Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Ολα από μια κλωστή ...

Aυτό που έγινε στην Κύπρο με την ξαφνική αρπαγή καταθέσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ονομάστηκε "φορολόγηση", δεν είναι απλά "πρωτοφανές". 
Είναι η απόδειξη ότι από εδώ και μετά, στο σκληρό παιχνίδι που παίζει ο καπιταλισμός για τη σωτηρία του δεν υπάρχουν κανόνες. Ολα μπορούν να συμβούν και μάλιστα απροειδοποίητα από τη μια στιγμή στην άλλη, και μάλιστα ενώ μόλις λίγο πριν τα πιο επίσημα στόματα, όπως το στόμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί να έχουν διαβεβαιώσει και "εγγυηθεί" ότι δεν πρόκειται να συμβούν.
Αυτό που έγινε δεν ήταν παρά η νομιμοποίηση μιας νέας τρομακτικής πρακτικής. Δόθηκε νόμιμα το δικαίωμα στην Τρόικα, με απόφαση του eurogroup, να αρπάζει αν το θεωρήσει αναγκαίο, όποιο κομμάτι ιδιωτικής ή Δημόσιας περιουσίας θέλει, κάποιο Σάββατο πρωί με τη δροσούλα.
Και γι αυτό δε χρειάζεται φυσικά η άδεια και η συναίνεση κανενός! Ένας εκβιασμός είναι αρκετός. Η ίσως μια "συνεννόηση" με κάποιους λίγους "αρμόδιους συνομιλητές" είναι αρκετή!
Η Δημοκρατία τους ξεβρακώθηκε για άλλη μια φορά. Με την απόφαση του eurogroup του Σαββάτου απόδειξαν στην πράξη, και το πέταξαν στα μούτρα όλου του κόσμου, ότι η Δημοκρατία της Ε.Ε. και τα περίφημα ιδεώδη τους δεν είναι τίποτα άλλο από  μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου που δε δίνει δεκάρα αν θα τηρηθούν ή όχι τα προσχήματα.

Καραμανλής και ΣΥΡΙΖΑ


Στην ομιλία του προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, διαχώρισε την πολιτική διαδρομή του αστού πολιτικού ηγέτη σε δύο φάσεις, στην πριν και τη μετά το 1974, οπότε η στρατιωτική δικτατορία του 1967 κατέρρευσε. «Το 1974 στην Ελλάδα επέστρεψε ένας άλλος Καραμανλής!», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Είναι τυχαίος αυτός ο διαχωρισμός; Δεν είναι καθόλου τυχαίος και έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Γιατί αποδεικνύει και αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του συστήματος. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι τον ίδιο διαχωρισμό της καραμανλικής πορείας, τον διαχωρισμό σε «κακό» και σε «καλό» Καραμανλή, έχουν κάνει και η κυβερνώσα ΔΗΜΑΡ των μνημονίων και του λουστραρίσματος του συστήματος, καθώς και ο γνωστός σοσιαλδημοκράτης Λεωνίδας Κύρκος και άλλοι του ΠΑΣΟΚ.

Υπόθεση του λαού η αποκάλυψη και απομόνωση της "Χρυσης Αυγής"


Απόλυτα ικανοποιημένοι συγκυβέρνηση, ΕΕ, ξένα και ντόπια μονοπώλια, απολαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες που απλόχερα τους προσφέρουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε λίγες μέρες:
Η φασιστική οργάνωση ζήτησε στη Βουλή να υπάρξει νέα στήριξη από το κράτος (άρα χρήματα του λαού) προς τους εφοπλιστές («ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους», να δοθούν "εγγυητικές επιστολές από το κράτος" για να εξασφαλίσουν οι εφοπλιστές δάνεια). Σε άλλα θέματα λαλίστατη, αποσιώπησε εντελώς ότι οι «πλοιοκτήτες» απαιτούν νέες μειώσεις στους μισθούς των

ΚΚΕ: Ο ναζιστικός χαιρετισμός του παίκτη της ΑΕΚ προκαλεί τον ελληνικό λαό

Σε σχόλιό του για το ναζιστικό χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ Γ. Κατίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η συμπεριφορά του παίκτη της ΑΕΚ και ο ναζιστικός του χαιρετισμός προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό. Προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Είναι σημαντικό ότι η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από τους παίκτες της ομάδας, από τους συναδέλφους τους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και πάνω από όλα αποδοκιμάστηκε

'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες


Τη διακήρυξη του ΠΑΜΕ ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 21-24 Μάρτη, έδωσε στη δημοσιότητα η Εκτελεστική του Γραμματεία. Η διακήρυξη έχει ως εξής:
'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες
Αλλαξε τους συσχετισμούς!
Υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα! Είναι η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ!
Εργαζόμενες - εργαζόμενοι,
Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτη στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα ακόμα Συνέδριο μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των παιδιών της, των ανέργων, των συνταξιούχων. Είναι ένα ακόμα Συνέδριο αποπροσανατολισμού, υποταγής κι εγκλωβισμού του συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας, του κυβερνητισμού, της προδοσίας των συμφερόντων της εργατικής τάξης για τη σωτηρία και μακροημέρευση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και εκμετάλλευσης. Η επιλογή των απόμακρων περιοχών δεν είναι τυχαία. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και οι συνέταιροί της

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»...

Ερμηνείες - αστειάκια τέλος. Δεν έκαναν λάθος οι τρεις κι ο εις, τις προάλλες στη Βουλή. Δε διόρθωσαν την ψήφο τους με δηλώσεις αποκήρυξης, σαν κι αυτές που σε άλλες εποχές ζήταγαν απ' τους κομμουνιστές για να τους επιτρέψουν να ζήσουν. Ηξεραν και τι έκαναν και γιατί. Την υπογράμμισαν. Κι ήταν εθελοντικά ντυμένοι το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Ο καθείς εφ ω ετάχθη. Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης μαζεύει προικιά ψηφαλάκια στην Κρήτη, όπου υπάρχει σθεναρή μεν αντίσταση στη Χρυσή Αυγή, αλλά είναι κι εκεί που οι τραμπούκοι με τα κοντομάνικα δίνουν σκληρό αγώνα, τη δικιά τους Μάχη της Κρήτης - αίσχος, να αποναζιστικοποιηθούν με αντιμεταναστευτικές βεντέτες. Δεν συγχώρεσε το κόμμα του απ' το οποίο διεγράφη και επανήλθε με την ουρά κάτω απ' τα σκέλια, και βρήκε μια κατά τη γνώμη του ανώδυνη ευκαιρία να την κουνήσει επιδεικτικά και μάλιστα με ωραία φωτογραφία στα ΜΜΕ. Ηταν το μνημόνιο ΙΙ στις 13 Φλεβάρη του 2012, όταν κρύφτηκε και δεν πήγε στη Βουλή παρά την πρωθυπουργική εντολή περί κομματικής πειθαρχίας. Κλασική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς αποπειράθηκε να πετύχει, δίνοντας μια ευκαιρία στους ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ προς τη ΧΑ να ζητήσουν συγνώμη και να επιστρέψουν στην κούνια που τους κούναγε. Νέος είναι, ωραίος είναι, στιβαρός είναι, τι έχει να ζηλέψει απ' τον Ηλία του