Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Αλληλεγγύη και γραμμή ρήξης χρειάζεται


Η αλληλεγγύη που δείχνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει την ΕΡΤ και να πετάξει στο δρόμο 2.900 εργαζόμενους, έχει μεγάλη σημασία.
Η αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Είναι μαχαιριά στην καρδιά της κυρίαρχης προπαγάνδας που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους, που επιδιώκει να στρέφει τον έναν κλάδο ενάντια στον άλλο εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας την αρχή του «διαίρει και βασίλευε», επιστρατεύοντας τη συκοφάντηση των εργαζομένων («ρετιρέ», «αργόσχολοι», «ιερές αγελάδες», «συντεχνίες», «προνομιούχοι» και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς έναντι όποιου κλάδου κινητοποιείται), τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και την τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα στους εργαζόμενους, μέχρι και την τρομοκρατία και την ωμή καταστολή.

Ο αγώνας για την ΕΡΤ


Η συγκυβέρνηση «ανατινάζει» κυριολεκτικά το συγκρότημα της ΕΡΤ μαζί και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοσιογράφων. Το έγκλημα είναι μεγάλο και ήταν προσχεδιασμένο. Βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ χρόνια και είναι πρωτίστως σε βάρος του δικαιώματος του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση.
Τα επιχειρήματά της είναι εξόφθαλμα προσχηματικά. 
Ψέμα και διαστρέβλωση με το τσουβάλι. Το θράσος της απύθμενο. Επικαλείται ότι το κίνητρό της είναι η αντιμετώπιση ορισμένων νοσηρών φαινόμενων και καταστάσεων. Κρύβει ότι αυτά τα δημιούργησαν σκόπιμα κυβερνήσεις - διοικήσεις για να ελέγχουν τα πράγματα στην ΕΡΤ και να εξυπηρετούν τα γενικά και ειδικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Η διαφοροποίηση των αριστερών κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) πνίγεται στη γελοιότητα. Επί της ουσίας λένε: «Ναι, αλλά όχι έτσι», «Να την γκρεμίσουμε, αλλά τμηματικά...»!

Θ. Παφίλης: Με γκανγκστερικό τρόπο το κλείσιμο της ΕΡΤ (VIDEO)Πρωτοφανές και παγκοσμίως πρωτότυπο χαρακτήρισε το «κατέβασμα» της ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια και απαιτώντας να ανοίξει άμεσα.
Απαντώντας σε όσους επικαλούνται το Σύνταγμα για να παρουσιάσουν ως θεμιτές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, διερωτήθηκε «τι έκτακτη κατάσταση υπήρξε» για κλείσει η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση με αυτό το «γκανγκστερικό τρόπο».

Η εκπομπή του 902 που κόπηκε στον αέρα απο την τρικοματική χούνταΠοιος είναι;

Ποιος είναι αυτός, που, ενώ διορίστηκε συμβασιούχος στην ΕΡΤ, μέσα σε μια νύχτα (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), η σύμβασή του μετατράπηκε σε αόριστου χρόνου;

Ποιος είναι αυτός, που, αφού «τακτοποιήθηκε» η προϋπόθεση να είναι εργαζόμενος αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ, κατόπιν επιλέχτηκε εντελώς αξιοκρατικά (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), να είναι αυτός που πήγε για «μετεκπαίδευση» στην Αμερική;

ΚΚΕ: Καταγγελία για τις παρεμβάσεις σε βάρος του «902» από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης


Δελτίο τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις παρεμβάσεις σε βάρος του «902» από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Κάτω τα μέτρα φίμωσης του λαού! Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ενεργοποίηση των μηχανισμών της κυβέρνησης εναντίον του σταθμού «902». Η DIGEA έκοψε στον

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Ούτε φύλλο συκής…

ΔΗΜΑΡΟΠΑΣΟΚ...
Σε δυο βάρκες προσπαθούν να ισορροπήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ όσον αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Από τη μια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, διαβεβαιώνουν και ουρλιάζουν ότι διαφωνούν με την απαράδεκτη κίνηση της ΝΔ να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταθέτουν κοινή πρόταση αλλά κανένας από τους δυο εταίρους της ΝΔ στη συγκυβέρνηση δεν θέτει θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης παρά μόνο ...συνεννόησης των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης! 
Έτσι, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης ζητούν από τον πρωθυπουργό συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου να «επικαιροποιήσουν την προγραμματική τους συμφωνία» και να «βρουν κοινό πολιτικό τόπο» για ορισμένα θέματα, όπως το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ. 
Στην ουσία η προϋπόθεση που θέτουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τόσο με τις δηλώσεις των αρχηγών τους όσο και με την πρόταση που κατέθεσαν για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου…

Εξάλλου, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης στις δηλώσεις τους δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν διαπιστευτήρια πίστης στο έργο της συγκυβέρνησης, καθώς ο μεν Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα «εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας» και ο δε Κουβέλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση «μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με επιτυχία και να ολοκληρώσει το έργο της»! 

ΑΛΕΡΤ!*


Από μια κυβέρνηση, που έχει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, ο οποίος αρχικά υποδυόταν τον «αντίθετο» στα Μνημόνια, και που όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική του για την εποχή που - έλεγε ότι - ήταν «αντίθετος», εκείνος έσπευσε να απολογηθεί δημοσίως για το...αμάρτημά του, αναφωνώντας (ενώπιον της Μέρκελ) εκείνο το απίθανο: «Ουδείς αναμάρτητος», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...
*
Από μια κυβέρνηση, που έχει συγκυβερνήτη τον κ. Βενιζέλο, τον αρχηγό εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που η προσήλωσή του στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα «δημοκρατικά» νήματα που ένωναν μεταξύ τους τις «σοσιαλιστικές» ψυχές των Τσοχατζόπουλων, των Τσουκάτων, των Παπακωνσταντίνου και των Μαντέληδων, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΡΤ (VIDEO)Στη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος,Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος προέβη σε δήλωση.