Σελίδες

29 Οκτ 2013

Εξόριστος σε γκουλάγκ της βορειοανατολικής Σιβηρίας ο Ν.Μπογιόπουλος!

«Εξόριστος σε στρατόπεδο εργασίας στις στέπες της βορειοανατολικής Σιβηρίας, μέσα στο ψύχος και την καταχνιά, βρίσκεται ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. 
Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να εξοστρακίσει τον πρώην αρθρογράφο του Ριζοσπάστη όσο πιο μακριά γίνεται, τιμωρώντας τον έτσι για την άποψη που εξέφρασε κατά τον προσυνεδριακό διάλογο την περασμένη άνοιξη. Έγκριτες πηγές αναφέρουν ότι ο Μπογιόπουλος μεταφέρθηκε στην Σιβηρία με ειδικό καμιόνι σοβιετικής κατασκευής που αναχώρησε από τον Περισσό τα χαράματα της Τρίτης ώστε να μη γίνει αντιληπτό από γείτονες και περαστικούς».

Λοιπόν, παπαγαλάκια της κακιάς ώρας.

Το σήριαλ με το «θέμα Μπογιόπουλου» έχει καταντήσει αηδία. 
Πως ξαφνικά σας πήρε ο «πόνος» για το Νίκο είναι ένα θέμα που μόνο ο αρρωστημένος αντικομμουνισμός και η αντι-ΚΚΕ φρενίτιδα σας μπορεί να εξηγήσει. Καταπιάνεστε με θεωρίες για το Μπογιόπουλο, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτο, γκεμπελικό τρόπο το όνομα και τη δημοφιλία του, προκειμένου να χτυπήσετε το ΚΚΕ. 
Μάταιος ο κόπος σας, ηλίθιοι!

Η πλαστογράφηση της Ιστορίας έχει στόχο τη μαζική χειραγώγηση, ιδιαίτερα της νεολαίας.*

Η ιστορική έρευνα είναι εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο στη σύγχρονη πάλη για το σοσιαλισμό, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της κομμουνιστικής αντίληψης, σε συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης, να εμπλουτίσει την αυτογνωσία των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών για την ολόπλευρη ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η αστική τάξη οξύνοντας την ιδεολογική επίθεση και τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης της λαϊκής συνείδησης, παίρνει τα μέτρα της ξεδιπλώνοντας μια έντονη και επεξεργασμένη προσπάθεια «αναθεώρησης» της ιστορίας. Στην προσπάθεια αυτή βρίσκει πολύτιμο συμπαραστάτη της τον οπορτουνισμό, ο οποίος δρομολογεί μια μεγάλη έφοδο στην ιστοριογραφία, με σκοπό να φέρει τα τότε γεγονότα στα μέτρα των διαχειριστικών αναγκών του και επιδιώξεων.

Σοσιαλιστική επανάσταση και δικτατορία του προλεταριάτου

Α. ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ
Το κράτος είναι προϊόν των ανειρήνευτων ταξικών αντιθέσεων, δεν υπήρχε πάντα στην ανθρώπινη κοινωνία. Δεν υπήρχε στο πρωτόγονο κοινοτικό σύστημα, όπου δεν υπήρχαν και τάξεις. Ιστορικά «γεννήθηκε» ως αποτέλεσμα του ταξικού διαχωρισμού της.
Ο Ενγκελς επισήμανε στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους»: «Το κράτος δεν υπάρχει από καταβολής κόσμου. Υπήρξαν κοινωνίες που τα έβγαζαν πέρα χωρίς αυτό, που δεν είχαν ιδέα από κράτος και κρατική εξουσία. Σε μια ορισμένη βαθμίδα της οικονομικής εξέλιξης, που αναγκαστικά ήταν συνδεδεμένη με τη διάσπαση της κοινωνίας σε τάξεις, το κράτος έγινε απαραίτητο εξαιτίας αυτής της διάσπασης»[1].
Το αστικό κράτος ως όργανο ταξικής κυριαρχίας συνίσταται από ανάλογους μηχανισμούς διοίκησης και καταστολής, με προσωπικό υποταγμένο στις λειτουργίες του. Λειτουργεί ως ο συλλογικός εκφραστής της αστικής τάξης, διαχωρίζεται από κάθε ξεχωριστή ομάδα της, στέκεται πάνω από τις επιμέρους αντιθέσεις της, παρεμβαίνει στις οικονομικές σχέσεις -στο βαθμό και στην έκταση που είναι αναγκαίο- για να προστατευθούν τα συλλογικά συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και πάντοτε επίκαιρο βίντεο για τον αντικομμουνισμό



Και να μην ξεχνάμε…
Ο αντικομμουνισμός υπήρξε πάντοτε προπομπός φασιστικών-δικτατορικών “λύσεων” και πρακτικών…

Προεκλογικό παιχνίδι Καμμένου με Χρυσή Αυγή - Θέλει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογικό παιχνίδι και του Πάνου Καμένου με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έχοντας το βλέμμα του στις κάλπες, στην εκπομπή «Στον Ενικό» έδωσε δίκιο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που προσκάλεσε τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη.
Επιπλέον εξέφρασε την άποψη -που είχε εκφράσει και ο Απ. Τζιτζικώστας- πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι «εγώ δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση... Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, είναι ο Τσουκάτος, ο κύριος Μαντέλης, όπως ο κύριος Παπαντωνίου…».