Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Αβάντα στην κυρίαρχη πολιτική και προπαγάνδα...

Στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, την οποία εμφάνισε ως «μονόδρομο», πρόσφερε ανοιχτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια περίοδο που ενισχύονται οι θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις και πληθαίνουν εκείνα τα τμήματα του λαού που χειραφετούνται από την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της.
Ταυτόχρονα, ο Κάρ. Παπούλιας έβαλε το δικό του λιθαράκι για τη συσκότιση των πραγματικών αιτιών της κρίσης και την εμπέδωση της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι γι' αυτή φταίνε «όσοι πλούτισαν παράνομα» και όχι βέβαια το κεφάλαιο και ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Συνεχίζεται η φασιστική Παγκαλιάδα με την παρότρυνση Παπανδρέου... (video)

«Αλλά μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος». Αυτά λέει μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο «Βήμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, για να δικαιολογήσει τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Δημόσιο και να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για το σημερινό χάλι του Δημοσίου, την ευθύνη για το οποίο την έχει αποκλειστικά η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι δε λέει ο Πάγκαλος; Οτι οι διορισμοί «ημετέρων» στο Δημόσιο ήταν στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και των κομμάτων της όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο για να ισχυροποιήσει την εξουσία της, όσο και για να σταθεροποιήσει τη δικομματική εναλλαγή, πατώντας πάνω στην αντικειμενική ανάγκη του λαού να βρει ένα μεροκάματο σε συνθήκες μόνιμης και κλιμακούμενης ανεργίας και χειραγωγώντας λαϊκές συνειδήσεις. 

Διπλωμάτης με προσόντα...

Με το διορισμό του στη θέση του προέδρου του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου ανταμείφθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ο συνταξιούχος πρέσβης (επί τιμή) Ιωάννης Μπεβεράτος
Τα προσόντα του εν λόγω συνταξιούχου διπλωμάτη, τα οποία αξιολόγησε και επιβράβευσε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι ο αντικομμουνισμός και η απόλυτη προσήλωσή του στις πολιτικές ενσωμάτωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ακολουθεί εντατικά η κυβέρνηση. 
Ο Ι. Μπεβεράτος έχει διορισθεί στην παραπάνω θέση από τον ΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσα με διετή θητεία και ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων του την 1/1/2011. 

Συν 2 ο λαός, μείον 4 οι βιομήχανοι.

ΕΕβρωμόλογα

«Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερη εμπιστοσύνη, με αυτοπεποίθηση (...). H χρονιά που έρχεται,το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Είναι χρονιάδημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας. Είμαι και θα είμαι κοντά στα καθημερινά προβλήματά σας. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά».
*
Αυτό ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού προς το λαό και το έθνος.
Λίγες ώρες αργότερα, όπως ακριβώς το είχε «προβλέψει» ο κ. Παπανδρέου, το 2011 ήρθε. Το οποίο, όμως, εκτός από «χρονιά δημιουργίας και κοινωνικής αλληλεγγύης», αποδείχτηκε - από το πρώτο του δευτερόλεπτο - χρονιά των αυξήσεων σε: Ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, υπηρεσίες ΔΕΚΟ, διόδια, τρόφιμα, εισιτήρια, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη κ.λπ.

ΠαγκαΛΑ.Ο.Σ

ΠαγκαΛΑ.Ο.Σ.


«Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση (...). Δεν είναι το πιο αξιόλογο κόμμα (σ.σ.: ο ΛΑ.Ο.Σ), είναι το μόνο που συζητάει επί της ουσίας της πολιτικής».
*
Οι έπαινοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ, το κόμμα με το οποίο από κοινού οι «σοσιαλιστές» ψήφισαν το μνημόνιο, είναι τελευταίας κοπής («Βήμα», 2/1/2011). Για τα υπόλοιπα του Πάγκαλου, τα περί των «κοπριτών» δημοσίων υπαλλήλων, ως συνέχεια τού «όλοι μαζί τα φάγαμε», ες αύριον.

Μια φωτεινή προοπτική

Η «καλύτερη» των δημοσιογράφων είναι η περιγραφή της δυστυχίας. Μόνο η περιγραφή.
Στα ρεπορτάζ όλου του αστικού Τύπου δε λείπει τίποτα. Και οι ανατιμήσεις είναι εκεί, και ο ΦΠΑ είναι εκεί, και το καλάθι της νοικοκυράς είναι εκεί. Και τα δάνεια είναι εκεί. Ολα τα μαύρα χάλια της πολιτικής τους περιγράφονται με λεπτομέρειες.
Διέξοδος; Αυτή δεν υπάρχει για τον αστικό Τύπο. Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να την δείξει ο αστικός Τύπος (με εξαίρεση κάποιους που ψάχνουν να βρουν ποια ΜΚΟ θα παριστάνει το κίνημα).
Κι όμως, δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αυτήν τη περίοδο αναπτύσσουν μια πλούσια δραστηριότητα, που βεβαίως αποσιωπάται από τον αστικό Τύπο.

Αγωνιστική αισιοδοξία

Σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες έκαναν λόγο για ένα «μαύρο» για το λαό 2011, λόγω της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων, που έως τώρα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση διαχειριζόμενη την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, αλλά και άλλων που έρχονται. Ταυτόχρονα, τα προπαγάνδιζαν ως μονόδρομο, επιδιώκοντας να επιβάλουν στις λαϊκές συνειδήσεις την υποταγή, τη χειραγώγηση στην αστική πολιτική, το μάταιο των αγώνων και της ανατροπής του συσχετισμού δύναμης. Και όμως, ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνεται ολοένα και πιο αισιόδοξος.