Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς η αστυνομία την αυθεντικότητα των διαλόγων της ομάδας «ΔΙΑΣ» με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που βγήκαν στη δημοσιότητα.
«Η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ άρα δεν τους διαψεύδει.
Παράλληλα δηλώνει ότι «από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης».

Ν. Σοφιανός: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν στο ίδιο γήπεδο, αυτό της ΕΕ (AUDIO)Ο λαός μας πληρώνει την κρίση αυτής της οικονομίας και γι' αυτό η διέξοδος δεν μπορεί να βρεθεί εντός των τειχών, τόνισε ο ΝίκοςΣοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά που ζει ο λαός είναι το αποτέλεσμα του μονόδρομου της  ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου.

Έκαναν το χρέος τους, έκαναν… «λάθος»!

Αν δεχτούμε ότι η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα οφείλεται σε κάποιο μαθηματικό «λάθος» του ΔΝΤ ή της ΕΕ, τότε πρόκειται για «λάθος» που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το… αλάθητο του Πάπα. Όταν οι Σταυροφόροι ρώτησαν τον Πάπα πώς θα ξεχώριζαν τους αμαρτωλούς και τους άδικους από τους δίκαιους και τους ενάρετους, εκείνος τους απάντησε: Εσείς κάντε το χρέος σας. Πάρτε τα κεφάλια απ' όλους κι αφήστε τον Θεό να κάνει τη διαλογή στον ουρανό...
   Οι σύγχρονοι «Σταυροφόροι», πάντως, δεν χρειάζονται μεταφυσικά άλλοθι για να κάνουν το (ταξικό) «χρέος» τους. Ετσι, ο κύριος «καλό κουράγιο, Έλληνες»,ο επίτροπος Ολι Ρεν, το παραδέχτηκε ευθέως: Η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή των Μνημονίων είχε ως έναν από τους βασικούς της στόχους τη διάσωση των τραπεζών δια της μετακύλισης των βαρών τους στον ελληνικό λαό.
   Χτες, όμως, μια μέρα μετά την ομολογία του επιτρόπου, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη, μιλώντας στις Βρυξέλλες, να κρυφτεί πίσω από… «λαθεμένους πολλαπλασιαστές». Ηταν φυσικό. Ο καθένας στη θέση του κ.Σαμαρά θα πάσχιζε να εμφανίσει την ανθρωπιστική συμφορά που συντελείται στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα κάποιου «λάθους». 
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως όσα ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι οι συνέπειες που προκάλεσαν τα «λάθη» στους… πολλαπλασιαστές ή τους διαιρέτες. Είναι οι συνέπειες ενός κοινωνικού εγκλήματος. Ούτε οι ¨Σταυροφόροι» του ΔΝΤ έκαναν κάποιο λάθος,

Κουίζ...

«Οι θυσίες χωρίς προοπτική οδηγούν τη χώρα σε πλήρη κοινωνική και πολιτική αστάθεια. Το ζητούμενο πλέον είναι, με βάση τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, να προχωρήσουμε σε μια παραγωγική και μεταρρυθμιστική ανασυγκρότηση της χώρας... όχι συνέχιση του φαύλου κύκλου της λιτότητας. Διευθέτηση του χρέους. Μεταφορά ευρωπαϊκών αναπτυξιακών πόρων και εξυπηρέτηση του χρέους με βάση τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Είναι μια ρεαλιστική βάση εθνικής συνεννόησης με την οποία μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους - δανειστές μας. Ετσι μόνο διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα». 
Σε ερώτηση κουίζ για το «ποιος προβάλλει αυτήν τη γραμμή;» η εύκολη απάντηση θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ομως το απόσπασμα είναι από άρθρο του χτεσινού «Εθνους». Που δείχνει ότι ενισχύονται οι θέσεις στα τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που αμφισβητούν την κυρίαρχη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης, στην οποία ηγείται η Γερμανία, και πιέζουν την κυβέρνηση για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση.

Θ. Παφίλης στο «Mega»: Ο λαός να οργανώσει τώρα την πάλη του (VIDEO)«Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», σχετικά με το διαγκωνισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ.