Σελίδες

10 Οκτ 2012

18 Οκτώβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Να νεκρώσουν τα πάντα!
Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!
Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στην απεργία.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Δε θα περάσουν οι απειλές της «Χρυσής Αυγής»


Ανακοίνωση, με αφορμή τη βρώμικη επίθεση σε μέλος του Κόμματος στην περιοχή
Την επίθεση με απειλές και βρισιές, σε βάρος του μέλους του ΚΚΕ Σάββα Τσακμακίδη, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής Νικόλαο Ρήγα, καταγγέλλει η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι Χρυσαυγίτες πλησίασαν τον Σ. Τσακμακίδη, τον έβρισαν και τον απείλησαν ότι κινδυνεύει η ζωή του και της οικογένειάς του, επειδή πρωτοστάτησε για να σωθεί από τα χέρια τους ένας Αφρικανός μετανάστης, πλανόδιος πωλητής.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Κυριακή, μέρα μεσημέρι, στην παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική, 8 μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια έναν Αφρικανό μικροπωλητή.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τον Ομπάμα κλείνει το μάτι και στο ΔΝΤ


Στην κόντρα με τη Γερμανία και την ΕΕ για τη διαχείριση στην Ελλάδα, παίρνει το μέρος του Ταμείου
Σαν ευκαιρία για να κρύψει πίσω απ' την Α. Μέρκελ τις ευθύνες της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας για την κρίση, αλλά και για να λανσάρει εκ νέου την «άλλη» διαχείριση, η οποία όμως οδηγεί το λαό στον γκρεμό από άλλο δρόμο, εξέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο Αλ. Τσίπρας αφόρισε τους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης σαν «Μερκελιστές» και απέδωσε την επίθεση στο λαό στις εμμονές, το αδιέξοδο πείσμα, το δογματισμό, την επιμονή στο λάθος από τη γερμανική κυβέρνηση.

Να ξεμπερδεύει ο λαός με διλήμματα και αυταπάτες


Σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

 «Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού, αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει μόνο η τρόικα αποπροσανατολίζουν το λαό, γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Οτι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτές είναι οι αναδιαρθρώσεις, οι σιδερένιες προδιαγραφές υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που σημαίνει δυστυχία για τους εργαζόμενους.

Το «ζουμί» της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα


Στο τραπέζι τα σχέδια για επενδύσεις και συμπράξεις, στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων

Τις πολύ συγκεκριμένες αξιώσεις του ντόπιου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, προκειμένου από τη μια να πέσει χρήμα στην αγορά και από την άλλη να προχωρήσουν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κερδοφόρες συμπράξεις και επενδύσεις, άκουσε διά ζώσης η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε συνάντηση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χίλτον» το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Ελληνες επιχειρηματίες μπήκε με έμφαση το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στις δοσοληψίες με γερμανικές εταιρείες, καθώς απαιτείται άμεση εξόφληση του συνολικού ποσού για κάθε συναλλαγή τους. Μπήκε επίσης το ζήτημα των χρεών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, ύψους 7 δισ. ευρώ, κάτι που η κυβέρνηση συνδέει με την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές, αλλά και ζητήματα απελευθέρωσης των αγορών,

Τρέμουν την ώρα που θα ξεσηκωθούν οι εργάτες!


Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

«Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και νέες της δουλειάς και των θρανίων.
Κανένας καλοταϊσμένος παπαγάλος που κράζει όλη μέρα στα κανάλια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των εργολάβων δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει! Κανένας φράχτης και καμία μάνικα νερού δεν μπορεί να μας φοβίσει! Ας ανασύρουν όσα χουντικά διατάγματα θέλουν! Το στόμα δε θα μας το κλείσει κανένας! Το μόνο που αποδεικνύουν είναι ο φόβος τους, ο τρόμος τους μπροστά στον αγωνιζόμενο λαό. Τρέμουν την ώρα που θα ξεσηκωθούν οι εργάτες. Η συγκέντρωσή μας τους δίνει μια πρώτη απάντηση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες υποδέχονται μία κυρία από το σινάφι τους. Την εκπρόσωπο των Γερμανών βιομηχάνων και τραπεζιτών, των γερμανικών μονοπωλίων.

Αυταπάτες και φιλολαϊκή διέξοδος

Το παραμύθι ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει «τα εύκολα», δηλαδή τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αλλά έχει αποτύχει «στα δύσκολα», δηλαδή στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αναμασάνε ολημερίς και ολονυχτίς και σε όλους τους τόνους τα αστικά ΜΜΕ, είναι ένα προπαγανδιστικό ιδεολόγημα που μοναδικό στόχο έχει να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση την επιτάχυνση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών. 
Στην πραγματικότητα, επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό ότι τάχα μπορούν να αποφευχθούν οι νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς αν εφαρμοστούν τάχα οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές. Λένε συνειδητά ψέματα βέβαια και προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες. 
Απλά τέτοιο μείγμα δεν υπάρχει. 
Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, δεν πρόκειται να σταματήσουν. 

Μπίζνες για τα μονοπώλια, εκμετάλλευση για το λαό...


ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ήμασταν σε ...διεθνή απομόνωση και δεν το είχαμε καταλάβει! Μας το αποκάλυψε με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. Ηρθε -μας είπε- η Α. Μέρκελ, και «έσπασε» η καραντίνα!
Πού να καταλάβουμε εμείς οι φτωχοί και ανόητοι από τέτοια «παιγνίδια» της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Μόνο μια κυβέρνηση τόσων πολλών και μεγάλων προσωπικοτήτων όπως αυτή που έχουμε μπορεί να τα κατανοήσει.
Γι' αυτό και προσκάλεσε τη «φίλη» της χώρας και Γερμανίδα καγκελάριο και έβαλε τα γυαλιά σε όσους ήθελαν τη χώρα στο περιθώριο.
Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή η «διεθνής απομόνωση» στην οποία υποτίθεται ότι βρισκόμαστε είναι κάπως ...περίεργη.
Οι κινέζικες εταιρείες παίρνουν τα λιμάνια μας, οι γερμανικές πολυεθνικές τις ενεργειακές μας δυνατότητες, οι νορβηγικές πετρελαϊκές κοινοπραξίες τα κοιτάσματα του Αιγαίου, οι αμερικανικοί κολοσσοί τις εξοπλιστικές δαπάνες, γαλλικές επιχειρήσεις τα μεταλλεία μας...

Μας... «στήριξε», κανονικά!

«Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα/
συνάντησα μια νέα ξανθομαλλούσα/...»

Διαπίστωση πρώτη:
Η κυρία Μέρκελ ήρθε όντως για να στηρίξει την Ελλάδα. Αλλά όχι την Ελλάδα του ελληνικού λαού.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ αφορά την «άλλη» Ελλάδα. Αυτήν που επιβάλλει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ είναι αφειδώλευτη, αλλά αφορά την Ελλάδα των ντόπιων τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των κεφαλαιοκρατών και, φυσικά, της τρικομματικής κυβέρνησης που τους εκπροσωπεί.
*
Διαπίστωση δεύτερη:
Η πολιτική στήριξη του γερμανικού κεφαλαίου και της εκπροσώπου του, της Μέρκελ, προς την ελληνική άρχουσα τάξη, κάθε άλλο παρά... αχρήματος και «αφιλοκερδής» είναι.

Στα γεμάτα μπροστά!


Ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε χτες αναλυτικά στοιχεία για τον ανταγωνισμό μεταξύ ιμπεριαλιστών, ο οποίος ανάμεσα στ' άλλα αφορά και στη χώρα μας. Και υπ' αυτό το πρίσμα ανέδειξε την επίσκεψη Μέρκελ ως ενταγμένη στις κινήσεις που αφορούν σε αυτόν τον ανταγωνισμό.
Ο αστικός Τύπος πλημμύρισε από αναλύσεις για το πώς θα καρπίσουν τα γρασίδια αν και μόνο ο σκύλος της Μέρκελ αφήσει το κάτουρό του σ' αυτά.
Κι όταν πια η βόλτα της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα ολοκληρώθηκε (ποια Αθήνα δηλαδή, στο τρίγωνο Προεδρικό Μέγαρο - Μαξίμου - «Χίλτον» κινήθηκε) ποιος τους κράταγε...
Φοβερό! Η Μέρκελ έκανε βόλτα με τον Σαμαρά στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου προσδίδοντας αίγλη στη χώρα μας, αποφάνθηκε η ΝΕΤ στο κεντρικό δελτίο της.
Επιτέλους, η κρατική τηλεόραση βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα ιδιωτικά κανάλια που μας γάνωσαν το κεφάλι για τα δώρα που φέρνει η Μέρκελ. Μετά τη βόλτα στο Προεδρικό θα αυξηθούν οι τουρίστες που θα προσθέσουν έναν ακόμα προορισμό στο πρόγραμμά τους. Χαρά, δηλαδή, για όσους πουλάνε τσολιαδάκια.
Οι μίζεροι, βέβαια, θα κάνουν πάλι κριτική, αλλά έτσι προχωράει μπροστά μια