Σελίδες

12 Ιαν 2011

Επικίνδυνη & φασιστική ρητορεία...

Αν με ένα μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν απ' την Ελλάδα οι μετανάστες αναρωτιόμαστε τι θα έκανε μετά ο ΛΑ.Ο.Σ. χωρίς τους ...«βαρβάρους». 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με ανακοίνωσή του αφού επαίρεται ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετεροχρονισμένα υιοθετούν τις προτάσεις του για τον «έλεγχο της λαθρομετανάστευσης», ανάγει τους μετανάστες σε ...εθνικό κίνδυνο!
 Οπως ακριβώς αναφέρει: «Ο ένας μετά τον άλλο κόμματα και πρόσωπα, υιοθετούν τις από δεκαετίας προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα συναγωνίζονται ποιος θα στρώσει καλύτερα το χαλί της λαθρομετανάστευσης, είναι υπόλογοι απέναντι στον εθνικό κίνδυνο που περιέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Εβρο».

Στις 14 Γενάρη ανοίγουν τα διόδια σε όλη την Ελλάδα...

«Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνουν οι Γραμματείες με κοινό δελτίο Τύπου τους. Ψήφισμα για την κατάργηση των διοδίων.

Σε κινητοποίηση με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 14 του Γενάρη, προχωρούν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Με κοινό δελτίο Τύπου οι Γραμματείες καλούν τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, «να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση». Ταυτόχρονα, εξέδωσαν ψήφισμα με θέμα την κατάργηση των διοδίων.
Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται:

Εφοπλιστές...

«Στην κορυφή της διεθνούς ναυτιλίας παρέμειναν το 2010 οι Ελληνες εφοπλιστές, ελέγχοντας το 15,96% της παγκόσμιας χωρητικότητας»,πανηγύριζε προχτές η «Καθημερινή».
*
Πρόκειται, πράγματι, για θαυμάσια επίδοση, η οποία αποδεικνύει πόσο σαθρά είναι τα λεγόμενα των εκάστοτε κυβερνώντων για την «αύξηση της πίτας» από την οποία (όταν αυξηθεί) «θα φάμε όλοι».
Απαραίτητη προϋπόθεση για «να αυξηθεί η πίτα», κατά τους κυβερνώντες πάντα, είναι να παραιτηθούν βέβαια οι εργαζόμενοι από μισθούς και δικαιώματα.

Φασιστικό παραλήρημα Μπουμπούκου.



Ο μπουμπούκος σε ένα απ' τα γνωστά του φασιστικά παραληρήματα.


va8ikokkino

ΚΚΕ για διεθνείς εξελίξεις.



Τις γνωστές και πάγιες θέσεις του ΚΚΕ επανέλαβε σήμερα η γ.γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα στην συνέντευξη που έδωσε. Ξεκαθάρισε για μια άλλη φορά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα αυτούς που το ενισχύουν οικονομικά
Εκτίμησε ότι η πολιτική ζωή της χώρας πάει ολοταχώς προς το αμερικανικό σύστημα τονίζοντας ότι τελικά η σχετική συζήτηση φθάνει εκεί που θέλει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, δηλαδή να γίνεται διαφανής η χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες. «Κάθε τι το διαφανές δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε τίμιο, από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων», ήταν το συμπέρασμα της γ.γ του ΚΚΕ.
Το ενδιαφέρον της συνέντευξης, για μας, είναι η τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα, για την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι απόψεις που εξέφρασε διαφέρουν διαμετρικά από αυτές που έχουν τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.




Επιτυχία των δημοπρασιών(!) και πανηγύρια...



Τρελά πανηγύρια στα χρηματιστήρια από την "επιτυχία"(!) των δημοπρασιών ομολόγων κι εντόκων γραμματίων σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Ποια ειναι η επιτυχία.
Η Ελλάδα δανείζεται με 4,9% (στα εξάμηνα), ενώ η Πορτογαλία με 6,71% ετήσιο επιτόκιο.
Περσι τον Απρίλιο όταν η Ελλάδα δανείστηκε με 6,82% αμέσως ζήτησε διάσωση (η οποια είχε δρομολογηθεί νωρίτερα οταν τα επιτόκια ήταν πιο χαμηλά)
Τωρα η Ελλάδα δανείστηκε με σχεδόν 10% ετήσιο επιτόκιο και η Πορτογαλία με 6,7% και πανηγυρίζουν;
Σκέτη τρέλα!
Ή πόσο παραμύθι έχουμε διάθεση να φάμε ακόμη;

Υ.Γ.Η Πορτογαλία δανείστηκε μικροποσά κάτω του 1δις.Εννοείται πως όταν βγει τις επόμενες μέρες σε κανονικό δανεισμό τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά.Και έχουμε και Ισπανία, Ιταλία και βέβαια όλες τις προβληματικές ευρωπαικές τράπεζες να ανταγωνίζονται ποιός θα πρωτοπάρει το χρήμα για να σωθεί.
ΠΗΓΗ : Γιωργος Σαρρης

O κ. Λίμπερμαν...

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.

*
Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του... Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

Ποιος, ποιον θα νικήσει...

Εικόνα από το μέλλον: Σ' ένα από τα ρεπορτάζ που μοίρασαν χτες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφερόταν πως στην Ιαπωνία διαπιστώνεται πλέον πως πάνω από το 80% των κλεφτών είναι γέροντες πάνω από τα 65 χρόνια. Κλέβουν απ' τα μπακάλικα λίγο τυρί, μισό κοτόπουλο, μόνο είδη επιβίωσης. Κι όμως πρόκειται για έναν λαό παράδειγμα «νομιμοφροσύνης»: Ακόμα κι όταν απεργούν δε σταματάνε τη δουλειά, φοράνε μόνο ένα περιβραχιόνιο που αναφέρει ότι απεργούν. Είναι προφανές πως όταν η «νομιμοφροσύνη» απειλεί την ίδια την επιβίωση, θα νικήσει η επιβίωση.

Επικίνδυνη εμπλοκή...

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τις, μέσω μυστικής διπλωματίας, συζητήσεις για τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου σε όφελος των μονοπωλίων, σειρά έχει η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στην Ελλάδα για τη γοργή προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο κρατών. Ενα από τα ζητήματα συζήτησης είναι η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την ΕΕ μέσω Ελλάδας. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο «Λεβιάθαν» έχοντας ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ενώ έχει κάνει συμφωνία για ΑΟΖ και με την Κύπρο.

Για τα διόδια (πάλι)...



απο : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Πέρασε απαρατήρητο αλλά η κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου -για να περνούν οι μόνιμοι κάτοικοι- ανέδειξε το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και έστειλε την κυβέρνηση στα σκουπίδια.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ο νέος δήμαρχος Στυλίδας. Αποφασίζει να ανοίξει τον παράδρομο της εθνικής οδού, ώστε να περνούν οι δημότες του δήμου Στυλίδας και να πηγαίνουν στα χωράφια τους ή στις δουλειές τους, χωρίς να πληρώνουν διόδια – οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους της Στυλίδας δεν έχουν ανανεωθεί μετά το τέλος του έτους και οι δημότες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια, για να μετακινηθούν μέσα στα όρια του δήμου.