστοιχα βήματα στο επίπεδο της πολιτικής ενοποίησης. Αυτό είναι που δημιουργεί μια εσωτερική πολιτική αναντιστοιχία, αυτό είναι που δημιουργεί μια κρίση στο εσωτερικό της Ενωσης» (Από την ομιλία του Μ. Βορίδη για τον προϋπολογισμό).
***
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μ. Βορίδη για λαθεμένη ανάλυση της κρίσης και της εξόδου απ' αυτή διαστρεβλώνει σκόπιμα την πολιτική του ΚΚΕ προκειμένου να στηρίξει την πολιτική διάσωσης του κεφαλαίου από την κρίση. 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «ΠΙΝΔΟΣ»



Επένδυση ενάντια στην εργοδοτική επίθεση η στήριξη του ταξικού ψηφοδελτίου
Σκληρή αναμέτρηση ενάντια σε τρομοκρατία και εκβιασμούς
Παλικαρίσια αναμέτρηση κόντρα στο όργιο απειλών και εκβιασμών, τους μηχανισμούς τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργατών από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έδωσαν οι εργάτες στον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΠΙΝΔΟΣ» στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή για τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Νομού Ιωαννίνων. Σε σύνολο 621 ψηφισάντων (26 άκυρα) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ έλαβε 52 ψήφους και επανεκλέγει έναν εκπρόσωπο στη νέα διοίκηση και δυο (από 1) αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία. Για το Εργατικό Κέντρο, σε σύνολο επίσης 621 ψηφισάντων (39 άκυρα) το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ έλαβε 72 ψήφους και εκλέγει 2 εκπροσώπους.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ



Θέλουν κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου και της ΕΕ
Καλεί τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις να διασώσουν το ευρώ. Αποκαλυπτικές της «ενότητας» οι αντεγκλήσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων του χώρου
Στριφογυρίζοντας στα αδιέξοδα της πολιτικής πρότασης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του χτες στο «Ράδιο 9», αφού για ώρα σύστηνε στους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας τρόπο διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, κατέληξε να διαπιστώνει ότι με το ΚΚΕ δεν έχουν καμία άλλη διαφορά, πέραν του «ποιο σοσιαλισμό θέλουμε να εφαρμόσουμε»! Προηγούμενα «σέρβιρε» την άποψη ότι η καπιταλιστική κρίση οφείλεται στην ιδεοληψία της Μέρκελ, στην «επιμονή στην παραδοξότητα», στην «ανόητη προσέγγιση» των πραγμάτων και στη «δογματική επιμονή σε ένα μοντέλο που δεν μπορεί να λειτουργήσει»!
Αγωνιώντας για την Ευρωζώνη, απευθύνθηκε προς τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις ζητώντας σωτηρία, αναρρωτώμενος αν «θα πρέπει να επέμβουν οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι BRICS, οι χώρες δηλαδή οι αναδυόμενες» και εγκάλεσε την Α. Μέρκελ ότι «είναι πάντοτε ένα βήμα πίσω»

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Θα αντιπαλέψουμε την εφαρμογή του προϋπολογισμού και συνολικά την πολιτική που υπηρετεί.




Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ενα πράγμα είναι βέβαιο: Και δεκακομματική κυβέρνηση να είχαμε και 300 ψήφους να έπαιρνε ο προϋπολογισμός, αυτός ο κρατικός προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Πριν απ' όλα, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, γιατί στηρίζεται πάνω σε καθαρά υποθετικά στοιχεία. Η κρίση στην Ελλάδα θα βαθύνει, η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δεν είναι έξω από την προοπτική και βεβαίως και η κρίση στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ επίσης. Το PSI απ' ό,τι φαίνεται, δε θα έχει την επιτυχία που θέλουν αυτοί που το έφτιαξαν και το ΑΕΠ θα πέσει ακόμα περισσότερο από ό,τι υπολογίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε ικανοποιημένοι, αν δεν υλοποιηθεί αυτός ο προϋπολογισμός από τις ίδιες τις αντιφάσεις, τις αντιθέσεις του και τα πλάνα στοιχεία που χρησιμοποιεί.

Σύνταξη στα 82 ή στα… 345;



Το 2012 δεν θα ληφθούν νέα μέτρα! Αυτό μας τονίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε κάθε περίπτωση. 

Ομοίως, στις συντάξεις δεν θα γίνουν νέες μειώσεις. Απλά θα γίνουν… περικοπές! Οι περικοπές έχουν και… ηθικό υπόβαθρο. Είναι για να… σωθούν τα ταμεία από τα ελλείμματα τα οποία εφέτος υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 4,5 δισ. ευρώ. Όταν λέμε έλλειμμα εννοούμε αυτά που έκλεψαν από τα ταμεία τις προηγούμενες δεκαετίες και αυτά που το κράτος αντί να δίνει στα ταμεία τα δίνει στους τοκογλύφους - δανειστές. 

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης περιέγραψε στις 6/12/2011 στη Βουλή, με μελανά χρώματα την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και την προοπτική βιωσιμότητάς του. Γιατί το περιέγραψε έτσι; Μα για να δικαιολογήσει τις περικοπές! Είπε ακόμη ότι το 37% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του. Φυσικά δεν ξέρει γιατί αδυνατεί!

Σχέσεις «ΠΑΣΟΚ»...



Ο Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που διθυραμβολογώντας και μιλώντας υπέρ της εφαρμοζόμενης από το ΠΑΣΟΚ πολιτικής, μας καλούσε - στις 10 Σεπτέμβρη 2011 - να ...συναισθανθούμε ότι η χώρα έπρεπε
«να προχωρήσει ταχύτατα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που όλοι παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια»...
*
Ο Χρυσοχοΐδης ήταν που ως σημαιοφόρος της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δήλωνε («Εθνος», 30/04/2011) αυτή η πολιτική ήταν το «τέλος ενός στρεβλού μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», ότι αυτή η πολιτική ισοδυναμούσε με «τη διάσωση της χώρας», ήταν αυτός που ζητούσε «πίστη στην κοινή προσπάθεια, συντονισμένες δράσεις, εμμονή στην εφαρμογή των νόμων που ψηφίζουμε», ήταν αυτός που κατηγορούσε όσους δεν συμφωνούσαν με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου για «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας»...

Γράμμα από τα Κύθηρα.



Εναν αρχαιολόγο έχουν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Για το κράτος των αστών, όμως, αυτός ο επιστήμονας δεν είναι παρά ένας «αριθμός» που «πλεονάζει». Που συνεπάγεται «κόστος».
Συνεπώς ...«μπορεί» να «αφαιρεθεί». Μπορεί να «εκλείψει». Μέσω της «εφεδρείας»...
*
Για τους ανθρώπους, όμως, του νησιού και για τα παιδιά τους ο αρχαιολόγος τους δεν είναι αριθμός.
Το τι είναι το λένε οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Κυθήρων σε γράμμα τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης αυτού του - κυριολεκτικά - «μαύρου μετώπου».
*
Τα παιδιά με το γράμμα τους ζητούν να μείνει ο αρχαιολόγος τους στο νησί.